Menu +

CRU-TRE 2:2 - Třetí zápasový test přinesl remízu na ledě silné Chrudimi

Reportáže
T ř e b í č - I třetí přípravný zápas byl hlavně testováním hráčů bojujících o místo v sestavě Horáků a tak volno dostali Laš, Hrbáček a Nahodil, naopak na soupisce se objevili mladíci P. Burián, Popela, Dostál, Kundela, Fila, junioři Klíma a Vondráček či bratři Kadelové. Přesto Třebíčští se silnou Chrudimí odehráli vyrovnané utkání nejen herně, ale i výsledkově. První zápas odchytal Jakub Lev a hned se blýskl vynikajícím výkonem. Domácí střelce několikrát donutil k zoufalým pohledům ke stropu haly. Vedení Chrudimi vyrovnal v osmé minutě Ondřej Látal a hosty pak poslal do vedení ve 45. minutě Vilém Burian po perfektním Dolníčkově pasu. Konečnou remízu zajistil domácím zkušený Blažek v minutě čtyřicáté osmé. I přes šance a zvonící tyčky na obou stranách se už skóre do konce zápasu nezměnilo.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 6.8.2009
CRU CRU
2:21:1, 0:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Malinský (Šeda), 48. Blažek (Kaut) - 8. Látal (Zahradník, Kundela), 45. Burian V. (Dolníček). Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2.
Sestavy
HC Chrudim: Vošvrda (Němec) - Mocek D., Vágner, Toužimský, Charousek, Poskočil, Mocek P., Suchý, Malinský, Jindřich, Král, Žák, Zadina, Martinec, Procházka, Stoklasa, Blažek, Kaut, Šeda, Buchtele, Bělohlávek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (Míča) - Sedláček, Koktan, Bulička, Sláma, Popela, Přibyl, Kadela R., Burian V., Dolníček, Obdržálek, Látal, Zahradník, Kundela, Burián P., Dostál, Fila, Kadela E., Vítek, Klíma, Vondráček.

Komentář k zápasu

Chrudimští hokejisté nastoupili ke třetímu utkání se dvěma novými juniory v sestavě - Filipem Stoklasou a Lukášem Poskočilem. Do první velké šance se dostal po 30 sekundách Zdeněk Žák, ale jeho střelu dokázal třebíčský Lev vytěsnit levým betonem. Následně ale dostali domácí výhodu jednoho muže v poli a tu s přehledem využili. Na kruzích si počkal Jiří Malinský, dostal přesnou přihrávku od Jana Šedy a nekompromisní střelou poslal Chrudim do vedení - 1:0. Chrudimští byli aktivnější a druhého gólového úspěchu se málem dočkali o minutu později, kdyby Blažkovu střelu nevytěsnil překrásně betonem Jakub Lev. Vyrovnání přišlo v osmé minutě, když Ondřej Látal s Petrem Zahradníkem perfektně rozložili chrudimskou obranu a prvně jmenovaný už jen zakončoval do odkryté klece - 1:1. Poté již jen stojí za zmínku šance Kadely z 18. minuty, jehož střela jen o chlup minula levou tyč Vošvrdovy branky. Po první třetině byl tedy stav nerozhodný 1:1.

Do druhé části vstoupili domácí opět aktivněji a zřejmě do té největší šance celé prostřední dvacetiminutovky se dostal Lukáš Král po chybě hostující obrany, která zapomněla puk za sebou na kruzích. Jenže jeho příklep se mezi tři tyče nevešel. Ve 23. minutě se domácím naskytla přesilová hra 5 na 3, ale i přes několik slibných pokusůch gólem neskončila. Do těch největších se dostal Marek Zadina a David Mocek, ale ani jeden z nich nepřekonal třebíčského gólmana. Ve 37. minutě stejná příležitost nastala pro hostující Třebíč, ale i oni s ní naložili prachmizerně. Na závěr se ještě pokoušel o překonání Vošvrdy Dolníček, ale chrudimský gólman přesně zasáhl. Ve druhé třetině se tedy skóre neměnilo.

Třetí třetina byla, jak na šance, tak na góly mnohem bohatší než ta druhá. Hned v první minutě se sám na branku řítil Martin Vágner, ale střela mu nesedla a brankář Lev si s ní hravě poradil. Jako každý úvod třetiny, tak i tuto část zápasu byli chrudimští hokejisté na ledě králem. Do další příležitosti se dostal Kaut, když jeho ránu mezi nohama jednoho z obránců vyrazil třebíčský gólman ramenem. O minutu později nabídl Martin Vágner přesilovou hru hostím a ti si s ní dostatečně dobře poradili. Dolníček vybídl do samostatného úniku Viléma Buriana, který se střelou do růžku nemýlil - 1:2. Poté začali domácí hokejisté opět šlapat do pedálů a o tři minuty později bylo vyrovnáno. Po přihrávce Kauta se dorážkou prosadil Tomáš Blažek - 2:2. Do konce zápasu se šance střídaly na obou stranách, vidět byla hlavně střela Dolníčka a dělovka Malinského, která jen těsně minula horní tyč. V poslední minutě ještě Jakub Lev chytil dvě tutovky, nejprve z hole Zdeňka Žáka,poté i Tomáše Martince a i díky tomu utkání skončilo nerozhodně 2:2.





Ohlasy trenérů

Martin Hosták

Martin Hosták, trenér HC Chrudim: Budu se trošku opakovat, ale byl to také typický zápas začátku sezóny. V první třetině jsme se moc do hry nedostali, soupeř dobře bruslil, my jsme nedokázali udělat kloudnou akci, byla to taková "holomajzna. Je vidět, že ta hra ještě neplyne. Paradoxně se to zlepšilo ve třetí třetině, když jsme při oslabení inkasovali, a hned z toho bylo spoustu šancí. Myslím si, že jsme byli o kousek lepší, ale zápas to byl určitě vyrovnaný. Určitě máme ještě na čem pracovat, ale přecejen to je zápas, kdy jsme v plné přípravě, kdy docela svižně trénujeme a i to bylo trošku na ledě vidět.


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme přijeli ještě se širším kádrem, obměnili jsme sestavu, aby se nám hráči ukázali i v tomto těžkém zápase. Myslím, že zápas byl vyrovnaný a ten výsledek je spravedlivý. Domácí byli samozřejmě trošku hokejovější, ale my jsme to doháněli bruslením a osobními souboji. Jsem spokojen, jakým způsobem hráči bojovali a jakým se zde prezentovali.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024