Menu +

TRE - OLO 2:3 - Tentokrát dvě branky na výhru nestačily

Reportáže
T ř e b í č - Druhé přípravné utkání sehrála Třebíč ve své aréně proti Olomouci. Střetnutí bylo oproti prvnímu přípravnému zápasu mnohem hokejovější a pohlednější. Na začátku padly rychle tři branky. Do konce první třetiny už gól nepadl a hosté vedli. Ve druhé části vyrovnal Petr Obdržálek, který zužitkoval perfektní přihrávku Viléma Buriana. Ve třetí periodě měly oba celky řadu šancí na rozhodnutí utkání. Nakonec dali gól hosté v přesilovce a rozhodli o svém vítězství. Po zápase si hráči vyzkoušeli samostatné nájezdy, ve kterých byla také úspěšnější Olomouc. Další přípravné utkání čeká Horáckou Slavii tento čtvrtek na ledě Chrudimi.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 4.8.2009
TRE TRE
2:31:2, 1:0, 0:1
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Burian V. (Nahodil), 31. Obdržálek (Burian V., Nahodil) - 3. Bordowski (Fieb), 6. Kucharczyk (Zbořil), 53. Haluza (Řípa). Rozhodčí: Blecha - Drobílek, Doležálek. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Ondrůj - Hrbáček, Kadela R., Bulička, Sláma, Sedláček, Koktan, Popela, Přibyl - Laš, Dolníček, Burián P. - Burian V., Nahodil, Obdržálek - Vítek, Kundela, Fila - Kadela E, Dostál, Klíma.
HC Olomouc: Žigárdy - Bartoň, Vyrůbalík, Paška, Staněk, Janáček, Nedbálek, Ondrušek - Řípa, Brančík, Haluza, Bordowski, Smejkal, Žajgla, Venkrbec, Frieb, Davídek, Zbořil, Frieb, Zábranský, Kucharczyk.

Komentář k zápasu

Hned po dvanácti vteřinách byl vyloučen hostující Bartoň, Třebíči se tak naskytla možnost přesilové hry. Výhodu o jednoho hráče v poli rychle využila. Nahodil našel před brankovištěm křižně Viléma Buriana, ten pouze nastavil hokejku a rozvlnil síť za Žigárdym – 1:0. V čase 2:23 už bylo vyrovnáno. S první střelou Bordowského si Ondrůj sice poradil, ležící kotouč na brankovišti ale tentýž hráč poslal v pádu mezi tři tyče – 1:1. Nahodilova formace poté točila olomouckou pětici v obranném pásmu, tlak však v branku nevyústil. Z protiútoku vystřelil po rychlé příhře z mezikruží Radim Kucharczyk a trefil se přesně mezi betony třebíčského brankáře – 1:2. Při průniku dna na jednoho vychytal poté Ondrůj Zbořila s Černým. V další příležitosti se objevil opět Černý, branku však minul. Po faulu ale přišla přesilová hra. Ondrůj vychytal Smejkala, následovalo vyloučení Dolníčka, při hře tří proti pěti hosté ale ani jednou nevystřelili… O chvíli později vystřelil od modré Ondrušek, Ondrůj vyrazil betonem. Zanedlouho se opakovala situace z úvodu utkání, oba aktéři si ale vyměnili role. Burian našel před brankou Nahodila, ten přestřelil. Po dvou vyloučených hráčích se naskytla možnost přesilové hry pět na tři i domácím, vstřelit branku mohl ale olomoucký Nedbálek, který naskočil na led z trestné a dostal přihrávku. Ondrůj však jeho střelu vyrazil. Se sirénou pak schoval do lapačky i projektil z hole Kucharczyka.

V úvodu druhé dvacetiminutovky ujeli hosté v přečíslení dva na jednoho, střelu Smejkala vyrazil Ondrůj betonem. Poté vystřelil z kruhu pod břevno Burian, za Žigárdyho záda si však kotouč cestu nenašel. V polovině utkání se řítil na Ondrůje Frieb, třebíčský brankář ho však včasným výpadem pod nohy vychytal. Z protiútoku projel celým kluzištěm Burian, předložil zpoza branky kotouč do palebné pozice Obdržálkovi a ten Žigárdyho prostřelil – 2:2. Hosté mohli bleskově odpovědět, Haluzu však tváří v tvář vychytal betonem na brankové čáře Ondrůj… Na konci pětatřicáté minuty přiváděla olomouckou obranu k šílenství trojice Burian – Nahodil – Obdržálek, byla z toho příležitost Buriana, který z mezikruží přestřelil, a vyloučení hostů. S koncem druhé třetiny pak přišla střela Žajgly a závěrečný propagační projektil z hole Vyrůbalíka.

V úvodu třetího dějství minul branku hostí Vítek, Černý se na druhé straně ke střele nedostal. Na bližší tyč to zkoušel neúspěšně z kruhu Klíma. Pohlednou akcí se prezentovala dvojice Nahodil – Burian, druhý jmenovaný se uvolnil až před Žigárdyho, ten ho ale vychytal betonem. Mezi tři tyče se netrefil po příhře Laše ani Hrbáček. Neuspěl ani Nahodil z mezikruží – Žigárdy ukryl kotouč do náruče. Olomouckého brankáře nepřekonal ani Sláma. Překonat ho dokázal až Nahodil, ke smůle domácích ale zazvonila tyč. Tlak Třebíče přibrzdilo vyloučení domácích. A to využil z prostoru před brankovištěm – byť pořádně netrefil kotouč – Petr Haluza – 2:3. Olomoučtí mohli brankové skóre navýšit, Ondrůje zachránila po střele Řípy tyč. V závěrečné stoprocentní brankové příležitosti volající po vyrovnání se ocitl Petr Burián, kotouč si však cestičku do odkryté klece nenašel – vleže zakročil Žigárdy… Horácká Slavia tak prohrála o jednu branku.

Oba celky se dohodly na provedení samostatných nájezdů po skončení utkání. Z domácích se jako první rozjel Nahodil, elegantním blafákem Žigárdyho sice překonal, kotouč však branku jen těsně minul. Jako druhý v pořadí se rozjel Kucharczyk a poslal kotouč mezi betony Ondrůje. Obdržálek volil střelu, tou ale v pohodě chytajícího Žigárdyho překonat nemohl. Michal Černý poslal podobně jako první úspěšný olomoucký exekutor kotouč po ledě za Ondrůje. Burianovu střelu ukryl Žigárdy do lapačky. Poslední nájezd pak Ondrůj pokryl.

Petr Vlk po utkání Třebíč - Olomouc 2:3

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Olomouc 2:3

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024