Menu +

TRE - UNL 2:4 - Domácí přišli o dvoubrankový náskok a favoritovi nakonec podlehli

Reportáže
T ř e b í č - Na třebíčský zimní stadion zavítala v sobotní podvečer na místní poměry vcelku slušná návštěva 1470 diváků. Aby také ne, hrálo tu Ústí nab Labem, tým který se neskrývá svými ambicemi na pozice nejvyšší. Začátek se domácím podařil famózně. První gól dal David Dolníček a brankou kapitána Bedřicha Ščerbana se Horácká Slavia ujala vedení už 2:0, ale pak musela v oslabení do tří, hosté skórovali a od té doby byli Lvi králi ledové plochy. Postupně vstítili další tři branky a připsali si vítězství za výhru 4:2.Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
15.kolo, sobota 28.10.2006
TRE TRE
2:41:0, 1:2, 0:2
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Dolníček (Ščerban, Mertl), 21. Ščerban (Laš) - 29. Grof (Nádaždi, Slížek), 36. Grof (Ivan), 42. Ivan (Slížek), 54. Klimt (Martinec, Zápotočný). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Bulička, Dvořák, Šefčík, Sláma, Pálka - Laš, Dolníček, Mertl - Handlovský, Oliva, Burian V. - Čech, Bula, Látal - Přibyl, Nahodil, Dora.
HC Slovan Ústí nad Labem: Fikrt (21. Zikmund) - Ficenc, Grof, Hořava, Houdek, Kudrna, Nádašdi, Zápotočný, Pojkar, Antoš, Hulva, Ivan, Klimt, Klobouček, Kudrna, Martinec, Přeučil, Slížek, Vítek, Bauer.

Komentář k zápasu

Zpočátku utkání se Třebíčští tlačili před soupeřovu bránu. První šanci naservíroval před ústeckou bránu junior Nahodil Tomáši Mertlovi. Ústečtí Lvi si s ním poradili jen za cenu faulu, a tak Horácká Slavia mohla pokračovat v náporu na soupeřovu klec. Vyloučeným se stal Milan Antoš. Ve 4. minutě Třebíč svoji první přesilovou hru využila. Střela Bedřicha Ščerbana od modré čáry prošla houštinou těl až do brány. V 5. minutě byl na trestnou poslán také domácí Jan Bula a domácí museli bránit svůj jednobrankový náskok. Domácí bránili výborně. Nepustili Lvi prakticky do žádné šance. Další šance se zrodila až ve 13. minutě, kdy hostující Ivan vypálil na Filipa Luňáka z ostrého úhlu. Strážce domácí klece tuto střelu vyrazil do ochranné sítě. O chvíli později sehrála Třebíč nepříliš povedenou přesilovou hru, když její největší šancí byla střela a následná dorážka Buriana. Fikrt si s jeho pokusy ale poradil. V 19. minutě hráli hráči Horácké Slavie 32 vteřin přesilovku pět na tři. Mohli zvýšit svoje vedení. Avšak ani tato početní výhoda nebyla využita ke vstřelení branky. Po první třetině tak domácí zaslouženě vedli nad Ústeckým favoritem.

Pouhých 41 vteřin uplynulo z druhé třetiny a necelých patnáct set diváků se mohlo znovu zaradovat. Další zkušenou střelu vyslal na bránu Bedřich Ščerban a i tentokrát zapadla do ústecké sítě. Po této obdržené brance přenechal Fikrt místo v hostující kleci Zikmundovi. Ve 26. minutě měl obrovskou šanci domácí Burian, který najížděl z pravé strany na osamoceného brankáře. K jeho smůle však trefil břevno hostující svatyně. Ve 28. minutě najížděl na Třebíčského Luňáka Marek Ivan, který svůj únik nedokončil, protože byl faulován domácím Šefčíkem. Hra nebyla přerušena a hosté pokračovali ve výhodě, ve které navíc fauloval ještě domácí Dvořák. Horáckou Slavii čekalo oslabení pět na tři, které mělo trvat dlouhé dvě minuty. Filip Luňák vyrážel, co se dalo a domácí čelili obrovskému tlaku Ústeckých Lvů. Nakonec přece jen na jednu střelu byl domácí brankář krátký. Hostující Jakub Grof snížil tvrdou dělovkou nad Luňákovo rameno. Po řadě vyloučení se k další šanci dostal domácí David Dolníček. Zikmund jeho střelu lapil do své náruče. Ve 36 . minutě nechala domácí obrana uniknout Jakuba Grofa, který svým důrazem dotlačil kotouč za Luňákova záda. Poté, co hosté nevyužili další přesilovku pět na tři odcházela mužstva do kabin za nerozhodného stavu.

Ve třetí části pro změnu vstřelilo rychlou branku Ústí. Ve 42. minutě vypálil z mezikruží Marek Ivan na jeho střelu byl Luňák krátký. O minutu později i Horácká Slavia hrála přesilovou hru pět na tři celé dvě minuty. Soupeře zamkla do útočného pásma. Vytvořila si stoprocentní šance, ale dobývání ústecké klece bylo v této dvojnásobné přesilovce bez brankového efektu. Třebíč tak promarnila svoji největší šanci nejméně vyrovnat. V 53. minutě hráli přesilovku hosté. Menším trestem byl potrestán domácí Mertl. V 54. minutě Ústí dokonale potrestalo třebíčskou neschopnost na využití přesilových her. Hostující přesilovku využil Tomáš Martinec. V 59. minutě si ještě domácí střídačka vyžádala oddechový čas, který měl hráčům dopomoci zkusit zázrak. Vhazovalo se před Zikmundem. Domácí Luňák čekal na to, až b bude moci opustit klec, Třebíčští to chtěli zkusit ještě v šesti. K tomu ale nedošlo, protože Ústí vyvezlo kotouč pryč ze třetiny a radovalo se z vítězství. Horácká Slavia musela zkousnout druhou porážku za sebou v domácích zápasech.



Ohlasy trenérů

Vladimír Evan – Ústí nad Labem: Když to řeknu jednoduše, tak dneska jsme utekli hrobníkovi z lopaty. Domácí hned na začátku druhé třetiny dali branku na 2:0, v deváté minutě pak nastřelili břevno a do té doby byli lepší. Kdyby dali třetí gól, asi bychom s tím už těžko něco dělali. Pak se nám přesilovka 5 na 3, v níž Jakub Gróf snížil a tím jsme se dostali zpátky do hry. Jsme šťastni, že z Třebíče vezeme body.

Jiří Otoupalík – Třebíč: To utkání jsme měli velmi dobře rozehrané, vedli jsme 2:0 a byli jsme Ústí rovnocenným soupeřem. Pak přišel moment, kdy jsme měli ještě velkou šanci na zvýšení na 3:0 a vzápětí došlo ke zbytečnému faulu, po kterém jsme šli do tří. Od té doby se to utkání otáčelo, přišla série úplně zbytečných vyloučení a to utkání jsme si v podstatě prohráli úplně sami. Ústí šlo nahoru a to utkání vyhrálo. Smutné pro nás je, že do utkání jsme postavili pět juniorů, ale největší chybu udělal jeden z našich nejzkušenějších hráčů. Nezlobte se, ale jmenovat ho nebudu.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024