Menu +

KAD-TRE 4:3: Třetí výhru v řadě z ledu soupeře Třebíčští nevezou

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští v tomto utkání potvrdili, že na ledě Kadaně se jim nedaří. Severočeši, před tímto zápasem třináctý celek tabulky, potřebovali nutně bodovat a po dramatickém utkání, v němž se skóre měnilo jako na houpačce, se jim to nakonec povedlo. Jejich vítěznou branku dal v šedesáté minutě Jan Stehlík. Třebíčští ve druhé třetině vedli 3:2, střelcem jejich vedoucí branky byl Tomáš Mertl. Další gól však už hosté z Českých Budějovic posíleni útočníky Květoněm a Gulašem nedali a tak se z Kadaně vrací s prázdnou.Doplněny ohlasy trenérů.
Sdílejte článek
 
16.kolo, pondělí 30.10.2006
KAD KAD
4:31:1, 2:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Pulpán (Postl, Derfler), 25. Stehlík (Pulpán, Metlička), 33. Hlavatý (Kajer, Hobl), 60. Stehlík (Stavenský, Hlubuček) - 20. Gulaš (Bulička, Květoň), 30. Bulička (Gulaš, Hrbáček), 31. Mertl (Laš, Ščerban). Rozhodčí: Fraňo - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 11:15, navíc Derfler (KAD) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Střely na branku: 23:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Sestavy
SK Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Pulpán, Spitzer, Loučka, Hlubuček, Hlavatý, Staněk, Stavenský, Stehlík, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Vrtek, Kajer, Pražák, Hobl, Krpenský.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Bulička, Sláma, Šefčík, Laš, Dolníček, Mertl, Handlovský, Květoň, Gulaš, Čech, Oliva, Látal, Přibyl, Bula, Korotvička.

Komentář k zápasu

První třetina: Gól do šaten, Kadaň zopakovala chybu s Chomutovem

Hosté byli od počátku velmi aktivní a Kadaň musela pozorně bránit. První tři minuty hrané ve středním pásmu střelecky oživil až třebíčský Mertl, který však z těsné blízkosti nedokázal oklamat domácího gólmana. Už v této chvíli na sebe upozornila černožlutá obrana, která právě Mertla nechala bez povšimnutí bruslit samotného na modré čáře. Důkazem, že se hra přelévala ze strany na stranu byla střela hostujícího Olivy a následně domácího Metličky. Z pohledu diváka se počet šancí obou týmů nelišil, ale Horácká Slavie působila lepším a sehranějším dojmem. Přesto hosté nevyužili první přesilovku, kterou jim v 7. minutě nabídl kadaňský Postl za hákování.

V 9. minutě si domácí kapitán Kajer vyšlápl společně s Polanským na osamoceného třebíčského obránce, ale v situaci 2 na 1 netrefili prázdnou bránu. Ve 12. minutě na konci krátké přesilovky hostí využil Bulička skrumáže před Slipčenkem, který měl zakrytý výhled. Jenže třebíčský obránce měl smůlu v tom, že sice trefil brankovou konstrukci, ale z vnější strany. Kadaňáci vymysleli strategickou odpověď. Postl na sebe upoutal pozornost obranců a pak podstrčil puk za sebe, kam najížděl Lukáš Pulpán. Domácí bek v čase 13:03 nadzvedl kotouč a vymetl Luňákovi pavučinu z pravého horního rohu – 1:1.

V 15. minutě se Severočeši dostali ke druhé přesilovce. Posilněni první brankou se snažili proniknout do svatyně hostí znovu. Za zmínku stojí pěkná rána Stehlíka a také pokus Metličky, který však nakonec zůstal ležet zavalen jedním z protihráčů. Půl minuty před koncem byl vyloučen Kajer a Horácká Slavia rychle vyrovnala. Hostím stačilo 19 vteřin, aby vsítili laciný gól. Branku si připsal nehlídaný Milan Gulaš, který přehodil ležící Slipčenkův beton, asistenci Pavel Bulička. Kadaň se tak dopustila stejné chyby jako při zápase s Chomutovem – nechala si dát gól do šaten – 1:1.

