Menu +

TRE - SAR 4 : 3 - I po dramatickém závěru uhájila Horácká Slavia vítězství

Reportáže
T ř e b í č - K poslednímu zápasu základní části nastoupila Horácká Slavia na domácím ledě proti Sareze Ostrava. Hosté otevřeli skóre zápasu již ve druhé minutě. Dvě minuty na to vyrovnával za domácí Látal. Třebíč se dostala do tempa a ve dvanácté minutě zvýšila zásluhou Čecha. Náskok domácí zvýšili v jednadvacáté minutě. Nejprve se gólově prosadil Balán. Pětadvacet vteřin poté vstřelil čtvrtý gól domácích Petr Zahradník. Za dvě minuty se Ostravě podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Zápas se zdramatizoval v posledních deseti minutách hry, kdy Sareza vstřelila branku a vyvíjela obrovský tlak. Domácí ale těsný náskok uhájili a zvítězili 4:3. Fotografie z utkání najdte TADY.
Sdílejte článek
 
52.kolo, středa 14.3.2007
TRE TRE
4:32:1, 2:1, 0:1
SAR SAR
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Látal (Macháček), 12. Čech (Zahradník, Pšurný), 21. Balán (Dolníček), 21. Zahradník (Pšurný, Macháček) - 2. Gelačák (Valušiak, Boháč), 23. Gelačák (Boháč), 51. Valušiák (Rimmel). Rozhodčí: Jebavý - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1600. Střely na branku: 39:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Ščerban, Rehák - Macháček, Lučka - Sláma, Hrbáček - Laš, Dolníček, Balán - Čech, Zahradník, Pšurný M. - Přibyl, Oliva, Látal.
HC Sareza Ostrava: Štěpánek (21. Iláš) - Rimmel, Mocek J., Šebesta, Sochorek, Bokroš, Ovšák, Vajda, Gelačák, Boháč, Valušiak, Palík, Holík, Klimek, Hubáček, Svačina, Vnenk, Tesařík, Červenka, Badžo, Mocek I.

Komentář k zápasu

Přímé utkání o postavení v tabulce začala lépe hostující Sareza, která uzamkla domácí v obranném pásmu a vyvíjela tlak na domácího brankáře. Hostům se úvodní nápor vyplatil. Již ve 2. minutě utkání překonal Martina Růžičku tvrdou střelou od modré čáry Libor Gelačák. Třebíčští se ale rychle oklepali z obdržené branky a začali si také vytvářet šance. Ve 4. minutě se pokusil prostřelit hostujícího brankáře z mezikruží Martin Čech. Hostující gólman jeho pokus vyrazil. O pár vteřin později Macháček přihrál před brankou volnému Ondřeji Látalovi, který dopravil kotouč do sítě a vyrovnal tak skóre zápasu. V 5. minutě hrála ostravská Sareza již druhou přesilovku v utkání. Jedinou vážnější šanci si vytvořil hostující Svačina, který těsně před domácím brankářem změnil směr střely. Růžička naštěstí pro Třebíč vyrazil kotouč špičkou svého betonu. V 8. minutě pro změnu potrápil hostujícího brankáře nepříjemnou střelou Balán. Když se ani po této střele skóre nezměnilo, Třebíč stále více tlačila na soupeře ve svém útočném pásmu, až se ve 12. minutě podařilo po přihrávce Petra Zahradníka protlačit kotouč do sítě Martinu Čechovi - Horácká Slavia se zaslouženě dostala do vedení. Domácí nadále pokračovali v rychlém útočně laděném hokeji. V 15. minutě se do kotouče opřel třebíčský Milan Přibyl, i jeho pokus však brankář hostí dokázal zlikvidovat. V 16. minutě Ostrava sice překonala Růžičku, ovšem hlavní sudí okamžitě rozpažil pro postavení útočícího hráče v brankovišti, takže veškeré ostravské radování se ze vstřelení branky bylo zbytečné. Po úvodní dvacetiminutovce mohla Horácká Slavia odcházet do šaten s vědomím jednobrankového vedení.

