Menu +

TRE - MLB 2:1 - Král Richard se musel poklonit Horáckému knížectví

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě tentokrát přivítala Horácká Slavia Třebíč favorizovanou Mladou Boleslav. Družstvo domácích dokázalo hrát velice vyrovnaný hokej i bez extraligových posil. Třebíč dostal do vedení již sedmé minutě Petr Zahradník. Za Mladou Boleslav vyrovnával v šestadvacáté minutě Král. Ani to domácí nerozhodilo a i nadále dokázali soupeři ze špičky tabulky vzdorovat. O vítězství domácích rozhodl svým gólem v padesáté minutě Milan Přibyl. Mladé Boleslavi nepomohla ke vstřelení gólu ani závěrečná powerplay. Třebíč tak výhrou 2:1 vybojovala velice cenné body. FOTOGRAFIE z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
49.kolo, sobota 3.3.2007
TRE TRE
2:11:0, 0:1, 1:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Zahradník (Čech, Šefčík), 50. Přibyl (Sláma) - 23. Král (Nedoma, Gulaši). Rozhodčí: Mikula - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 5:13, navíc Bauer 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1800. Střely na branku: 40:28.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Sláma, Vomela, Šefčík - Laš, Dolníček, Kundela - Čech, Zahradník, Látal - Přibyl, Oliva, Kubica - Bulička, Nahodil, Buček.
BK Mladá Boleslav: Altrichter - Gulaši, Nedoma, Bauer, Rýgl, Jindra, Trončinský, Tondr, Kolda - Gombár, Král, Káňa - Eiselt, Šindel, Rozsíval - Paroulek, Lipina, Sedlák - Dornič, Piecha, Nouza.

Komentář k zápasu

Od úvodních minut se utkání odehrávalo v rychlém tempu. Ve 2. minutě se usadila před Martinem Růžičkou boleslavská formace, která motala domácím obráncům hlavy, ale větší šanci si hosté nevypracovali. První větší šanci Horácké Slavie si vytvořil David Dolníček, jehož střelu musel ve 4. minutě Altrichter vyrazit ramenem. O minutu později nahazoval kotouč na Růžičku Richard Král. Domácí brankář nahození ukryl do své výstroje, ale pod vlivem nepříjemně dorážejících útočníků mu kotouč proklouzl za brankovou čáru. Radost Mladé Boleslavi dlouho netrvala, protože hra již byla přerušena hlavním rozhodčím. Dalším, kdo se snažil překonat domácího strážce v brance byl Gulaši a po něm Rýgl. Oba pokusy Růžička bezpečně vyrazil. Třebíčští hráči se v první třetině dostávali do útočného pásma velice těžce, protože vždy narazili na tvrdý odpor mladoboleslavských obránců. V 7. minutě se domácí do útočného pásma probojovali a hned se třebíčský zimní stadion mohl radovat. Před Altrichterem se nadvakrát prosadil bekhendovou střelou Petr Zahradník- 1:0. Hned na to byl vyloučen domácí Jiří Oliva. Třebíč tak musela čelit hostujícímu náporu. Mladá Boleslav v početní výhodě sice pohledně kombinovala v útočném pásmu, ale branku se hostům ohrozit nepodařilo, Třebíč tak první oslabení přečkala. Ve 13. minutě se opět do šance dostal David Dolníček. Tentokrát si našel prostor mezi obránci a i když byl nikým nekrytý netrefil branku. V 16. minutě hrála Třebíč přesilovku. Nejprve pálil od modré čáry Marek Laš, jeho střelu brankář vyrazil. Ani následný závar v brankovišti nepřinesl domácím vstřelení branky. Do konce třetiny hrála Třebíč ještě dvě přesilové hry pět na tři, ale skóre zůstalo po odchodu do kabin 1:0 pro domácí.

