Menu +

HBR-TRE 2:0: Slavisté nedokázali Rebelům vstřelit branku, rozhodla třetí třetina

Reportáže
T ř e b í č - V padesátém kole nastoupili třebíčští hokejisté k prvnímu ze dvou po sobě následujících derby, v němž jim soupeřem byli Rebelové z Havlíčkova Brodu. Hosté opět měli problémy se sestavou a nastoupili s obráncem Pavlem Buličkou v útoku, protože se v týdnu zranil Marek Kundela. Téměř padesát minut kralovali oba brankáři a drželi střelce obou týmů v šachu. Utkání rozhodla přesilovková trefa Endála ze 49. minuty a definitivní podobu výsledku dal v power-play Třebíče Kraučuk, který trefil opuštěnou branku Horácké Slavie.
Sdílejte článek
 
50.kolo, středa 7.3.2007
HBR HBR
2:00:0, 0:0,2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 49. Endál (Jonáš), 60. Kraučuk (Čermák). Rozhodčí: Würtherle - R. Prchal, T. Prchal. Vyloučení: 6:8, navíc Macháček (TRE) 10 min. nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1553. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Linhart (Hamarič) - Krpálek, Kolář, Janata, Procházka, Pavlík, Jelínek A., Veselý - Kraučuk, Čermák, Třetina - Jonáš, Kreuzer, Kubeš - Malát, Varga, Endál - Fábry, Hadrava.
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička (Luňák) - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Sláma, Vomela, Macháček, Dvořák, Šefčík - Laš, Dolníček, Nahodil - Čech, Zahradník, Látal - Přibyl, Oliva, Kubica - Bulička, Dostál, Buček.

Komentář k zápasu

Úvod střetnutí se nesl ve značném tlaku domácích. V první pětiminutovce i díky vyloučením hostů se ve výhodných příležitostech objevili Kraučuk, Kolář a Endál. Ovšem na místě byl Rebelům dobře známý golman Růžička, který část letošní sezony strávil i v Kotlině. Třebíčtí zahrozili až v 8. minutě, to zblízka neuspěl Kubica. Rebelové pokračovali v tlaku, po ukázkovém Čermákově uvolnění nedal své solo Hadrava, v 11. minutě se natlačil před hostujícího golmana Varga, ovšem jeho střela mířila do náruče soupeřovic golmana. Ve 13. minutě se v početní výhodě hostů zblízka neprosadil díky skvělým Linhartovým zákrokům nejprve Kubica a po něm Laš. A když v 18. minutě mířil ve výhodné palebné pozici Kubeš jen do Růžičkovy masky, skončila první část bez branek.

V prostřední části jako první zahrozili třebíčtí obráncem Slámou, který ve 22. minutě i díky zákroku Linharta mířil do břevna. Činil se i hostující strážce svatyně, ve 23. minutě vychytal Kraučukovi dorážku Procházkovy střely. Ve 25. v početní výhodě Rebelů namazal Jonáš kolegovi Kreuzerovi, jehož střela jen těsně minula tyč. Poté nudnou pasáž osvěžila spolupráce horáků Macháčka a Olivy s dalším nepřesným zakončením. Ve 37. minutě zazvonila tyč i na hostující straně, to Třetina nabil Kraučukovi...

V 41. a 42. minutě se opět zaskvěl jistý Růžička. Nejprve Kubeš obkroužil branku a bekhendem zamířil na jeho rameno, o pár sekund později pokryl Endálovu střelu. Poté se aktivita přenesla na třebíčské hole, velmi dobrou šanci Přibylovi kryl domácí junior v brance. Až do 49. minuty čekali diváci na vlnu nadšení. To v přesilovce dotlačil puk zblízka za brankovou čáru LUKÁŠ ENDÁL - 1:0.

Třebíč po obdržené brance výrazně přidala a domácí golman Linhart je začal v poslední desetiminutovce přivádět k šílenství. Postupně vychytal Zahradníka, Olivu, Macháčka a Laše. Hosté sáhli k power play, ale po vyhraném Kreuzerově vhazování definitivně rozhodl střelou do prázdné klece MICHAL KRAUČUK - 2:0.

Nejlepšími hráči utkání byli vyhodnoceni oba brankáři, zavěr se nesl v bujarém oslavování třetího skalpu dnešního soupeře v letošní sezoně.



Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Havlíčkova Brodu): "Myslím, že oba brankáři předvedli exkluzivní výkony. My i s 11 hráči, kteří mohou hrát ještě letos za juniory, jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany a vyrážet do nebezpečných brejků. Utkání rozhodla chybička, kterou udělali hosté ve vlastním oslabení."

Josef Horešovský (trenér Třebíče): "Věděli jsme dopředu o tom jak budou domácí hrát, obrana z naší strany krom několika málo chyb fungovala dobře. Naším hlavním problémem bylo, že jsme se neudrželi na kotouči v útočném pásmu. Proti napadání soupeře jsme se málo prosazovali a vytvořili si minimum šancí. Až ke konci zápasu jsme se trochu osmělili, ale k vyrovnání to nevedlo. Pochvalu zaslouží náš brankář."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024