Menu +

BER-TRE 3:4 - Třebíč veze z teritoria Medvědů všechy tři body

Reportáže
T ř e b í č - Dva v tabulce těsně za sebou postavené týmy se utkaly o další prvoligové body. Horácká Slavia tentokrát zajížděla do Berouna. Hosté se ujali vedení a neskóroval za ně nikdo jiný, než nová akvizice třebíčských - Martin Buček. Lepší přestavení si tento mladý útočník jen stěží mohl přestavovat. Ve druhé třetině dali Slavisté další gól a přestože se v průběhu času skóre měnilo, Třebíčští byli stále ve vedení. Dvoubrankovou jistotu dal hostům tři minuty před závěrečnou sirénou Martin Čech, když zvyšoval na 4:2. Krátkce na to sice ještě domácí zápas zdramatizovali a snížili na rozdíl jediného gólu, ale celý třebíčský tým, v čele s brankářem Valentem, závěrečnému tlaku odolal o odvel si z Berouna všechny tři body..Originální fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
18.kolo, sobota 4.11.2006
BER BER
3:40:1, 2:2, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Pabiška (Nedorost), 34. Nedorost (Křesťan, Mrázek), 59. Nedorost (Šinágl.) - 4. Buček (Přibyl), 24. Dolníček (Ščerban), 31. Zahradník (Pšurný), 57. Čech (Látal). Vyloučení: 6:7. Průběh utkání: 0:2,1:2,1:3,2:3,2:4,3:4.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Kameš (Kraus) - V. Kameš, Vaněček, Filip, Čížek, Mrázek, Protivný, Braniš, Rýgl, Pabiška, Šinágl, Nedorost, Pavel, Zajíc, Novotný, Toma, Křesťan, Bessonov, Pajič, Dušek, Jech.
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent (Luňák) - Ščerban, Rehák, Bulička, Hrbáček, Vomela, Ševčík, Dvořák, Sláma, Laš, Dolníček, Mertl, Handlovský, Oliva, Pšurný, Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Bula, Buček.

Komentář k zápasu

Souboj týmů ze středu tabulky začali lépe hosté z Třebíče. Dlouho se hrálo bez přerušení a poprvé museli sudí písknout do píšťalky až ve 4. minutě. Přesně v čase 3:11 se totiž hosté ujali vedení v zápase. Přibyl našel v dobré střelecké pozici Bučka, který našel mezeru mezi Kamešovými betony – 0:1. Hra se následně poněkud rozkouskovala. Přišla řada i na přesilové hry a v desáté minutě měli dlouhou výhodu dvou mužů v poli Berounští, ale stavem nepohnuli. Domácí hrozili prakticky pouze za nerovnovážného stavu hráčů na ledě. Jinak byla Horácká Slavia lepším týmem a zaslouženě si pohlídala jednobrankové vedení po první části.

Jako by se všichni na Berounském Zimním stadionu vrátili v čase. Tak si museli připadat zkraje druhé třetiny. Opět ve čtvrté minutě probíhající části totiž udeřili Třebíčští. Ščerban našel na útočné modré nabrusleného Dolníčka, který se opět trefil mezi betony Jaroslava Kameše – 0:2. Po sérii vyloučení na obou stranách se Medvědi dokázali vrátit zpět do hry. A to byli na ledě pouze tři! Nedorost si najel po pravé straně blízko k brance a předložil puk Pabiškovi, jenž rychlou kličkou zavelel k obratu domácích – 1:2. Beroun po kontaktním gólu ožil a vrhl se do útoku. Novotný nejprve neproměnil před odkrytou klecí vyloženou šanci a následně Vaněček rozezvučel pouze tyč Valentovy svatyně. Pár sekund na to nevyzrál na hostujícího gólmana ani Nedorost. Ve 31. minutě vrátil Slavii dvoubrankové vedení po přihrávce Pšurného Zahradník - 1:3. To ale trvalo tři minuty. Poté totiž Nedorost využil senzační práce Křesťana, který si pohrál s hostující obranou a předložil ideálně puk českobudějovickému odchovanci – 2:3. Ještě do konce třetiny mohla jít Třebíč zpět do trháku, ale puk pouze tancoval při jedné ze šancí Kamešovým brankovištěm.

Na začátku třetí fáze utkání byla aktivnější Třebíč a snažila se útočným hokejem hlídat své vedení. Hosté si pojistili bodový zisk v 57. minutě, když potrestali vyloučení Nedorosta. Velikou chybu za domácí brankou udělali Čížek s Mrázkem, neudrželi puk v bezpečí. Kousek gumy jim sebral Látal, přihrál Čechovi a ten vrátil Třebíči vedení opět o dvě branky – 2:4. Beroun sice stihl včas vrátit úder, když agilní Nedorost trefil přesně pravý horní roh Valentovy klece – 3:4. Touto pohlednou akcí však středočeský útočník určil definitivní podobu výsledku zápasu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024