Menu +

JIH-TRE 3:1 - Třetí derby opět pro Jihlavu

Reportáže
T ř e b í č - Ani ve třetím derby této sezóny se hokejistům Třebíče nepovedlo obrat o body soka z Jihlavy. Hosté šli sice ve druhé třetině do vedení brankou Martina Čecha po přihrávkách Jana Heřmana a Ondřeje Dvořáka, ale Dukla bleskově odpověděla gólem z hole Tomáše Hradeckého a do konce utkání přidala ještě dvě branky. Třebíčští tak budou muset o první body v roce 2008 zabojovat ve středu doma, kdy od 18:00 hostí Sarezu Ostrava.
Sdílejte článek
 
33.kolo, sobota 5.1.2008
JIH JIH
3:10:0, 2:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 33. Hradecký T. (Míka, Čachotský), 37. Bakus (Ficenc), 47. Ficenc (Bakus, Kubát) - 32. Čech (Heřman, Dvořák). Rozhodčí: Jebavý - Šmíd, Jelínek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3074. Střely na branku: 43:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Míka, Ficenc, Staněk, Kuchyňa, Štrach, Kolafa - Rytnauer, Bakus, Kubát - Říha, Hanzal, Krupka M. - Suk, Hradecký, Čachotský - Jonáš, Kopecký, Krupka L.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Trončinský, Sláma L., Bulička, Sláma B., Dvořák - Šurek, Nahodil, Sedlák - Čech, Zahradník, Heřman - Obdržálek, Vlk, Dibelka - Přibyl, Burian V., Bárta.

Komentář k zápasu

K prvnímu utkání roku 2008 vyzvali hokejisté jihlavské Dukly Třebíč. S červenožlutým dresem se pomalinku loučí Ladislav Rytnauer, který by měl za týden zamířit do města automobilů. Mladá Boleslav obratem poslala Kopeckého s Kolafou. Oba svým výkonem rozhodně nezklamali.

Na soupisce hostí zaujal jihlavského fanouška čtrnáctý řádek, na kterém bylo jméno Petra Vlka. Jihlavský odchovanec nastoupil ve druhé formaci se Sedlákem a Obdržálkem a o motivaci měl jistojistě postaráno. To ale měli i jeho spoluhráči, poněvadž Horácká Slavia porazila Jihlavu naposledy 20. ledna 2007.

Po dlouhé pauze, zaviněné zraněním kolena, se do jihlavské sestavy vrátil kapitán Oldřich Bakus a byl to právě on, kdo vymyslel první vážnější akci sobotního večera. Po do očí bijící nemohoucnosti domácích dostat se do útočného pásma, našel Bakus z ničeho nic najetého Rytnauera, který orazítkoval břevno třebíčské klece. Milan Řehoř musel poprvé krotit nebezpečnou střelu až v čase 10:22! V 15. minutě pykal za nedovolené bránění Martin Čech a z ojedinělé šance orazítkoval levou tyč Ficenc. Jak nejlépe popsat první třetinu? Stačí dvě slova - zahřívací kolo.

Jako den a noc v hluboké jeskyni. Tak moc se lišila předváděná hra v první a druhé polovině střetnutí. Ve 32. minutě se nahození Jana Heřmana od modré odrazilo od Řehoře na hůl nepokrytého Martina Čecha a ten jej vrátil do odkryté jihlavské klece - 0:1. Jihlava přispěchala s odpovědí přesně za 60 sekund. Momentálně zřejmě nejlepší obránce domácích, Radek Míka, výborně udržel pásmo a jeho nahození umě tečoval Tomáš Hradecký - 1:1. Necelé čtyři minuty před sirénou ukázal „navrátilec“ Bakus, jak moc platným hráčem je. Kolafa mohl z trestné lavice sledoval, jak jihlavský kapitán vyškolil unavené přesilovkové komando Třebíče a za elegantní švih pod víko mu, společně s třemi tisíci fanoušky, zatleskal - 2:1.

Třebíčtí tahali za kratší konec provazu i ve třetí třetině. Řečeno obrazně i doslova - zmrzlý třebíčský kotel fanoušků jen nevěřícně mával rukama, když po skrumáži před brankou zvýšil na 3:1 Tomáš Ficenc. Po „comebacku“ z Ústí nad Labem zaznamenal svůj první úspěšný zásah v barvách jihlavské Dukly. Výbornou atmosféru na Horáckém zimním stadionu si domácí borci vychutnávali až do úplného závěru. Jen díky přesvědčivým čtyřiceti zákrokům Michala Nedvídka si Třebíčští z Jihlavy odvezli mírumilovnou porážku 1:3.

Nejlepší hráči zápasu: Oldřich Bakus - Michal Nedvídek.





Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (Třebíč): „Docela dobře jsme odehráli první třetinu, udrželi jsme v ní několik oslabení, což bylo hodně důležitý, a pak jsme šli dokonce do vedení. Jenomže přišlo rychlé vyrovnání a potom individuální chyba při naší přesilovce. Hlavně ale rozhodl důraz před brankou, ten dnes měla Jihlava mnohem větší. Můžu domácím jenom pogratulovat."

Bedřich Ščerban (Jihlava): „První třetina nebyla z naší strany příliš ideální, ale od druhé už naši kluci začali plnit svoje povinnosti a hru jsme měli pod kontrolou. Zvlášť bych chtěl vyzdvihnout čtvrtou lajnu, která byla složená dost narychlo. Dlouho jsme diskutovali, jestli ji do hry vůbec pustíme. Nakonec jsem se rozhodli, že ano, a kluci se nám odvděčili parádně. Odehráli výborný zápas."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024