Menu +

TRE - JIH 5:2 - Dukla odjíždí z Třebíče bez bodů

Reportáže
T ř e b í č - Do 31. derby s Duklou Jihlava vstoupila lépe Horácká Slavia. V jedenácté minutě se dokázali gólově zapsat Zahradník a Čech. Dukla dokázala vstřelit branku až v devětadvacáté minutě. Šest minut na to ale svým druhým gólem zvýšil Martin Čech. Za dvě minuty se stav měnil opět ve prospěch domácích díky gólu Olivy. Čtyři minuty po začátku třetí třetiny za Jihlava opět snížila. Poslední gól utkání vstřelil v padesáté minutě Zdeněk Kubica, který stanovil konečné skóre na 5:2. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
38.kolo, sobota 20.1.2007
TRE TRE
5:22:0, 2:1, 1:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Zahradník (Rehák), 11. Čech (Látal), 35. Čech (Sláma), 37. Oliva (Handlovský), 50. Kubica (Handlovský, Bulička) - 29. Kaňkovský (Fiedler, Lukáč), 44. Kaňkovský (Čachotský, Bakus). Rozhodčí: Souček - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 12:11. Využití: 3:1. Diváci: 3320. Střely na branku: 40:33.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička (Luňák) - Ščerban, Rehák - Vomela, Bulička - Hrbáček, Sláma - Laš, Dolníček, Dibelka - Handlovský, Oliva, Kubica - Čech, Zahradník, Látal.
HC Dukla Jihlava: Řehoř (Suchan)- Míka, Morava - Klíma, Lukáč - Mrkvička, Šmarda - Čintala, Rytnauer, Bakus - Čachotský, Hanzal, Kaňkovský - Fiedler, Havel, Dušátko - Tkáč, Vach, Lazorišák.

Komentář k zápasu

První třetina začala ve velkém stylu, když už ve dvacáté vteřině trefil novic v třebíčském dresu, Lubor Dibelka, tyč Řehořovy svatyně. Ve druhé minutě nadělal problémy jihlavskému brankáři aktivní Martin Čech, který objel branku. V minutě páté si pak poradil hostující brankář i se střelou Marka Laše. Poté co pálil Lukáš Handlovský těsně vedle a Olivův pokus ukryl Řehoř do lapačky, osmělili se poprvé hosté. Běžela osmá minuta, když po hrubé chybě obrany musel zasahovat Martin Růžička. V čase 7:59 se naskytla hostujícímu celku první možnost přesilové hry. Růžička však vyrazil se štěstím střelu, kterou neviděl, aby z protiútoku udeřili domácí. Denis Rehák zavezl puk, křižně přihrál Čechovi, jeho pokus Řehoř neudržel a Petr Zahradník dorazil – 1:0. Ihned poté se Horácká Slavia radovala podruhé. To Martin Čech po přihrávce Látala vystřelil z kruhu ke vzdálenější tyči – 2:0. Ve dvanácté minutě mohli využít přesilovou hru hosté, Tomáš Čachotský si najel mezi kruhy, brankář domácích však spolehlivě ukryl jeho pokus do lapačky. První přesilová hra 5 na 3 přišla v minutě čtrnácté. To byli vyloučeni jihlavští Rytnauer a Mrkvička. Dvě Rehákovy střely ani Ščerbanův pokus však branku nepřinesly. Když pak na konci třetiny netrefil branku od modré Vomela a ani Zdeněk Kubica nemířil z úhlu přesně, odcházelo se tak do kabin za stavu 2:0 pro domácí.


Jedna z nebezpečných situací před brankou Jihlavy

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté. Růžička měl plné ruce práce. S problémy zlikvidoval Rytnauerovu střelu i Kaňkovského pokus na bližší tyč. Milan Řehoř musel poprvé zasahovat ve druhé minutě, to pálil Lubor Dibelka z mezikruží. Po vyloučení Davida Dolníčka musel Růžička zasahovat po střele Radka Míky od modré. Poradil si i Fiedlerovým pokusem. Po dalších dvou střelách hostů se na ledě přiostřilo. Důsledkem toho bylo několik vyloučení. Při hře 4 na 4 se poprvé radovala Jihlava. Fiedler využil neodpískaného zakázaného uvolnění, přihrál Kaňkovskému křižně před branku a ten snížil do odkryté Růžičkovy branky – 1:2. Na konci deváté minuty se naskytla aktivním hostům přesilová hra 5 na 3. Lukáčova tečovaná střela však mířila vedle a Bakusův pokus těsně nad. I Rytnauerova šance z mezikruží zůstala nevyužita. V další přesilové hře, tentokráte domácích, pálil těsně nad Bedřich Ščerban. V čase 13:59 zvýšil náskok domácích Martin Čech. Lukáš Sláma udržel puk na modré, Martin Čech dorážel z úhlu a dva dojíždějící hráči srazili puk za brankovou čáru – 3:1 pro domácí. Po vyloučení hostujícího Moravy si sjel od modré Lukáš Vomela, Řehoř však zvýšení náskoku domácích nepřipustil. Ani Buličkův pokus brankou neskončil. Když pak brejk dva na jednoho neproměnil Fiedler, udeřil Jiří Oliva na straně druhé. Lukáš Handlovský mu naservíroval puk a nikým neatakovaná třebíčská legenda zvýšila střelou pod víko na 4:1 pro Horáckou Slavii. Radost domácím fanouškům mohl udělat i aktivní Zdeněk Kubica, nestihl však objet ležícího Řehoře. Ten si chvíle poté poradil i s dorážkou Olivy. Po dvou třetinách tak svítilo na ukazateli 4:1.

