Menu +

TRE- JIH 3:5 - Třebíč se přesvědčila že zápas nekončí první třetinou

Reportáže
T ř e b í č - Tentokrát Třebíč podlehla Dukle Jihlava. Domácí šli od začátku za vítězstvím. Již ve 21. vteřině domácí vedli zásluhou Lubora Dibelky. V úvodní třetině přidali ještě další dvě branky a na zimáku bylo veselo. Ovšem v prostřední části Třebíč prakticky přestala hrát a Jihlava toho dokázala využít. Třemi brankami Rytnauera dokázala vyrovnat. Do závěrečné dvacetiminutovky tak nastupovala Dukla psychicky nahoře, což se také projevilo. Jihlava přidala v posledních minutách zápasu dvě branky a Třebíč opět odevzala body soupeři.
Sdílejte článek
 
10.kolo, pondělí 8.10.2007
TRE TRE
3:53:0, 0:3, 0:2
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Dibelka (Dolníček, Cunik), 16. Dibelka (Dolníček), 19. Zahradník (Burian J.) - 24. Rytnauer (Kubát, Bakus), 26. Rytnauer (Kubát, Bakus), 35. Rytnauer (Bakus), 57. Krupka, 57. Staněk (Nekvasil, Hradecký). Rozhodčí: Kubeš - Kis, T. Prchal. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2230. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 3:0, 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Cuník - Roháčik, Sláma L. - Sláma B., Kolafa - Bulička, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Krätzer - Čech, Zahradník, Burian J. - Kundela, Bula, Nahodil.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Kuchyňa, Staněk, Míka, Ščerban, Duben, Štrach, Balčík, Martinka - Rytnauer, Bakus, Kubát - Krupka L. - Hanzal, Říha - Nekvasil, Hradecký, Slavík - Ježek, Holuša, Čachotský.

Komentář k zápasu

Jen málokdo z domácích fanoušků by čekal takový konečný výsledek. Horácká Slavia totiž rozehrála utkání na výbornou, když již ve 21. vteřině zavezl kotouč do útočného pásma David Dolníček, který přihrál na druhé straně úplně volnému Luboru Dibelkovi. Ten otevřel skóre střelou do poloprázdné hostující klece. Poté převzala na následující minuty iniciativu Jihlava, která se nebezpečně drala před Nedvídkovu klec. Do útoku se Třebíč dostala ve 4. minutě, kdy nedokázal překonat Řehoře Zahradník a po následné dorážce netrefil odkrytou klec ani Kolafa. Horácká Slavia se v minulých zápasech trápila v přesilovkách, dnes tomu nebylo jinak. Šanci navýšit skóre mohli domácí v 6. minutě, kdy hráli více jak minutu v dvojnásobné přesilovce, kterou prakticky zahodili častou kombinací v pásmu a prakticky nulovou střelbou. V 16. minutě se to přece jen podařilo. Třebíč konečně využila přesilovku! Lubor Dibelka vypálil od modré. Jeho střela se otřela o hostující obranu a šťastně pro domácí skončila v síti. Dobrou třetinu ze stany domácích potvrdil v 19. minutě Petr Zahradník, který svým důrazem v brankovišti dorazil kotouč za Řehořova záda.

Do druhé části již nastoupila úplně jiná Třebíč. Domácí snad spokojeni s vývojem zápasu úplně přestali hrát a Jihlava náhle dostávala po celém kluzišti prostoru podle její libosti. Horácká Slavia na to doplatila. Ve 24. minutě vystřelil na domácího gólmana Kubát a domácí obrana trestuhodně nechala dorazit Ladislava Rytnauera, který prokázal pohotovost před bránou a snížil. Dukla byla náhle na koni a s předváděnou hrou Horácké Slavie bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme snížení o jedinou branku. Nečekali jsme příliš dlouho. Snížení přinesla 26. minuta. Přečíslení bravurně vyřešil Kubát s Ladislavem Rytnauerem, který zakončoval pod víko domácí klece. Následné minuty patřily Dukle. Nápor Jihlavy zabrzdilo až vyloučení hostujícího hráče. Třebíč v přesilovce slibně kombinovala. Disciplinovaná hostující obrana však odolala. V 35. minutě byla dokonáno vyrovnání. Pro změnu hráli přesilovku hosté, kteří ji dokázali zužitkovat. Hattrick završil třetí brankou Ladislav Rytnauer. Utkání začalo jakoby zase od začátku. Třebíč nepochopitelně ztratila tříbrankové vedení. Tentokrát nakopla inkasovaná branka domácí, kteří náhle chtěli zaváhání odčinit a tlačili se do útoku. Blízko brance byl David Dolníček, chybělo jen překonat ležícího Řehoře. Dolníčkův bekhend byl neúspěšný.

