Menu +

TRE - VRC 0:1 - Bez gólu se body získat nedají

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě přivítala Horácká Slavia celek HC Vrchlabí. Domácí si v první třetině dokázali vytvořit mnoho šancí, ale žádnou z nich nepřekonali gólmana hostů. Naopak Vrchlabí vytěžilo z minima maximum, když se v osmnácté minutě prosadil Tvrdek. Domácí si i nadále připravovali nebezpečné šance, ale žádná z nich ke změně stavu nevedla. I hosté začali tvrdě dorážet na domácí branku, Michal Nedvídek již ale za svá záda žádný kotouč nepustil. Domácím nepomohla k vyrovnání ani více než dvouminutová power-play v závěru utkání. Vrchlabí tak uhájilo těsné vítězství 1:0.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 12.12.2007
TRE TRE
0:10:1, 0:0, 0:0
VRC VRC
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Tvrdek (Hruška, Špaček). Rozhodčí: Hradil - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1160. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Sláma L., Sláma B., Bulička, Kolafa, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka, Matušík, Oliverius, Obdržálek, Šurek, Zahradník, Nahodil, Burian V., Krätzer, Látal.
HC Vrchlabí: Ševčík - Rýgl, Nosek, Bendík, Chaloupka, Vyskočil, Hrach, Matějíček, Horčička, Tvrdek, Pajič, Gengel, Vantuch, Hruška, Špaček, Kříž, Přeučil, Beck, Jech, Brynecký, Plodek.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila aktivněji domácí Horácká Slavia. I díky tomu si již ve 2. minutě zahrála první početní výhodu. Ovšem přesilová hra moc vydařená nebyla. Třebíčským se nedařilo usadit se v útočném pásmu a vytvořit si souvislejší nápor na soupeřovu klec. Třebíč si v 5. minutě dala repete. Domácí opět sehráli ne příliš povedenou přesilovku. Nebezpečné byly akorát dvě střely Kolafy, z nichž tu první zastavil hostující brankář svým betonem a tu druhou skryl do své náruče. V 11. minutě další přesilovka Třebíče. Domácím se tentokrát podařilo soupeře dostat pod tlak, ale branky se třebíčské mužstvo opět nedočkalo, a tak promarnilo tři početní výhody v krátkém čase za sebou. Ve 14. minutě ze slibné šance po Látalově přihrávce přestřelil Lukáš Nahodil. Nedali domácí, dali hosté. V 18. minutě prakticky z první vážnější akce hostů skóroval mezi betony Nedvídka Kamil Tvrdek. Pár vteřin před koncem třetiny se Třebíč pokouší několikrát vypálit na hostujícího Ševčíka. Ani jedna ze střel však díky blokujícím obráncům ke gólmanovi nedošla.

Od Horácké Slavie se očekával drtivý nástup ve snaze vyrovnat skóre zápasu. Nic takového však k vidění nebylo. Naopak. V úvodní minutě prostřední části hry se řádně zapotil domácí brankář po střelách od Matějíčka a Becka. Obě však dokázal s přehledem zlikvidovat. Ve 26. minutě pohledně zakombinovala v útoku Třebíč. Vrcholem akce byla střela Oliveriuse, kterou hostující Ševčík vyrazil svoji vyrážečkou. Ve 28. minutě se za záda domácích obránců dostal Vantuch. Nedvídek opět zasáhl skvěle. Ve 30. minutě zkoušel štěstí pro změnu domácí Oliverius. Trefil jen lapačku brankáře. Ve 32. minutě byl poprvé v zápase vyloučen domácí hráč. Oslabení Třebíč zahrála dobře. Soupeře nepustila do větší šance a celkem v pohodě se ubránila a znovu mohla zakládat útočné akce. Problémem domácích v zápase bylo neproměňování vyložených šancí a nepřesné rozehrávky, které mnohdy vedly k ohrožení domácí klece. I po 2. třetině tak platil stav 0:1 pro hostující Vrchlabí.

První minuty 3. třetiny se toho na ledě moc neudálo. Hosté si hlavně hlídali zadní vrátka a Třebíč se marně snažila vyrovnat skóre zápasu. Až ve 48. minutě se parádním semaforem vytáhl proti Přeučilově střele Michal Nedvídek. V 50. minutě se hostujícího Ševčíka pokusil překvapit zpoza brány Dolníček. Gólman si ale prostor u tyčky pohlídal a neinkasoval. Když v 50. minutě nepřekonal ležícího Ševčíka Oliverius, Třebíč opět začala upadat do beznaděje a to se samozřejmě projevilo na hře. Již to vypadalo, že si hosté jednobrankové vedení v klidu udrží, ale Třebíč bojovala až do konce. V 58. minutě si Horácká Slavia vzala oddechový čas pro závěrečnou poradu při hře bez brankáře. Třebíč zamkla soupeře a několikrát ohrozila hostující klec, ale branku se Třebíči vstřelit nepodařilo. Vrchlabí si z Třebíče odvezlo všechny tři body za fotbalové vítězství 0:1.



Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek – HC Vrchlabí: „Mě se to hodnotí samozřejmě dobře, protože máme tři body. Zápas byl vyrovnaný a důležitým momentem bylo, že jsme nedostali gól v náporu na začátku zápasu, kdy nás Třebíč dostala zcela jednoznačně pod tlak, byly tam z naší strany vynucené fauly, hráli jsme oslabení, ale tam jsme to uhráli zuby-nehty, výborně nás podržel brankář Ševčík. Na konci toho náporu jsme dali gól, což soupeře v tlaku pozastavilo. V dalším průběhu utkání to bylo stejné na obě strany, Třebíč měla o něco víc šancí a nakonec se ukázalo, že celý zápas rozhodla jedna branka z první třetiny. Jsme rádi, že se nám rozchytal brankář Ševčík, protože o Pavla Faltu teď přicházíme. Odchází dělat dvojku do Liberce, kde se zranil Fikrt. Petr Ševčík se šance chytil výborně a pro nás je to jedině dobře, protože děláme body.“

Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský – Třebíč: „Já jsem samozřejmě nerad, že nemáme body, které při pohledu na tabulku nutně potřebujeme. Ten zápas byl pro nás dost nešťastný, protože jsme se v začátku dostali do tlaku, jenže my prostě branku z toho tlaku nedáme. Pořád nám chybí trošku větší důraz, trošku rychlejší provedení, trošku menší vyumělkovanost a trošku víc té dřevorubecké práce. Pak přišla velká chyba, přečíslení a z toho gól. To je jako rána do hlavy pro boxera, který dobře boxuje a najednou dostane pecku. Takovou pecku jsme dostali my. Pak jsme se s tím potýkali, ale gól jsme nedali. V závěru jsme přeházeli složení týmu, nezůstal kámen na kameni, ale branka stejně nepadla. Úsilí tam z naší strany bylo, ale nebylo zakončeno tou sladkou odměnou.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024