Menu +

Třebíč vyloupila halu Rondo!

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie Třebíč odstartovali novou sezónu báječně, když v 1. kole před více než čtyřmi tisíci diváky zvítězili na ledě jednoho z nějvětších aspirantů na postup do extraligy Komety Brno 4:2. Třebíč ani jednou v zápase neprohrávala, vítězný gól zaznamenal útočník Petr Kukla. Další branky přidali Zahradník, Kubica a Přibyl.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 12.9.2007
KOM KOM
2:41:1, 0:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Černý (Moskal, Gýna), 45. Barus (Lhotský) - 7. Zahradník (Kubica, Hrbáček), 22. Kubica (Zahradník), 44. Kukla (Oliverius), 60. Přibyl. Rozhodčí: Hradil - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4406. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Sestavy
HC Kometa Brno: Kubeš - Čech, David, Gýna, Lhotský, Malena, Mikel, Morava, Fojtík - Vostřák, Lipina, Dlouhý - Černý, Moskal, Ambruz - Appel, Barus, Staněk - Kovář, Zábranský, Sojčík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Cunik, Roháčik, Sláma L., Sláma B., Bulička - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Čech, Oliverius, Kukla - Matušik, Zahradník, Kubica - Burian V., Krätzer, Burian J.

Komentář k zápasu

Slušná návštěva čtyř a půl tisíce diváků přivítala v prvním kole Kometu Brno. Radost však převládala na straně – v porovnání s domácí diváckou kulisou – malé skupinky fanoušků v sektoru hostí. Horácká Slavia totiž prakticky po celé utkání vedla a ambiciózní Jihomoravany porazila o dvě branky.

Prvním brankářem, který musel ukázat své kvality, byl brněnský Kubeš, který vyrážel střelu Roháčika ihned po buly. Brankář hostí se prezentoval zneškodněním Vostřákova pokusu po přihrávce zpoza branky. Při prvním vyloučení hostů přihrával brankovištěm Moskal na Lhotského, více než vzrušení domácích fanoušků však tato akce nenabídla. V páté minutě pálil od modré Gýna, Luňáka v brance hostí ale ohrozit nemohl. Slávistický brankář zneškodnil i Vostřáka, který se před ním ocitl osamocen. Brankový účet utkání otevřel Petr Zahradník, kterému předložil puk před branku Kubica – střelou z první nad ležícího brankáře se ostrostřelec Třebíče nemýlil – 0:1. Po vyloučení Maleny s problémy likvidoval Kubeš Hrbáčkovu střelu od modré. Vyrovnat mohl Vostřák, který převzal ideálně kotouč na útočné modré, řítil se osamocen na Luňáka, branku však netrefil. Při vyloučení hostů skončila Davidova tečovaná střela od modré vedle, Barusův pokus Luňák se štěstím zlikvidoval. Přítomných čtyři a půl tisíce diváků rozjásali až Moskal s Černým. Prvně jmenovaný přihrál Michalovi Černému a ten střelou z první přesně k tyči vyrovnal – 1:1. Hostům pomohla k vytouženým bodům i notná dávka štěstí – Čechovu střelu z mezikruží zachránila dobře postavená tyč. O chvíli později zneškodnil třebíčský brankář tutovku Miroslava Baruse. Další tutovku zazdil na samém závěru třetiny střelou vedle Lipina po přihrávce Dlouhého.

Úvod prostřední dvacetiminutovky patřil Horácké Slavii Třebíč. V čase 1:52 rozradostnil hostující fanoušky Zdeněk Kubica, když zužitkoval střelou mezi betony brněnského brankáře přesnou přihrávku Zahradníka – 1:2. Po této brance se musel brankář Červenobílých ohánět. Zneškodnil jak Sojčíka, který pálil z mezikruží, tak i projektil Dlouhého, který střílel z kruhu po přihrávce Lipiny. Nevyzrál na něj ani Ambruz, který ho zkoušel překvapit z úhlu. Hosté se opět osmělili, důkazem byla krásná střela Matušíka švihem z kruhu, puk však branku domácích minul. Ani dvojice Dolníček – Dibelka nenavýšili brankový účet utkání. Prvně jmenovaného Kubeš tváří v tvář vychytal. Se štěstím udržel i kotouč po ráně Matušíka z kruhu. Skóre nezměnili ani brněnský David ani Kukla na straně druhé. Neuspěl ani Lukáš Sláma od modré. Ukázkovou akci předvedla dvojice Kukla – Zahradník, když prvně jmenovaný přenechal puk třebíčskému ostrostřelci, ten ale zblízka Kubeše překonat nedokázal. Ke konci třetiny mohl srovnat Ambruz, jeho střelu z první z kruhu po přihrávce Moskala ale Luňák vychytal.

