Menu +

TRE - VME 6:1 - V posledním přípravném utkání se Třebíč konečně rozstřílela a nadělila Velkému Meziříčí šest branek

Reportáže
T ř e b í č - Poslední generálka na novou sezonu domácím vyšla a připsali si první vítězství. Místo Blanska, které skolila viróza, přijel na poslední chvíli nováček druhé ligy Velké Meziříčí. Od začátku zápasu byla Třebíč jasně lepším týmem. Střelecky se hned dvakrát prosadila posila ze Sparty Lukáš Handlovský, branku opět vstřelil i zkušený veterán Bedřich Ščerban. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 8.9.2006
TRE TRE
6:12:0, 3:1, 1:0
VME VME
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. a 26. Handlovský (na první Korotvička, na druhou Oliva, Korotvička), 7. Ščerban (Laš, Dolníček), 34. Čech, 37. Zahradník (Šefčík), 53. Přibyl (Zahradník). Rozhodčí: Caha - Novák, Pelikán. Vyloučení: 6:6, navíc Kuntoš a Rosendorfský (oba VME) 5 + do konce utkání. V oslabení: 1:0. Diváci: 213. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Sláma, Dvořák, Šefčík, Hrbáček, Bulička, Pálka - Mertl, Dolníček, Laš, Korotvička, Oliva, Handlovský, Látal, Zahradník, Čech, Přibyl, Sobotka, Oberreiter.
HHK Velké Meziříčí: Hrachovina (31. Horský) - Buďa P., Loužek, Kuntoš, Rosendorfský, Sedláček, Raus, Bradáč, Válek, Tichý, Fiala, Kohout, Kočí, Roháčik, Drábek, Novák, Přibyl J., Krčál, Tlamka.

Komentář k zápasu

První nebezpečnou střelu utkání vyslal hostující Fiala, napodruhé pálil od modré tvrdě Kohout. V 6. minutě si krásně vyměnil kotouč Laš s Mertlem, branka z toho však nepadla. O pár vteřin později už to domácím vyšlo. Střelcem se stal Bedřich Ščerban, na branku mu asistoval Marek Laš a David Dolníček. Po brance Třebíč převzala iniciativu a hned několika nebezpečnými střelami vážně ohrožovala svatyni Hrachoviny. Na začátku 10. minuty se před Hrachovinou objevil sám Jiří Oliva, puk ale za záda hostujícího gólmana nedostal. Ve stejné minutě pálil nebezpečně z mezikruží Zahradník, brankář puk dokázal vyrazit. V polovině 11. minuty sehrávali domácí první přesilovou hru, která byla po minutě umocněna dalším vyloučením hostujícího hráče. Přes četnost šancí se domácí ale prosadit nedokázali. V 16. minutě vyslal prudký projektil Zahradník, který ale zamířil těsně vedle. V 18. minutě chtěl zpoza branky překvapit Hrachovinu Ščerban, gólman byl ale včas na správném místě. Ve 20. minutě se domácí prosadili podruhé. Lukáš Handlovský si pohrál s Hrachovinou, položil ho na zem a kotouč zavěsil pod břevno. Po první třetině tak Horácká Slavia zaslouženě vedla 2:0.

V oslabení na začátku 22. minuty ujeli třebíčští útočníci hostující obraně, ale ani Laš ani Dolníček nezvládli zakončení. Výrazný podíl na tom měl Hrachovina, který nadvakrát skvěle zakročil. Ve 26. minutě si po velkém tlaku vynutila Třebíč další přesilovou hru. Handlovský si najel před branku, kde ho našel přesnou přihrávkou Jiří Oliva, a chladnokrevně zakončil – 3:0. Ve 29. minutě neuspěl sám před brankářem Oliva. V této době už figurovalo na ledě jen jedno mužstvo, hosté prakticky jen bránili a vyhazovali. V polovině utkání došlo na straně hostujícího týmu ke střídání brankářů. Do brány se na místo Hrachoviny postavil Aleš Horský, který se hned vzápětí blýskl vynikajícím zákrokem, a zabránil tak dalšímu gólu v síti Velkého Meziříčí. Ve 32. minutě měli domácí již podruhé v utkání šanci zahrát si přesilovou hru pěti hráčů proti třem. V přesilovce vyslal krásnou střelu Lukáš Sláma, Horský ale výborným zákrokem zachytil kotouč do lapačky. Přesilovku domácí využít nedokázali, naopak v oslabení se trefili. Martin Čech zachytil špatnou přihrávku hostujícího brankáře a pohodlně skóroval do prázdné branky. Ve 37. minutě, kdy domácí sehrávali přesilovou hru, vystřelil prudce Šefčík, Horský vyrazil puk jen před a to dokázal potrestat Petr Zahradník, který tak zvýšil na 5:0. Půl minuty před odchodem hráčů do kabin se střelecky prosadili i hosté. Po nenápadné akci se trefil za Luňákova záda Filip Roháčik. Za stavu 5:1 skončila druhá třetina.

Ihned v úvodu poslední třetiny si i hosté mohli vyzkoušet početní výhodu 5 na 3. Domácí hráči ale bez problémů oslabení přestáli. Dlouhé minuty se pak hrál nezáživný hokej s minimem šancí na obou stranách. Až v 53. minutě po střele Zahradníka, kterou hostující brankář vyrazil pouze před sebe, do odkryté klece skóroval Milan Přibyl. Zbytek utkání nadále pokračoval ve volném tempu bez brankových příležitostí, a tak domácí vyhrávají svůj poslední přípravný zápas 6:1.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024