První střelou ve třetí třetině se prezentoval Lukáš Vomela, na druhé straně si poradil Růžička s Fiedlerovým pokusem. Ve třetí minutě jeli domácí tři na dva, Martin Čech ze zadní vlny však netrefil branku a nezvýšil náskok domácích. Chvíli poté při přesilovce však udeřili hosté a vykřesali naději. Kaňkovský si najel mezi kruhy a přihrávku využil více než dobře. Kombinace tří nejlepších hráčů hostů – Bakuse, Čachotského a Kaňkovského tak přinesla snížení hostů – 4:2. V páté minutě mohl skórovat Kubica po kličce do středu, Řehoř byl však pozorný. O pár chvil později nadělala problémy hostujícím hráčům Dolníčkova formace. Tečovaná střela Marka Laše však mířila nad. V sedmé minutě ujeli Látal s Čechem, prvně jmenovaný volil střelu, Řehořovu branku však minul. Radost domácím fanouškům však přinesla přesilovka 5 na 3. Lukáš Handlovský postrčil na modré puk Kubicovi, ten se řítil sám prázdnou třetinou na Řehoře a nedal mu sebemenší šanci – 5:2. Jihlavský brankář měl plné ruce práce i nadále. Dvakrát ho prověřil Denis Rehák. Po křižné přihrávce Dolníčka nestihl u druhé tyče zasunout puk do odkryté branky Marek Laš. Ve třinácté minutě se elegantně protlačil před Řehoře Handlovský, jeho střela však už postrádala razanci. Po Olivově vyloučení ještě přišly horké chvilky i na straně druhé. Rytnauerův pokus však spolehlivě zneškodnil Martin Růžička. Po dalším vyloučení se naskytla hostům přesilová hra 5 na 3. Lukáč pálil nad, s Bakusovou střelou po křižné nahrávce si brankář Horácké Slavie poradil. Na konci utkání byli ještě dvakrát vyloučeni domácí za hit letošní sezóny – zdržování hry, ale Rytnauerovy tři pokusy ani Čachotského střela už branku nepřinesly. Horácká Slavia tak zvítězila 5:2.

Po utkání následovaly ovace slušně zaplněného stadionu a již pomalu tradiční ohňostroj. „Pejska“ jsme si mohli vychutnat v podání obou brankářů a jejich pokračující show okořenila pozápasové oslavy. Dokonce se vrátil na ledovou plochu i celý tým a černé deštníky nad hlavami některých z nich prozrazovaly obrovskou radost z vítězství nad tradičním rivalem z Vysočiny.

Horácká Slavia Třebíč tak vybojovala cenné vítězství a pojistila si šestou příčku v lize. Pět bodů náskoku je slušným příslibem do dalších kol.



Ohlasy trenérů

Petr Vlk: "Já musím poblahopřát domácím k tomu vítězství, myslím si, že dneska si ho určitě zasloužili, protože naše hra už od začátku postrádala zaprvé důraz, odhodlání a vůbec, co jsem postrádal nejvíc, byla taková ta vůle po vítězství, která tam prostě nebyla. Myslím si, že jsme dostali špatný gól, teda ten první byl takový laciný a dost důležitý. Ty věci, které prostě v naší hře chyběly, a které nám dělaly body v těch minulých zápasech, tam dneska nebyly a domácí vyhráli zaslouženě."

Jiří Otoupalík: "My můžeme být maximálně spokojeni, poprvé v sezóně se nám podařilo Duklu porazit. Ve velmi důležitém utkání, kdy je náš soused v tabulce. Můžeme být samozřejmě spokojeni také s naším výkonem, protože byl velice dobrý. Byli jsme důrazní v osobních soubojích, hráli jsme takticky velice dobře. Bylo také důležité, že jsme se dostali do vedení 2:0 a to jsme udržovali po celý zápas a jak říkám, jsme maximálně spokojeni."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024