Zřejmě nejpodstatnější roli zápasu sehrála úvodní minuta druhé třetiny, kdy Třebíč překvapila svého soupeře dvěma vstřelenými brankami. Nejprve se po Dolníčkově vyhraném vhazování nemýlil Stanislav Balán. Za dalších 25 sekund znovu rozjásal třebíčské ochozy zimního stadionu přesně mířenou střelou nad beton brankáře Petr Zahradník. Na tento raketový start Horácké Slavie hosté odpověděli okamžitým oddechovým časem a střídáním gólmanů. Štěpánka vystřídal David Iláš. Sareza ve 23. minutě dokázala skóre snížit. Podruhé překonal Martina Růžičku Libor Gelačák. V úvodních minutách prostřední části jsme tak zhlédli nevídanou brankovou přestřelku. Ostravu snížení na rozdíl dvou branek doslova nakoplo a domácím obráncům začali horké chvíle. Ve 28. minutě se Třebíč mohla od svého soupeře opět výrazněji odpoutat, když dostala výhodu přesilové hry. Ta se jí ovšem vůbec nevydařila a Ostravané se v pohodě ubránili. Až posledních sedm vteřin početní výhody přineslo šanci Ščerbana. Střelu od modré čáry hostující Iláš dobře viděl a vyrazil ji svým levým betonem. Ve 31. minutě musel i Martin Růžička čelit velmi nebezpečné akci, do které se propracoval Bokroš. Jeho bekhendový blafák dokázal Růžička zastavit skvělým rozštěpem na brankové čáře. Dobrou střelou se pokoušel překvapit hostujícího brankáře Balán. Kotouč se po střele z poměrně velkého úhlu projel po brankové čáře, kde ho však nikdo z domácích nedokázal dorazit do sítě. Ve 39. minutě se po závaru před domácí klecí strhla menší šarvátka mezi domácím Macháčkem a hostujícím Valušiákem. Oba muži byli oceněni menším trestem.

Úvod poslední třetiny se odehrával ve středním pásmu. Až ve 45. minutě se po střele třebíčského Látala nedokázal prosadit a dorazit tak kotouč do ostravské svatyně Jiří Oliva. Domácí hráči začali viditelně polevovat ve hře a nabízeli tak hostům šance. Sareze však chybělo často přesnější zakončení. V 50. minutě odjel pykat za katr domácí obránce Denis Rehák a Ostrava se nadechovala k náporu na třebíčskou klec. V 51. minutě Sareza zdramatizovala stav zápasu, když se po střele Petra Valušiáka nešťastně kotouč odrazil od levého betonu domácího brankáře do sítě. Jistotu dodal Růžičkovi opět zákrok, který musel předvést po tvrdé střele Tesaříka. Závěrečné minuty hráli hosté, ve snaze vyrovnat, bez brankáře. Gólovou tečku za utkáním mohl učinit Ondřej Látal, Kotouč mu ale při úniku na opuštěnou klec přeskočil hokejku. Třináct vteřin před koncem promarnil obrovskou šanci hostů Gelačák, který netrefil odkrytou branku domácích.

Horácká Slavia tak mohla oslavit s fanoušky vítězství v posledním prvoligovém utkání základní části a také z prémie půl milionu korun, pro jejiž zisk Třebíč splnila podmínku umístění do sedmé příčky. Díky prohře jihlavské Dukly se Třebíč posunula v konečném účtování na šestou příčku, což znamená, že ve čtvrtfinále play off se Horácká Slavia Třebíč utká s Mladou Boleslaví. Opět vám tedy po delší neúčasti v play off velice rádi budeme přinášet reportáže z vyřazovacích bojů.



Ohlasy trenérů

Petr Fabián - Sareza: "Do poloviny utkání byla Třebíč lepší. My jsme dělali až nepochopitelné chyby hlavně ve středním pásmu, kde nás Třebíč přehrála. Ale když tady vidím ten šek, je mi jasné proč se pak domácí dostali do křeče. Ve třetí třetině jsme se dostali zpět do hry a posledních deset minut jsme měli řadu vyložených šancí, které jsme ale nedali a proto jsme dnes prohráli."

Josef Horešovský - Třebíč: "Musím potvrdit slova kolegy Fabiána. Prvních třicet minut jsme měli lepší pohyb, vycházely nám kombinace a dali jsme i branky. V závěru druhé třetiny a v průběhu té třetí nám evidentně začaly docházet síly. Soupeř nám začal dělat velké problémy. Vítězství jsme nakonec uhájili, ale stálo nás to spoustu sil a někteří hráči si sáhli hodně hluboko, možná hlouběji, než v mnoha jiných zápasech sezóny. Rád bych zdůraznil, že ta prémie 500 000 korun nebyla jen za dnešní utkání, jak bylo někde prezentováno, ale je to prémie pro celé mužstvo, které čítá více jak dvacet hráčů, za zisk osmdesáti bodů, za 52. zápasů."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024