Menu +

TRE - PRO 2:5: První letošní domácí prohra

Reportáže
V sobotu zavítal na led Horácké Slavie dosud sedmý Prostějov a vzhledem k postavení obou celků v tabulce se očekával vyrovnaný zápas. Ovšem už ve čtvrté minutě prohrávali domácí, kvůli dvěma nešťastným gólům, 0:2. Svou reputaci se snažili napravit drtivým tlakem ve druhé třetině, když srovnali na 2:2, ale v závěru obdrželi v oslabení gól do šatny. Nápor ve třetí třetině už nebyl takový, naopak soupeř kontroloval hru a přidal ještě dva góly, z nichž druhý padnul v power-play.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 12.10.2002
TRE TRE
2:50:2, 2:1, 0:2
PRO PRO
Statistiky
26:37 Dolníček (Fryauf), 27:03 Vítek (Žiška) - 1:26 Janeček (Smolík), 3:49 Černý (Karný), 39. Šakarov (Sýkora), 48. Světlík (Hradecký), 59. Hradecký (Černý, Karný).
Rozhodčí: Lacina, Musílek, Jonáš.
Vyloučení 7:8, navíc Dolníček 10 minut OT. Využití 0:2. V oslabení 0:1. Diváků: 1700.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kousal, Neruda - Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Hrbáček, Sedláček, Dusík, Zapletal - Kaňka, Žiška, Vítek - Beroun, Dolníček, Žák - Altrichter, Oliva, Tokoš - Jašík, Zahradník, Hrůza.
LHK Jestřábi Prostějov: Maláč, Piterka - Karlíček, Ševčík, Světlík, Sedlák, Vlček, Faltýnek, Přikryl - Černý, Karný, Smejkal - Janeček, Buďa, Šakarov - Sýkora, Hradecký, Smékal - Antonovič, Jelínek, Smolík.

Komentář k zápasu

Ve dnešním zápase se třebíčský trenér Chalupa rozhodl dát příležitost mladému brankáři Romanovi Kousalovi. Ten však už v první vážnější šanci neudržel puk mezi svými betony a dovolil dotírajícímu Janečkovi prostrčit puk za svá záda. Jako ve špatném snu se asi musel cítit o dvě minuty později, když se v přesilové hře, vyjetý z brankoviště, pokoušel rozehrát puk, ale namazal přímo na hokejku Karnému a Černý již skóroval do prázdné brány. To přimělo třebíčského kouče, aby místo Kousala poslal bránu hájit ostříleného Nerudu. I po tomto nevydařeném začátku se však domácí nezlomili a hra byla vyrovnaná. V 9 minutě nahrával Kaňka Žiškovi, ale ten z jasné pozice čelem brankáři Maláčovi neuspěl, stejně tak jako Vítek, který se nedokázal prosadit v závaru před bránou. I další snaha Třebíčských vyšla naprázdno, když v přesilové hře zamkli soupeře v obranném pásmu, ale žádná ze střel Kříže, Mocka či dorážek Berouna ani Dolníčka neskončila za Maláčovými zády. Soupeř vystrčil růžky v šestnácté minutě, kdy na zteč vyslal Janáček extřebíčského Buďu, ale tomu puk v závěrečné fázi odskočil a Neruda jej skryl pod svou lapačkou. Třebíčským divákům v ochozech zatrnulo také o pár vteřin později, když třebíčský gólman zachraňoval na brankové čáře po závaru před jeho bránou. V závěru ještě prostějovský Maláč odolal dobře mířené střele Berouna.

Do druhé třetiny vtrhli Třebíčští velmi aktivně. Už ve 3 minutě se do slibné šance dostal Jirka Beroun, ale Maláč jeho pokus vykopl nohou mimo brankoviště. O minutu později vystřelil nad soupeřovu bránu Vítek, kterému přihrával Žiška. V té chvíli Třebíč předváděla agresivní, důrazný hokej a soupeře dostala pod drtivý tlak. To logicky vyústilo ve vstřelení prvního gólu, když v sedmé minutě Fryaufova střela skončila na tyči a odražený puk do brány doklepnul Dolníček. Po chvíli se k puku dostal agilní Žiška, přihrál Vítkovi, ten si příležitost vzít nenechal a prostřelil Maláčovy betony. Vyrovnáno. V tu chvíli opanovalo stadion nadšení a domácí hokejisté v náporu pokračovali. Jeden útok střídal druhý a modrožlutí chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Ve 12 minutě zleva tvrdě vystřelil Kaňka a dorážku Tokoše znemožnil prostějovský obránce. Dvěma akcemi se blýsknul třebíčský Dolníček, při první otestoval důraznou střelou dostatečnou tvrdost plexiskla, při druhé volil místo přihrávky opět střelu, kterou tentokrát zlikvidoval prostějovský Maláč. Zoufalou snahu Třebíče o vstřelení branky podtrhl Vítek, kterému po přihrávce Žišky zpoza brány puk přeskočil hůl. Velkou šanci domácích neproměnil ani obránce Sedláček, kterému ideálně do jízdy přihrával kapitán Altrichter. Přes veškerou převahu však tato třetina pro domácí skončila nešťastně, neboť v čase 19:54 inkasovali v oslabení z hole Šakarova gól do šatny.