Skórovat nechtěli ani Mikel ani David Appel, Petr Kukla však ano. Vystřelil bekhendem z mezikruží, nejistému Kubešovi kotouč vypadl, „Kuklič“ jeho zaváhání bez rozpaků využil a bleskurychle dorazil volný kotouč v brankovišti – 1:3. Radost Třebíčských však netrvala příliš dlouho. Vyloučení Červenobílých potrestal za sedm sekund Miroslav Barus, když oklamal Luňáka – bylo to znovu pouze o jednu branku – 2:3. Ve stoprocentní brankové příležitosti se ocitl Oliverius, když se zjevil osamocen před Kubešem, zblízka však minul. Další minuty přinesly několik vyloučených na obou stranách. Hosté se ocitali místy pod velkým tlakem, který přetrhávali vyloučeními, domácí pak tlačil čas, a proto zbytečně faulovali. Z akcí stojí za zmínku Barusova střela ve vlastním oslabení přes obránce, puk však letěl nad branku Třebíče. Kubeš musel zasahovat po střele Kukly z kruhu. Konec utkání přinesl time-out na straně domácích a následnou power-play, ta však neměla dlouhé trvání. Na modré chyboval brněnský obránce, o puk ho obral Milan Přibyl, který se řítil osamocen na prázdnou branku Komety – chybující obránce ho před ní ještě podrazil, plány Komety však zhatil – ač třebíčský útočník branku netrefil – správně uznaný technický gól – 2:4.

Ambiciózní Kometa Brno tak před vlastním publikem zůstala za očekáváním a v bitvě o první ligové body podlehla na domácím ledě Horácké Slavii 2:4.



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík - Třebíč: „Domácí začali velkým náporem, ten jsme přestáli a dali první gól. To nám hodně pomohlo, pak jsme už hráli svoji hru. Druhá naše branka nás neskutečně postavila na nohy a pak už jsme byli lepším týmem. Když domácí snížili, ustáli jsme tlak, což se nám dařilo i v naší přípravě. Brno by mělo být v moravské skupině v roli lídra, každé mužstvo se na něj bude chtít vytáhnout, nebude to mít jednoduché. Recept pro ostatní soupeře Brna by mohl znít: Mít zezačátku štěstí jako my a pak to zvládnout psychicky, protože to je hrozně důležité. Je jen otázka času, kdy bude Kometa na špici a bude hrát dobře. V kádru je několik posil z extraligy a ty si musí zvyknout na trochu odlišnou první ligu. Co mohu vyzdvihnout na brněnské straně, jsou fanoušci. Atmosféra je tady fantastická, diváci jsou neskuteční. Ale zase jen když se mužstvu daří."

Rostislav Čada - Brno: „Vyčítat našim hráčům budu přílišnou nervozitu, snahu odehrát dobré utkání a vyhrát je. Dále individuální chyby, které jsou ale součástí prvního zápasu. Samozřejmě s tím nejsme spokojeni a máme dva dny na to, abychom se dali dohromady před dalším kláním. Nervozita se na výsledku podílela určitě hodně. Měli jsme nedůrazné zakončení, i proto, že jsme šli často proti organizované obraně. Tam je potřeba agresivita a důraz, což z naší strany chybělo. Hlavním důvodem neúspěchu byla druhá třetina, to budeme analyzovat a přemýšlet o tom. Tak špatnou třetinu jsme za mého působení v Kometě ještě neodehráli. Snažil jsem se proto zasáhnout do sestavy, dát hráčům nové impulsy. To se podle mne povedlo, snížili jsme. Stáhli jsme hru na tři pětky, výsledkem byl velký tlak, bohužel bez vyrovnání. Jediné, co teď mohu říct, je, že Lukáš Hronek nám sice chyběl, ale prohru v žádném případě nezavinil Tomáš Kubeš."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024