Menu +

JIH-TRE 6:1: V derby Třebíč zkolabovala, a inkasovala šest branek

Reportáže
T ř e b í č - Druhé letošní derby mezi Horáckou Slavií a Duklou Jihlava dopadlo tak, jak asi nikdo nečekal. Před zápasem v tabulce o deset bodů horší Dukla byla v utkání jasně lepší a zaslouženě získala tři body. Už téměř jako obehraná písnička zní fakt, že Horácká Slavia v zápase opět vedla, ale pohříchu byl gól Milana Gulaše jediným, který třebíčští střelci dokázali dát. V přesilovce pět na tři ve dvanácté minutě pak inkasovala Třebíč vyrovnávací branku a o minutu později už hosté prohrávali vlastní brankou a jejich hra se zbortila jako domeček z karet.
Sdílejte článek
 
25.kolo, sobota 25.11.2006
JIH JIH
6:13:1, 3:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Gulaš (Ščerban, Rehák) - 12. Kaňkovský (Čachotský, Šmarda), 13. Kaňkovský (Bakus), 16. Řípa (Kaňkovský), 21. Bakus (Čachotský, Rytnauer), 28. Čachotský, 32. Čachotský (Rytnauer, Morava). Rozhodčí: Svoboda - Bejček, Jelínek. Vyloučení: 12:7, navíc Fiedler (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3100. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Řehoř (Zour) - Šmarda, Morava, Duben, Lukáč, Chvátal, Míka - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Řípa, Kaňkovský, Fiedler - Hanzal, Lazorišák, Dušátko - Tkáč, Havel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent (Luňák) - Ščerban, Rehák, Bulička, Hrbáček, Vomela, Šefčík, Dvořák, Sláma - Laš, Dolníček, Gulaš - Kubica, Oliva, Pšurný - Čech, Zahradník, Látal - Přibyl, Kundela, Buček.

Komentář k zápasu

Přestože od počátku utkání tahali za delší konec pomyslného hokejového lana domácí, byli to hosté z Třebíče, kterým se povedlo vsítit první branku, jež se ovšem stala i jejich poslední. Po střele veterána Bedřicha Sčerbana si jinak bezchybný Milan Řehoř nebyl jist, kam vyrazil kotouč, ten nejrychleji zavětřil Milan Gulaš a poslal jej za brankovou čáru Jihlavy, 0:1. Převaha domácích ale pokračovala a tak se po neproměněných šancích Tomáše Čachotského a Jonáše Fiedlera prosadil také v přesilové hře špílmachr Petr Kaňkovský, jemuž byla připsána i další vlastní branka třebíčského Hrbáčka, která na sebe nenechala dlouho čekat a rázem bylo vše naopak, 2:1. Netrvalo to dlouho a siláckým způsobem docílil třetí branky Dukly Jiří Řípa a ta tak odcházela do následujícího dějství s náskokem dvou branek – 3:1.

To jí však dnes evidentně bylo málo a tak se hned po čtrnácti vteřinách druhé části hry prosadil navrátilec do sestavy domácích, kapitán Oldřich Bakus, 4:1. Na straně hostí si po odrazu od zadního mantinelu vypracoval slušnou příležitost Buček, ale Milan Řehoř už neměl dnes náladu pouštět další kotouče do své sítě. Přišly tedy chvíle Tomáše Čachotského! Jihlavský štírek si nejprve odbyl ve vlastním oslabení zkoušku z kličkované a z otočky propálil Luňáka, který již okupoval třebíčské brankoviště namísto Valenta, 5:1. Dovednosti mladého jihlavského hráče asi zanechaly stopy na duši zadáka hostí Vomely, který si před dalším sólem jihlavského hráče doslova a dopísmene sedl na zadek a o mnoho lépe nedopadl ani náhradní třebíčský gólman, když i on byl na kličkovanou Tomáše Čachotského krátký, 6:1.

V poslední dvacetiminutovce utkání už na obou stranách celkem pochopitelně scházela nějaká větší motivace a tak se útok na dvojmístný počet vstřelených branek na jihlavské straně nekonal. Ve 45. minutě přece jen zvedl diváky ze sedadel tvrdý zákrok u hrazení, kterým počastoval Jonáš Fiedler Reháka a jelikož byl tento bodyček posouzen jako úder do oblasti hlavy a krku, v tomto zápase jihlavský forvard předčasně skončil. Když se přece jen zdálo, že Jihlavané nějaký ten gól přidají, neuznal hlavní sudí branku Ladislava Rytnauera pro postavení útočícího hráče v brankovišti. A jelikož i třetí dvojnásobná početní výhoda hostujících hráčů v tomto utkání zůstala nevyužita, mohlo solidních 3100 diváků vidět po závěrečné siréně na signalizační tabuli Horáckého zimního stadionu skóre HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 6:1.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (Třebíč): „Jsem zklamaný z výsledku, i z toho jak jsme hráli. Trošku mě mrzí, že když utkání nemá průběh takový jaký by si hráči přáli, náš výkon jde do takových nížin, že člověk jen nechápavě kroutí hlavou. Neuděláme akci, nejsme schopní si přihrát. I když je mužstvo kromě Bédi Ščerbana velice mladé, nemělo by se tohle stávat.“

Petr Vlk (Jihlava): „Jsem spokojený s předvedenou hrou. Už po zápase s Boleslaví jsem říkal, že hrajeme dobře a chceme vítězit. Bohužel tam to nevyšlo, dnes už ano. Dostali jsme gól kvůli nedůraznosti, nedůslednosti, dvěma po sobě navazujícím chybám, ale pak se nám povedly přesilovky a otočili jsme vývoj zápasu.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024