Do třetí třetiny nastoupili domácí jakoby unaveni vyčerpávající hrou předvedenou ve druhé třetině. Jejich výrazný tlak byl ten tam, hosté se stáhli do obrany a hájili těsné vítězství. Domácí byli nuceni útočit do stabilizované prostějovské obrany, ale prosadit se jim nedařilo. Ve třetí minutě se po levé straně do útočné třetiny protáhl hbitý Tokoš, ale blíže než ke kruhu ho hostující obránci nepustili a střelu z této vzdálenosti Maláč s přehledem vyrazil. Naopak do velkých problémů se v 7 minutě dostala obrana domácích a Neruda musel několika bravurními zásahy podržet svůj tým a zachovat tak naději na vyrovnání. Tato vidina se však opět vzdálila, když v čase 47:01 seděl na trestné lavici Mocek a soupeři se po přihrávce Hradeckého podařilo střelou Světlíka od modré zvýšit na 2:4. Šanci na zvrácení výsledku dal třebíčským ještě rozhodčí Lacina, když v polovině třetí třetiny poslal hosty do třech. Minutu a půl výhody dvou mužů na ledě však Třebíčští nezužitkovali. Ve čtrnácté minutě měl ještě slibnou příležitost Tokoš, ale jeho klička do backhandu se před brankářem Maláčem neujala. Poslední šanci ve zvrat skóre viděl trenér Chalupa ve hře bez brankáře, a proto si v čase 18:09 vybral oddechový čas a po jeho uplynutí nechal Nerudu sedět na střídačce. Tato taktika se však nevyplatila, protože po vhazování v útočném pásmu se puku zmocnili hosté a po trase Černý, Karný, Hradecký posledně jmenovaný zavezl puk až do třebíčské svatyně. V závěru utkání se ještě domácí snažili o nemožné, ale skóre už se nezměnilo.

Řekli po zápase:
Trenér hostů Kamil Přecechtěl
Toto je první letošní utkání venku, které se mi hodnotí dobře, protože je to poprvé, co jsme plně bodovali. My jsme to utkání dobře začali, dvěma trošku šťastnými góly jsme se dostali do vedení, což zřejmě rozbilo hru domácích. Naopak jsme velice špatně vstoupili do druhé třetiny, tam jsme přežili těch deset minut obrovského tlaku Třebíče a v závěru druhé třetiny se nám podařilo vstřelit trochu šťastný gól. Tím jsme se dostali do vedení a to byl, myslím, rozhodující okamžik celého utkání. My jsme se po důraznější domluvě v kabině vrátili ve třetí třetině ke hře, kterou jsme tu chtěli produkovat od začátku, a to se nám vyplatilo. Domácí si v poslední třetině už nevytvořili takové množství příležitostí jako ve třetině druhé, takže jsme nakonec zaslouženě vyhráli.
Trenér domácích Milan Chalupa
Kamil to výstižně zhodnotil a já můžu jen zkonstatovat, že ten začátek, který se nám vyloženě nepovedl nás poznamenal na celou třetinu, ale ve druhé třetině jsme se velice dobře zvedli, kluci makali naplno, to před nimi klobouk dolů, v tu ránu jsme to srovnali a šli jsme do toho s tím, aby jsme to v té druhé třetině rozhodli. Bohužel jsme tam měli další dvě, tři šance, Dolníček tam byl dvakrát sám proti brankařovi - nedal, a gól půl minuty před koncem druhé třetiny nás dost rozhodil. My jsme věděli, že Prostějov to pak zabetonuje a bude hrát chytrý hokej, což se potvrdilo. Další důležitý moment utkání byla přesilovka pět na tři v polovině poslední třetiny, kterou jsme ovšem vůbec nezahráli dobře a tak bohužel můžu jen pogratulovat soupeři k vítězství.





Ohlasy trenérů

Požádali jsme o zhodnocení zápasu Josefa Vítka, autora druhé třebíčské branky.
Z naší stran to bylo smolné utkání, protože jsme hráli ne na sto, ale na sto padesát procent. Dřeli jsme do úmoru. Nechali jsem si dát dva zbytečný góly a od toho se to odvíjelo. Potom jsem začali makat, stáhli jsme to na 2:2. ale když jsem měli největší tlak, tak nás rozhodčí vyloučil a dostali jsem smolný gól šest vteřin před koncem druhé třetiny, a to asi rozhodlo. Ve třetí třetině už se do zabezpečené obrany hrálo těžko. Když jsme je dotahovali, tak jsme dostali gól v oslabení, ale to se nedá nic dělat. Dneska nás asi rozhodčí neměl moc rád, ale nesmíme se vymlouvat na rozhodčího, musíme dávat góly. Neměli jsme si nechat dát ty dva rychlý góly zezačátku, které zřejmě rozhodly.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024