Menu +

TRE - KOM 1:1 - Nevyužité přesilovky v závěru připravily Třebíč o první vítězství

Reportáže
T ř e b í č - Ve vzájemném duelu se v úterý večer střetly dva týmy jejichž dosavadní výsledky v přípravě byly dost rozdílené. Soupeřem Horácké Slavie byla tentokrát Kometa Brno, která v přípravě zatím jen jednou prohrála, zatímco pětkrát odcházela z ledu jako vítěz. Naproti tomu Třebíčští na své první vítězství teprve čekali. Na ledě však tyto statistiky nehrály vůbec žádnou roli, Třebíč byla Kometě vyrovnaným soupeřem a větší část zápasu byla herně aktivnější. Vedení se domácí ujali v závěru druhé třetiny, kdy skóroval Marek Laš, ale hosté stačili ještě do sirény Martínkem vyrovnat. Třebíčští v závěru utkání sahali, ve dvou více než minutových přesilovkách pěti proti třem, po vítězství, v těch však kýžené branky nedosáhli, a tak se oba rivalové rozešli smírně. Ohlasy trenérů najdete ZDE. Fotografie ze zápasu najdete ZDE.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 22.8.2006
TRE TRE
1:10:0, 1:1, 0:0
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 39.Laš (Dostál, Oliva) - 40. Martínek (Moskal, Hodek). Vyloučení: 7:11, navíc Barus (KOM) 20 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Dvořák, Šefčík, Ščerban, Bulička, Sláma, Hrbáček, Sedláček, Pálka - Laš, Oliva, Dostál - Pelán, Dolníček, Korotvička - Čech, Zahradník, Handlovský - Oberreiter, Sobotka, Přibyl.
HC Kometa Brno: Kubeš - Malena, Lhotský, David, Martínek, Karlíček, Špelda, Vyrůbalík - Moskal, Brančík, Hodek - Staněk, Barus, Hruška - Šúrek, Zábranský, Obdržálek - Foltýn.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě se ocitl v šanci třebíčský Laš, ale s tečí proti Kubešovi neuspěl. V 7. minutě byl v dobré pozici slavistický junior Lukáš Dostál, Kubeš byl však opět v plné pohotovosti. První velká šance hostů přišla v čase 7:30, kdy Hodek dostal ideální příhru před bránu, ale při pokusu o kličku se mu puk svezl z hole. V polovině první třetiny se do přečíslení dva na jednoho dostali Laš se zakončujícím Dostálem, ale stav se ani tentokrát neměnil. Při vyloučení domácího Pelána se v úniku paradoxně ocitili domácí Zahradník s Přibylem, avšak bez gólového efektu. Chvíli nato se do tutovky dostal Brněnský Brančík, mohl skórovat prakticky do prázdné brány, pak se ale ještě snažil vylepšit pozici pro Moskala a šance byla promarněna. Ve 13. minutě hráli hosté minutovou přesilovky pět na tři, ale Třebíčští obětavými zákroky udrželi čisté skóre. Sedmnáctá minuta byla ve znamení akce domácích - Přibyla a Zahradníka, druhý jmenovaný ovšem svou snahu gólem nezavršil. V závěru třetiny zkoušel ještě štěstí Korotvička, leč ani tato akce vedení Horácké Slavii nepřinesla.

V úvodu druhého dějství se přes Kubeše snažil prosadit Dolníček, brněnský gólman měl však spodek brány dobře pokrytý. První desetiminutovka druhé části patřila jednoznačně hokejistům Třebíče, ale ani Handlovský, ani v samostatném nájezdu Oliva nedokázali odčarovat zaříkanou brněnskou klec. Při vyloučení Brančíka zkoušel dvěma ranami od modré zasáhnout terč Ščerban, leč stejně jako Sedláčkova jedovka končily pokusy domácích mimo brankovou konstrukci nebo ve skrumáži před bránou. V polovině utkání potvrdila tlak Třebíče pěknou kombinací agilní mladá dvojice Laš - Dostál, doplněná matadorem Olivou. Při vyloučení Buličky se ještě do brejku dostal Handlovský, jeho zakončení však těsně minulo bránu. Poté přišla hluchá, pětiminutová pasáž, kdy se hra přelévala ze strany na stranu bez výraznější příležitosti. Až v 16. minutě nahrával do dobré pozice Hodek Brančíkovi, ale Luňák byl ve střehu. Teprve závěr druhé části přinesl divákům podívanou ve formě vstřelených branek. Dostál nejdříve dostal dobrou přihrávku a pokusil se Kubeše ohrozit zleva. Puk se dostal za bránu, tam se jej opět zmocnil Dostál a přihrál do brankoviště, kde nejvíce šikovnosti prokázal Marek Laš a nekompromisně usměrnil puk do horního levého růžku Kubešovi svatyně - 1:0. Radost domácích však netrvala dlouho, neboť už o minutu později, pouze deset vteřin do konce třetiny, dostal ideální přihrávku od mantinelu Petr Martínek a Luňáka si vychutnal. Mužstva tedy odcházela do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Třetí dějství začalo opatrně a diváky mohla ze sedadel zvednout teprve Dostálova přímočará přihrávka na Olivu, který si položil Kubeše, ale puk potáhl do až příliš ostrého úhlu, ze kterého už nebyl schopen úspěšně zakončit. Ve 49. minutě zlikvidoval Luňák s obtížemi pumelici Martínka. Velké příležitost hostů vzešla z hole Hodka, který vypálil zpoza obránce a Třebíč uchránila od gólu dobře postavená pravá tyč Luňákovy branky. O dvě minuty později nastřelil od modré čáry brankovou konstrukci také na druhé straně Šefčík. Druhá polovina třetí části se nesla ve znamení třebíčských přesilovek. Nejdříve, po vyloučeních Hrušky a Lhotského, dostali domácí výhodu dvou mužů v poli na minutu a půl. Několika nepřesnostmi v rozehrávce se však hokejisté Horácké Slavie připravili o možnost ujmout se vedení v zápase. Ani v závěru dlouhé přesilovky nebyli domácí schopni prosadit se přes obětavě bránící hostující hráče. Další výhodu pět proti třem dostali Třebíčští v 55.minutě, tentokrát minutu a patnáct vteřin. Ani po tomto vyloučení neudrželi hráči Komety nervy na uzdě a na trestnou lavici musel ještě třetí hráč Brna. Poté byl dokonce za nesportovní chování do konce utkáni vyloučen hostující Barus. Domácí se snažili nabídnutou šanci využít, ale v zakončení jim chyběl hráč, který by na sebe převzal odpovědnost ke skórování. V závěru přesilovky byla snaha o vstřelení branky již skutečně zoufalá. Konec utkání se již jen dohrával a po prvním prohraném utkání třebíčských hokejistů v Brně, uhráli tentokrát na svém ledě s kvalitním soupeře remízu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024