Menu +

OLO - TRE 3:1 - Petr Žajgla obral Třebíč o body

Reportáže
T ř e b í č - Beznadějně poslední Olomouc prohrávala s Horáckou Slavií už v šesté minutě utkání. Přesilovou hru využil Petr Zahradník. Jeho střelecký úspěch však zůstal spoluhráči nenapodoben a za záda Štefana Žigárdyho už neputoval žádný další puk. Naopak dvěma údery spasil olomoucké Petr Žajgla, když překonával Martina Růžičku, který po celé utkání držel Třebíč nad vodou. Sedm minut před koncem pak pojistil vedení domácích Jakub Čuřík. Do konce utkání už červenobílí nic nevymysleli. Horácká Slavia tak po dvou porážkách ztratila slibný náskok a bude se muset ještě hodně otáčet.
Sdílejte článek
 
40.kolo, středa 31.1.2007
OLO OLO
3:10:1, 2:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Žajgla (Šafařík, Bouz), 35. Žajgla (Bouz, Šafařík), 53. Čuřík - 6. Zahradník (Pšurný). Rozhodčí: Smeták - Poruba, R.Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 50:22. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy - Vlček, Bartoň, Ondrušek, Šafařík, Vyrůbalík, Švrček - Janáček, Kovalovský, Ministr - Smejkal, Bouz, Najdek - Žajgla, Bordowski, Čuřík - Zbořil, Šimo, Šúrek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička – Ščerban, Rehák, Vomela, Bulička, Hrbáček, Sláma, Dvořák, Šefčík - Handlovský, Dolníček, Pšurný - Gulaš, Oliva, Kubica - Čech, Zahradník, Látal - Přibyl, Nahodil, Buček.

Komentář k zápasu

Průběh utkání byl zcela v olomoucké režii, hosté se kombinačně trápili, chyběla bojovnost. Olomoučtí naopak potvrdili svůj herní vzestup.

Vstup do utkání vyšel lépe Třebíči, Mora se nedokázala dostat do tempa. Navíc se domácí museli již od začátku vyrovnávat s vyloučeními, to Smejkalovo ještě zůstalo nepotrestáno, Najdkovo hákování už ale hosté dokázali zúročit. V 6. minutě poslal Pšurný kotouč na Zahradníka a ten se příklepem nemýlil 0:1. Slávisty branka patřičně nabudila, ovšem jen na malou chvíli. Ke střele se dostal Ščerban, do samostatného nájezdu Gulaš, oba však ztroskotali na Žigárdym. Od 10. minuty se začali probouzet i Olomoučtí, kterým začaly vycházet kombinace. I přesto byla Třebíč častějším návštěvníkem v olomouckém obranném pásmu. Ve 14. minutě se Moře naskytla šance početní výhody, v ní se velmi dravě snažil zakončovat Ondrušek, Růžička ale udržel betony u sebe. Obrat v rozložení útočné aktivity přinesla až 16. minuta. O levou třebíčskou tyč zazvonil do útoku olomouckým Kovalovský. Ten se o dvě minuty později ještě blýsknul samostatnou akcí, po oklamání dvou obránců mu ale nestačily síly na důrazné zakončení.

Druhé dějství začínali Olomoučtí dohrávanou početní výhodou, v ní se sice podařilo Bouzovi dopravit kotouč za brankovou čáru, celé akci ale předcházel hvizd sudího Smetáka přerušující hru. Ve 22. minutě se do přečíslení dostali dva Olomoučtí, Čuřík vše vyřešil tvrdou, leč velmi nepřesnou ranou. Před Růžičkou se ale začalo stále více blýskat. Nakonec ve 24. minutě obkroužil obranné pásmo hostí olomoucký kapitán Šafařík a poslal střílenou přihrávku Žajglovi na teč, která znamenala vyrovnání 1:1. Třebíč se dostala pod tlak a Růžička byl v neustálé permanenci. Úspěšně vychytal pokusy Švrčka a Ministra. Olomoucký tlak otupil Bartoň svým prohřeškem proti pravidlům, v přesilovce se nadvakrát snažil Přibyl zvednout marně kotouč přes Žigárdyho a neproměnil tak velkou třebíčskou šanci. Do stejné situace se dostal na druhé straně ve 33. minutě Švrček, tomu ale ve zdvihnutí kotouče zamezila důrazná obrana. Ve 35. minutě ale byli obránci Horácké Slavie krátcí na Žajglu. Ten si najel na přesný Bouzův pas a střelou z levého kruhu trefil volné místo nad Růžičkovou lapačkou 2:1. Třebíč poté do konce třetiny odolávala drtivému tlaku, Růžička si připisoval jeden zákrok za druhým, Čuřík, Vlček i Ministr tak vyšli naprázdno.

I poslední dějství začínali Olomoučtí přesilovkou, nyní dokonce dvojnásobnou, trio třebíčských statečných ale odolalo. Hosté se pokusili zrychlit rozehrávku a otevřít hru, Mora se ale nestáhla do obranné ulity, naopak držela své nastolené tempo a číhala na chybu hostí. Ve 45. minutě se vrátka v třebíčské obraně otevřela Žajglovi, ten z průniku zamířil na hattrick, Růžička ale lapačkou zamezil radosti olomouckého forvarda. I nadále Olomoučtí drželi hosty v uctivé vzdálenosti a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Až v 51. minutě museli polevit a soustředit se na defenzívu, špatné střídání a hra v šesti poslala do početní výhody Třebíč. V ní předvedl Vomela dělovou ránu a Látal teč, Žigárdy k tomu přidal široký rozklek a skóre se neměnilo. V 53. minutě korunoval olomouckou převahu Čuřík, střelou nad lapačku udělil výsledku konečnou podobu 3:1. Mora dokázala hrát aktivně až do závěrečné sirény a hosty prakticky nepustila do svého pásma.



Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík - SK Horácká Slavia Třebíč: "Nezbývá mi než pogratulovat Olomouci k velmi dobrému výkonu. Z naší strany jsme prakticky nic nepředvedli. Scházelo nám nasazení, bojovnost, vůle po vítězství, herní disciplína. Myslet na vítězství či odvézt si dnes z Olomouce bod bychom si nezasloužili."

Kamil Přecechtěl - HC Olomouc: "Já děkuji za gratulaci od soupeře. Utkání jsme začali velmi špatně, byla to asi naše letošní nejhorší první třetina. Potom jsme se dostali do své hry, chtěli jsme více vyhrát, což se nám konečně, po sedmi porážkách o jeden gól, podařilo. Na hráčích bylo vidět, že chtějí, i když byli po první třetině svázaní, pomalu bruslili a nekombinovali. Bylo to však i hrou Třebíče, rychle nás napadali, nedali bekům čas na rozehrávku. Potom ale hra hostí ochladla a my jsme toho konečně využili."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024