Zprvu třetí třetiny byli aktivnější hosté, ovšem Nedvídek dokázal akce hostů likvidovat. Také Horácká Slavia se dostala do slibných šancí. Bohužel pro domácí bez úspěchu. Když Třebíč nedokázala využít dvě přesilové hry, možnost zahrát si početní výhodu dostalo také hostující mužstvo a zde se zápas rozhodoval. Jihlava oblehla domácí branku a v 57. minutě dokázala dokonale obrátit skóre. Od modré čáry nasadil Nedvídkovi housle Lukáš Krupka. Jihlavská lavička mohla slavit. Hřebíček do třebíčské rakve zatloukl tvrdou střelou o několik vteřin později Pavel Staněk. Jihlavané si z Třebíče odvážejí tři body, Horácká Slavia pokračuje ve výsledkové mizérii.

Lubor Dibelka po zápase s Jihlavou 3:5

Ladislav Rytnauer po zápase s Jihlavou 3:5

Petr Jaroš po zápase s Jihlavou 3:5

Josef Horešovský po zápase s Jihlavou 3:5



Ohlasy trenérů

Petr Jaroš (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): "Určitě jsme spokojeni, jeli jsme sem vyhrát. Po první třetině to sice moc růžově nevypadalo, ale zvládli jsme vyrovnat i otočit zápas, takže jsme spokojeni. Že si odvezeme všechny body jsem věřil před zápasem a potom, když jsme prohrávali 0:3, tak jsem byl zklamaný, ale po první třetině jsme kluky namotivovali a když jsme vyrovnali, věřil jsem, že ten zápas i vyhrajeme. V kabině byla o první přestávce bouřka, Petr Kaňkovský měl k hráčům perfektní promluvu, která byla přesně to, co ti kluci potřebovali, a já jsem rád, že máme trenéra, který má tyto zkušenosti a přesně ví, co hráči potřebují, a dokázal je vyburcovat takovým způsobem, že jsme zápas dokázali srovnat."

Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Zápas se mi špatně hodnotí, protože je to zklamání pro všechny. Pro diváky, pro nás a věřím, že je to zklamání i pro hráče. Vést poměrně rychle a lacino 3:0 je zrádné. První gól jsme dali už za dvacet vteřin a asi to zní jako paradox, ale pro toto mužstvo se zápas nevyvíjel dobře. Pak přišly za stavu 3:0 individuální chyby v obranné činnosti, spíše řetězce chyb, prohrané souboje, což je základ od kterého se to odvíjí. Soupeř byl najednou na koni. Přesto za stavu 3:3 to utkání bylo stále nerozhodnuté. Z naší strany v té době chyběla koncentrace, hráli jsme tři přesilovky po sobě a vystřelili jsme jednou v závěru té poslední přesilové hry. To je známka toho, že mužstvo nemělo morální sílu utkání zvrátit a nakonec trest přišel. Je to kruté, ale je to spravedlivé. To utkání jsme nezvládli."
"Michal Roháčik má natažený mezižeberní sval, přišli jsme do třetí třetiny i o Matěje Cuníka, takže ty absence se nám začínají množit. Zraněný je Kubica, Bulička šel do hry z nutnosti, protože má nastřelený kotník, do hry jsme zařadili i juniory. Ondřej Látal je v tréninku, ale je otázka především jak on se bude cítit, my ho nemůžeme nutit, protože nevíme v jakém stavu jeho koleno je. Stejné je to i u Filipa Luňáka, který už byl dnes na tréninku ve výstroji, ale já jsem ho varoval, aby to nepřeháněl, protože tato svalová zranění jsou velmi zrádná. Před Ostravou se musíme dobře vyspat a zapomenout, ty základní věci si však musíme připomenout, nemůžeme takhle prohrané utkání jen tak přejít. Zlepšit musíme především obranou hru."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024