Menu +

TRE - SAR 0 : 3: Třebíči se nepodařilo prolomit sérii neúspěchů

Reportáže
T ř e b í č - K dalšímu utkání na domácím ledě nastoupila Horácká Slavia proti celku HC Sareza Ostrava. Oba týmy vstoupily do utkání opatrně a postupně se začaly rozehrávat. Poprvé se prosadil až v pětadvacáté minutě hostující Baranyk. Domácí se snažili odpovědět, ale nepodařilo se jim vyzrát na gólmana hostů. Dva rychlé góly přibyly do domácí branky v 49. a 51. minutě. Ani to ale ospalý výkon týmu nezlepšilo. Domácí tak prohráli již třetí zápas v řadě. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 29.11.2006
TRE TRE
0:30:0, 0:1, 0:2
SAR SAR
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Baranyk (Rimmel), 49. Šebesta (Boháč), 51. Ovšák (Pavlačka). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 43:32. Rozhodčí: Fraňo - Guth, Rittich. Využití: 0:1. Diváci: 950. Průběh utkání: 0:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Valent) - Ščerban, Šefčík, Vomela, Bulička, Hrbáček, Rehák, Dvořák, Pálka - Laš, Dolníček, Mertl, Pšurný R., Oliva, Pšurný M., Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Kubica, Buček.
HC Sareza Ostrava: Čech (Holeš) - Bryncko, Mocek, Rimmel, Tesařík, Holík, Mocek, Ovšák, Vnenk - Šebesta, Boháč, Bokroš, Svačina, Pavlačka, Glas, Gelačák, Badžo, Baranyk, Klimek, Holuša, Janečka.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia přivítala na domácím ledě sousedy z tabulky. Utkání mezi Horáckou Slavii Třebíč a hostující HC Serezou Ostrava slibovalo pěknou hokejovou podívanou.

Zprvu se hrál hokej z jedné na druhou stranu. Žádné výraznější šance však k vidění nebyly. Až 9. minuta zvedla diváky ze sedadel. Na osamoceného hostujícího brankáře najížděl Marek Laš. Ten si ale s hostujícím brankářem neporadil. O pár vteřin později zahrozili také hosté. Hostující Bokroš se dostal až za záda domácích obránců a jeho střelu zastavil beton pozorného Filipa Luňáka. Při této akci byl faulován Bokroš domácím Rehákem, který si šel posedět na trestnou lavici. Ostrava téměř celou přesilovku odehrála v útočném pásmu. Kombinování Ostravských činilo domácím mnohdy potíže. Nakonec se ale dokázali ubránit a díky tomu byl stále vyrovnaný stav zápasu. Ve 12. minutě si hru o jednoho muže navíc zahrála také Třebíč. Největší šanci v přesilovce měl dorážející Vomela, který se snažil protlačit kotouč za brankářova záda. Bezúspěšně. Ve 14. minutě se opět musela mít na pozoru domácí obrana včele s Luňákem, ani tento závar před brankou nepřinesl změnu skóre. Série gólových šancí pokračovala. Blízko vedoucí brance byla opět Ostrava. Střelu hostujícího Blažka od modré čáry zastavila až maska Filipa Luňáka. Když ani po této šanci branka nepadla skóre bylo 0:0.

Ve 23. minutě se do slibné šance dostal domácí Marek Laš. Opět se dostal před osamoceného brankáře a nepřekonal ho ani napodruhé. Ve 24. minutě byl Marek Laš vyloučen na dvě minuty, když byl o pár vteřin později na trestnou lavici poslán také domácí Zahradník za napadnení čekaly domácí obranu horké chvíle při dvojnásobném oslabení. Na konci 25. minuty Ostrava vstřelila vedoucí branku zápasu. Po závaru před brankou domácích se nejlépe zorientoval Milan Baranyk, který poprvé dostal kotouč za Luňákova záda - 0:1. Po vstřelení vedoucí branky začali hosté důsledněji bránit a snažili se Třebíč nepouštět do žádných nebezpečných situací. Ve 28. minutě se ale do jedné dostal opět Marek Laš, který vypálil od modré čáry tvrdou ránu. Střela sice prošla Čechovi mezi betony, ale poté mimo bránu. Horácká Slavia se nadále tlačila do útočného pásma, kam se většinou úspěšně prodrala, ale v útočném pásmu byli domácí bezradní. Hostující obrana s klidem likvidovala pobyt Třebíčských v ostravském obranném pásmu. Po druhé třetině byl stav 0:1 pro hostující Sarezu.

Ve 43. minutě byl vyloučen hostující Vnenk a Horácká Slavia dostala další šanci, jak vyrovnat skóre zápasu. Domácím se přesilovka vůbec nepovedla. Hráčům odskakovaly kotouče od hole a hosté se v pohodě ubránili. Šanci na opravu dostali domácí v 46. minutě. Vyloučen byl hostující Badžo. Největší a také stoprocentní šanci měl při přesilové hře Martin Čech, který vyzrál na hostujícího brankáře, když se chystal zakončit do opuštěné klece trefil jen lapačku svého jmenovce Jakuba Čecha. A jak už bývá zvykem i tentokrát se potvrdilo pravidlo ,,nedáš - dostaneš´´. Po chybě domácího obránce se ke kotouči dostal Boháč. Jeho střelu Luňák ještě stačil vyrazit, po této střele přišla dorážka od Pavla Šebesty, který se střelou do opuštěné klece nemýlil. Tečku za dnešním zápasem udělal Milan Ovšák, který překonal lehkou střelou lapačku domácího gólmana - 0:3.

Horácká Slavia prohrála již po třetí v řadě. Domácí mají týden na to, aby zapomněli na neúspěchy a navázali na výborné výsledky Třebíče v této sezoně.



Ohlasy trenérů

Petr Fabián – Sareza: V první třetině se zápas odvíjel dobře pro Třebíč, když jsem nezachytili střední pásmo ve kterém nás domácí přehrávali. Z toho měli několik přečíslení a samostatných nájezdů. Do druhé třetiny jsem vydal určité pokyny, aby se naše hra v tomto zlepšila. Zkráceně řečeno se celý zápas lámal vyloženou šancí domácího Martina Čecha, kdy měl téměř udělaného brankáře, ale kličku nedotáhl do konce a náš brankář Jakub Čech puk chytil do lapačky. Od to doby jsme už byli mi tím lepším mužstvem.

Josef Horešovský – Třebíč: Těžko se na utkání, které jsme prohráli hledá něco pozitivního, ale myslím, že jsme hráli lépe, než v těch předchozích dvou zápasech. První dvě třetiny jsme hráli vyrovnanou partii, měli jsme šance i tlak, jenže ten nevyústil v branku. V utkáních se silnými soupeři jsme si vybudovali sebevědomí, o které jsme teď během dvou utkání přišli a v tomto vyrovnaném a vypjatém zápase to sebevědomí rozhoduje. Kdyby byli naši hráči ve vypracovaných šancích šikovnější, mohlo se utkání vyvíjet jinak. V době našeho tlaku pak přišly dvě individuální chyby. Ty chyby mužstvo srazily a pak za stavu 0:3 už je těžké hledat elán k závěrečnému náporu. O přestávce naordinujeme hráčům krátký odpočinek a pak se budeme snažit zapracovat na obranné činnosti, která nás nejvíce trápí. Určitě ale nemusíme jen plakat, protože když srovnáme naše dosavadní umístění se sezónou minulou, tak letos jsme na tom bodově lépe.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024