V 21. minutě se na útočný výlet vydal domácí obránce Marcel Hrbáček. Zavezl kotouč do útočného pásma, objel hostující branku a tam mu již útočné snažení překazil brankář Altrichter. V 22. minutě odešel pykat za katr domácí Sláma, Mladá Boleslav se nadechovala k náporu. Třebíč bránila v oslabení dobře, nakonec se však hostům podařilo vyrovnat. V čase 22:21 se k odraženému kotouči po Gulašiho střele dostal Richard Král, který protlačil kotouč za Růžičkova záda- 1:1. Mladá Boleslav začala hrát důrazněji v osobních soubojích. Jak se ale ukázalo mnohdy to nebyly zákroky čisté a hosté byli často vylučováni. Ve 28. minutě nebezpečně vystřelil Ondřej Látal, jeho střelu vyrazil hostující brankář vyrážečkou. Mladoboleslavští odpověděli také nebezpečnou šancí. Ve 30. minutě zlikvidoval Jindrovu akci domácí brankář až na brankové čáře. Ve 35. minutě byl na hanbu poslán hostující Bauer a o chvíli později také Nedoma. Horácká Slavia Třebíč hrála opět v přesile o dva muže. Domácím se ani tato dvojnásobná přesilovka nevydařila. Jedinou vážnější příležitost měl Martin Čech, který nezpracoval přihrávku před odkrytou mladoboleslavskou klecí. Ve 38. minutě hrála také Mladá Boleslav přesilovou hru. Prokletí přesilových her však pokračovalo nadále, ani hosté nezužitkovali početní výhodu.

Nebezpečně vypadala akce z 45. minuty, kdy najížděli na jediného domácího obránce Reháka Král s Eilsetem. Denis Rehák dokázal akci zastavit. Ve 49. minutě hrála domácí Třebíč opět přesilovku pět na tři. Dlouho to na úspěch nevypadalo, nakonec se třebíčští trefili. V 50. minutě tečoval Slámovu střílenou přihrávku do branky Milan Přibyl- 2:1. V tom okamžiku začali hostující protesty. Nejprve brankář Altrichter a poté i kapitán Král reklamovali u rozhodčích dosažení branky vysokou holí. Hlavní sudí si stál za svým a branku Horácké Slavii uznal. V 53. minutě se před domácí bránu dostal osamocený Šindel. Martin Růžička však Třebíč podržel svým parádním zákrokem. Když utkání dospělo do závěrečných minut hosté si vyžádali oddechový čas a ve snaze vyrovnat skóre zápasu také odvolali brankáře. Horácká Slavia se dokázala ubránit a nechybělo mnoho ke skórování do odkryté klece. Nakonec po náročném boji si Horácká Slavia připsala zaslouženě tři důležité body za vítězství 2:1.



Ohlasy trenérů

Petr Haken – Mladá Boleslav: „Myslím si, že jsme hráli první třetinu lépe než domácí, určitě do patnácté minuty jsme byli lepším mužstvem. Měli jsme spoustu zaprvé střel, ale i brankových příležitostí, ale branku jsme nedali. A vlastní nedisciplinovaností – posledních pět minut jsme hráli dvakrát ve třech – a vlastně i ta trošku náhodná branka na 1:0 po chybě obránců nás trošku srazila dolů. Obrázek celého zápasu byl v tom, že jsme měli třináct vyloučených a to je docela dost na to, že domácí byli jen pětkrát venku. Myslím si, že rozhodla určitě ta nedisciplinovanost na naší straně.“

Jiří Otoupalík – Třebíč: „My si dnešního vítězství hodně ceníme. Zvítězil takový týmový duch, bojovnost. My jsme měli problémy se sestavou, dokonce jsme museli dát Buličku jako útočníka. Včera nám hrálo šest lidí těžké utkání za juniory, takže jsme měli velké problémy. Hráli jsme proti těžkému soupeři a nakonec se nám podařilo vyhrát. Znova opakuji, jak jsem říkal na začátku, tohoto vítězství si hodně ceníme.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024