Druhá třetina: Nejdřív sprška gólů, potom vyloučení

Jen 28 vteřin stačilo k tomu, aby se otevřela vrátka na trestnou lavici, kam zamířil hostující Mertl. Během domácí přesilovky pak Pulpán a Pospíšil orazítkovali betony gólmana Luňáka. Třebíč si po vypršení trestu vysloužila další. Ve 24. minutě se na trestnou posadil Čech, který praštil vysokou holí do obličeje Stavenského. Osudová chvíle přišla o minutu později. Pulpán nahodil před branku a Jan Stehlík tečoval za Luňákova záda – 2:1. Ve 30. minutě však bylo opět vyrovnáno. Po špatné rozehrávce zpoza domácí branky zachytil kotouč u mantinelu na modré čáře stojící Hrbáček, který namazal zpátky před Slipčenka na hokejku Pavla Buličky. Ten doslova protlačil puk pod nohama kadaňského brankáře – 2:2.

Utrpení domácích nebralo konce, po minutě a půl se hosté ujali vedení – 2:3. Bleskovou akcí překvapil Tomáš Mertl, který pohodlně projel do pásma a zavěsil nad Slipčenkovo rameno. Kadaňský gólman nestačil ani mrknout. Ale černožlutí se nevzdali a ve 33. minutě povstali z popela – 3:3. Od modré čáry se trefil Radek Hlavatý, zásluhu na tom měli jeho spoluhráči, kteří dobře clonili před brankářem. Ve 34. minutě se po vyloučení domácího Hlavatého za krosček a hostujícího Korotvičky za hrubost hrálo na obou stranách ve čtyřech, po minutě však na trestnou lavici dosedl také domácí Loučka za krosček a Pulpán za podražení, následně ještě Derfler za nafilmovaný pád a třebíčský Květoň za hákování. Naštěstí se většina trestů pokrátila a Horácká Slavia hrála 4 na 3 a pak malou chvíli také 5 na 3. Severočeši se však s přehledem ubránili.

Třetí třetina: Dlouho nerozhodný zápas rozhodl Stehlík

Oba celky vstoupily do závěrečné třetiny za nerozhodného stavu. Hosté však projevili snahu, aby výsledek otočili ve svůj prospěch. Květoň sice ve 43. minutě prostřelil Slipčenka, ale orazítkoval jen boční tyč. Herní projev Severočechů polevoval a tlak Horácké Slavie naopak neustále sílil. V 50. minutě se o gól pokusil alespoň domácí Stehlík, ale při nájezdu na Luňáka nestihl včas vystřelit. Hned na to se do brejku 2 na 1 dostala Třebíč. O chvíli později si trenér Setikovský vyžádal oddechový čas.

V 52. minutě se Derfler ocitl na trestné lavici, přestože byl sám faulován. Třebíčský Květoň vyfasoval 2 minuty za hrubost a Derfler 2 za hrubost a za následné řeči si ještě vykoledoval osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Přitvrdili také hosté, což se potvrdilo v 53. minutě, kdy Rehák obdržel 2+2 minuty za hru vysokou holí. Při krátké hře 5 na 3 a následné dlouhé klasické přesilovce ale Severočeši několikrát střelecky vyhořeli. Luňák totiž vychytal i nemožné. Minutu a půl před koncem se předvedl také Slipčenko, který ukryl v lapačce třeba ránu ujíždějícího Květoně. Hrdinou zápasu se stal Jan Stehlík, v čase 59:17 rozhodl utkání ve prospěch Kadaně, Luňák podcenil jeho nahozenou žabičku – 4:3.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér SK Horácká Slavia Třebíč): "Neřekl bych, že poslední branka byla nešťastnou chybou Luňáka. Brankář nic nepodcenil. Samozřejmě ale chyba se stala předtím, když jsme měli kotouč v bezpečí dostat do útočného pásma. Tam náš obránce zkoušel velepřihrávku, která nevyšla. A ta se vrátila do naší třetiny, kde pak Stehlík nahodil puk, který nešťastně sklepnul ještě náš obránce Luňákovi mezi nohy. Je to pro nás škoda, protože to utkání, ať už se vyvíjelo jakkoli, ve třetí třetině jsme odehráli řadu minut v oslabení a když už saháme po bodu, tak vlastní taktickou chybou utkání ztratíme. To mě mrzí."

Miloš Pecka (trenér SK Kadaň): "My jsme samozřejmě tři body nutně potřebovali a vybojovali jsme je. Měli jsme trošku štěstí v závěru zápasu. Poslední gól Stehlíka byla trošku náhoda. Doufáme, že výhra klukům dodá sebevědomí. Teď máme, dá se říct dva těžké týdny, protože se hraje třikrát v týdnu. A během dvanácti dnů nás čeká pět zápasů. Doufám, že jsme dobře nastartovaní."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024