Menu +

TRE - MBL 4:3 - Třebíč vybojovala proti Mladé Boleslavi těsnou výhru

Reportáže
T ř e b í č - V dalším přípravném zápase přivítala Horácká Slavia celek BK Mladá Boleslav. První třetinu měli více ze hry hosté, ale skóre otevřel svým gólem Vilém Burian. Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivněji a ve čtyřiadvacáté minutě přidal další branku Kukla. Za Boleslav dokázal dvěma góly vyrovnat Mikulík. Dvě minuty před koncem druhé třetiny vrátil Třebíč do vedení Matušík. V pětačtyřicáté minutě vstřelil čtvrtý gól domácích Lukáš Sláma. Hosté dokázali dvě minuty před koncem utkání pouze snížit. Třebíč se tak mohla radovat z vítězství 4:3. Fotografie z utkání od Radima Brancovského najdete TADY.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 14.8.2007
TRE TRE
4:31:0, 2:2, 1:1
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Burian V. (Oliverius, Kukla), 24. Kukla (Burian V.), 38. Matušík (Zahradník, Dibelka), 45. Sláma L. - 30., 31. a 58. Mikulík (na první Handlovský, na třetí Jindra). Diváci: 200.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sláma B., Sláma L., Roháčik, Pálka, Bulička, Dvořák - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Burian V., Oliverius, Kukla - Matušík, Zahradník, Kubica - Kundela, Bula, Burian J.
BK Mladá Boleslav: Fikrt - Tondr, Jindra, Všetečka, Drábek, Lukáč, Wagenhoffer, Bauer, Kolafa - Vlk, Hradecký, Gajovský - Mikulík, Handlovský, Sedlák - Eiselt, Nouza, Fiedler - Gombár, Rozsíval, Tománek.

Komentář k zápasu

Prvním brankářem, který se musel dotknout puku, byl domácí Filip Luňák, který se štěstím vyrazil nad branku Rozsívalovu střelu. Na druhé straně ohrozil Fikrta Zahradník. Červené světlo nerozsvítili ani Hradecký, ani Jindra od modré. David Dolníček pálil z mezikruží nad. Ve 14. minutě ohrozil hostující brankáře Kukla, ten však jeho střelu ke vzdálenější tyči bravurně vyrazil. Luňák si poradil s Handlovským. V čase 16:30 padla první branka utkání. Michal Oliverius přebruslil hostující obránce, nabruslil před brankáře, po kličce se však dostal z úhlu, a tak nabil Vildovi Burianovi, který se zblízka nemýlil – 1:0. O minutu později mohl zvýšit Zahradník, Fikrt však jeho střelu zneškodnil, stejně jako si poradil Luňák s pokusem Fiedlera. V 19. minutě se prezentoval dvěma kličkami ve středním pásmu Hrbáček, jeho tvrdou ránu lapil Fikrt do lapačky. Pár sekund před sirénou pak Luňák zneškodnil efektivně lapačkou Rozsívalovu střelu ihned po vhazování.

Druhou třetinu započal chytrým objetím branky Nouza, Fiedler však v pádu vysoko přestřelil. Branku netrefil ani Eiselt zblízka. Na druhé straně přihrával do ohně Dolníček, Kundela však branku minul. Luňáka poté neprostřelil Gombár. Po vyloučení Kolafy udeřili domácí podruhé. Petr Kukla si nabruslil z úhlu a prostřelil Fikrta mezi betony – 2:0. Zvýšit mohl Roháčik, ten však tvrdou střelou těsně minul. Při přečíslení dva na jednoho mohl snížit Hradecký, na Luňáka však nevyzrál. Nepřekvapil ho ani Nouza, který to zkoušel z úhlu. Ztroskotal i Drábek. Ani následná dorážka nepřinesla změnu skóre, potřetí to už ale vyšlo. Milan Mikulík projel při signalizované výhodě domácí obranou jako nůž máslem a bekhendovou kličkou prostřelil Luňáka a snížil na 1:2. Na druhé straně mohl skórovat Oliverius, neprostřelil však Fikrta po přihrávce Vildy Buriana z rohu kluziště. V polovině utkání zlikvidoval Luňák Gombárovu střelu a ihned poté přepustil své místo Míčovi. Ten se po pár sekundách pobytu na ledě musel otáčet pro puk ve své síti – přesilovou hru využil z úhlu Mikulík, kterému nezištně přihrál zpoza branky Handlovský – 2:2. Horácká Slavia mohla opět do vedení, Fikrta však zachránila horní tyč po střele Dibelky, kterému přihrál před branku Oliverius. Míča si poradil s Nouzou, Fikrt pak s nahozením Bořka Slámy. Po vyloučení hostů mohl skórovat Kubica po teči Zahradníkovy střely, Fikrt byl však připraven. Ani tvrdou střelu Zahradníka z kruhu nepustil. Vyzrál na něj až Matušík, který se před ním ocitl osamocen po přihrávce Zahradníka. Puk prošel hostujícímu brankáři opět mezi nohami – 3:2. I do třetice našel puk skulinku mezi betony hostujícího brankáře po střele Hrbáčka od modré, puk však minul branku. Nouza z úhlu nemohl Míču ohrozit – po dvou třetinách tak svítil na ukazateli stav 3:2 pro domácí.

Na začátku třetí třetiny pálil od modré Bauer, pozorného Míču však nepřekvapil. Po přihrávce Buly zpoza branky vychytal Fikrt Kundelu z mezikruží. V čase 44:46 prudce přihrával na útočnou modrou z obranného pásma Lukáš Sláma, k překvapení všech skončil puk ve Fikrtově síti – 4:2. Po vyloučení Kukly se v ideální pozici před Míčou ocitl Fiedler, Míča ho však vychytal a v leže poté zneškodnil i následnou střelu od modré. Se štěstím vychytal i Jindru, pomohla mu ovšem dobře postavená tyč. Při oslabení 5 na 3 pálil dvakrát od modré Drábek, Pavel Míča byl však bezchybný. Vychytal i Jindru od modré, lapil i dorážku zblízka, poradil si i se Všetečkovou střelou od modré, zlikvidoval i dorážku Nouzy. Ve 14. minutě mohl zvýšit skóre Kukla, trefil však z kruhu tyč. Fikrt zneškodnil i střely Bořka Slámy, Viléma Buriana a Petra Zahradníka. Při hře 4 na 4 se mužstvo hostů odebralo ke hře bez brankáře. Oliverius pak poslal své mužstvo do oslabení, v pokračující power-play mířil přesně ke vzdálenější tyči Mikulík a svým třetím gólem v utkání snížil na konečných 4:3 pro Horáckou Slavii. Míča už totiž odolal tlaku na brankové čáře a Eiseltova střela od mantinelu už byla jen odevzdáním puku.

Oba celky se dohodly na provedení samostatných nájezdů po skončení utkání. Z domácích se s exekucí trestných střílení úspěšně vypořádali Petr Kukla, který stejně jako v minulém utkání mířil do černého – tentokráte se trefil po kličce pod lapačku, Oliverius se trefil střelou pro změnu nad lapačku (kam mířil ostatně i minulý zápas, kdy však zazvonilo břevno), Hrbáček se pak trefil švihem pod vyrážečku. Z hostů provedl nejlépe trestné střílení Bauer, který ač nevystřelil, tak skóroval – puk mu utekl z hole, projel však pod stojícím Míčou, který nestihl zareagovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024