Menu +

BER - TRE 3:1 - Horácké Slavii se v Berouně nedařilo, čestný úspěch zaznamenal Dolníček

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia zajížděla ke 44. kolu na led Berouna, se kterým doposud neztratila jediný bod. První třetina přinesla velmi nezáživný hokej, který sledovala jen hrstka těch nejvěrnějších fanoušků. Ve druhé třetině se domácí hokejisté dostali hned do dvoubrankového vedení a s třebíčským mužstvem to vypadalo zle. Naději pro hosty vykřesal David Dolníček, jenž snížil na rozdíl jediného gólu. V poslední dvacetiminutovce chtěli třebíčští hokejisté minimálně vyrovnat, to se však nepovedlo. Na konečných 3:1 pro domácí celek upravil v 54. minutě Novotný. V zápase to byla jeho druhá branka.
Sdílejte článek
 
44.kolo, středa 14.2.2007
BER BER
3:10:0, 2:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Jech, 31. a 54. Novotný - 34. Dolníček. Rozhodčí: Wütherle – Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 19:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Handl – Jelínek, Lukačovič, Nakládal, Čížek, Růžička, Hrach, Kameš – Heřman, Vlček, Hobl, Černý, Novotný, Jech, Stromko, Hudíček, Pavel, Jindřich, Semorád, Mrňa.
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička M. – Ščerban, Rehák, Vomela, Šefčík, Hrbáček, Pálka, Dvořák, Bulička - Oliva, Dolníček, Dibelka - Přibyl, Kubica, Pšurný - Čech, Zahradník, Látal - Burian, Nahodil, Burian.

Komentář k zápasu

Oba týmy vstoupily do utkání velmi aktivně, avšak dlouhé minuty se hrálo především ve středním pásmu a brankáři obou celků byli relativně bez práce. Až v 8. minutě se jako první výrazněji osmělili hosté, jenže tečovanou střelu Daniela Pálky schoval pod betony domácí gólman Handl. O necelé dvě minuty později jeli dokonce hosté tři na jednoho, poslednímu obránci Medvědů Petru Hrachovi navíc v rozhodující okamžik upadla hokejka, avšak střílející Burian pouze trefil pozorného Handla. Poté přidali na obrátkách i domácí, svého soupeře dokonce několikrát zatlačili v jeho obranném pásmu, ale změna skóre stále nepřicházela. Až v 17. minutě se sám před Růžičkou ocitl Pavel Mrňa, s jehož pokusem si ale gólman Třebíče bez větších problémů poradil.

Ve druhé třetině se dvě stovky příchozích fanoušků dočkali i prvních gólů. Nejprve se ale musel několikrát zaskvět gólman Handl, který zneškodnil střely Šefčíka a Kubici. Následně mu také pomohla tyč při střele Dolníčka, který si výborně vybruslil zpoza brány. Byli to ale nakonec právě domácí, kteří se v polovině zápasu dostali do vedení. V 29. minutě při hře proti třem překonal gólmana Růžičku po přihrávce Heřmana Ctibor Jech a bylo to 1:0. Za necelé dvě minuty přidal druhý gól Jiří Novotný, který zužitkoval gólovou výzvu v podání Tomáše Černého. Hostující hokejisté se ale nechtěli vzdát a za další tři minuty to bylo již 2:1, když David Dolníček v přesilové hře parádní ranou pod břevno snížil náskok Medvědů na jediný gól. S blížícím se koncem druhé třetiny hosté přidali na aktivitě, brankář Handl ale dokázal vyřešit dvě velmi složité situace a další změnu skóre již nepřipustil.

Po kontaktním gólu hosté vycítili šanci a do třetí části hry vstoupili s velkým elánem a svého soupeře zatlačili v obranné třetině. Velký den měl ale v berounské bráně gólman Handl, který především ve třetí třetině svůj tým nejednou podržel a hokejisté Horácké Slávie si na něm několikrát vylámali zuby. V 52. minutě se zaskvěl hostující gólman proti osamocenému Hudíčkovi, jehož střelu bezpečně schoval do lapačky. Hosté se snažili stále zvyšovat své ofenzivní úsilí, čímž ale častěji otevírali zadní vrátka a domácí borci se několikrát dostali do slibného úniku. Konečnou podobu výsledku dal v 54. minutě Jiří Novotný, který nekompromisní ranou v přesilové hře vstřelil svůj druhý gól v zápase.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024