Menu +

TRE - HBR 6:0 - Třebíč zkrotila v přípravě Rebely

Reportáže
T ř e b í č - V jednom z posledních přípravných zápasů přivítala Horácká Slavia Třebíč na svém ledě Rebely z Havlíčkova Brodu. Domácí měli po většinu zápasu převahu, kterou zúročili šesti brankami v síti brankářů Brodu. Utkání přineslo všechno, co mohlo přinést - krásné branky, tvrdé souboje a spoustu vyloučených. Velké zpeštření přinesly divákům také dvě bitky, ve kterých jasně dominovali domácí borci. Dvěma brankami se v zápase blýsknul navrátilec Marek Laš. K předposlednímu přípravnému utkání cestuje Horácká Slavia v úterý 1.9. na horký led do Olomouce.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 27.8.2009
TRE TRE
6:01:0, 3:0, 2:0
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Nahodil (Látal, Obdržálek), 35. Nahodil (Bulička), 35. Kundela (Kadela R.), 36. Laš (Obdržálek, Dolníček), 49. Burian V., 49. Laš (Obdržálek). Rozhodčí: Pokorný - Drobílek, Doležálek. Vyloučení: 10:10, navíc Koktan, Káňa 5 minut + OT do konce utkání, E. Kadela (všichni TRE) 10 minut OT - Hertl 5 minut + OT do konce utkání, Křišťan (oba HBR) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 52:22. Průběh utkání: 6:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Kaláb, Koktan, Sláma, Bulička, Hrbáček, Ostrčil, Sedláček, Kadela R. - Laš, Dolníček, Káňa - Látal, Nahodil, Obdržálek - Burian V., Zahradník, Burián P. - Kadela E., Kundela, Fila.
BK Havlíčkův Brod: Suchan (29. Linhart) - Jebavý, Hertl, Šulč, Moščic, Němec Václav, Jelínek, Horváth, Soldán - Vrdlovec, Smith, Kachlík - Manhart, Třetina, Dušátko - Křišťan, Dobiáš, Knotek - Němec Vojtěch, Česnek, Zohorna.

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve velice bojovném duchu. Bylo vidět, že si mužstva nenechají ani kousek volného prostoru na ledě. První větší šanci si vypracovali hosté. Ve 4. minutě Ujel domácí obraně Knotek, avšak na brankáře Lva nevyzrál. Brankový účet otevřel v 9. minutě Lukáš Nahodil, když dorazil za Suchanova záda střelu Látala. O pár vteřin později zkoušel své štěstí Laš. S tímto pokusem si brankář hostí již dokázal poradit. V 16. minutě hrála domácí Třebíč první přesilovou hru. Ačkoliv se Horáci dostávali do dobrých brankových příležitostí, skóre zůstalo stále 1:0 pro domácí. Nic na tom nezměnila ani přesilovka Rebelů v závěrečných minutách úvodní třetiny.

Úvod prostřední třetiny byl velice vyrovnaný. Mužstva soupeřila spíše ve středním pásmu. O tom, že se jedná o vypjaté derby se přesvědčilo obecenstvo ve 25. minutě, kdy se do sebe na pěstní souboj pustil hostující Hertl a domácí obránce Koktan. Pěstní potyčka, která se rovnala potyčkám v NNL zvedla obecenstvo ze sedadel.. Až ve 26. minutě se dostal do dobré střelecké pozice domácí Burian, jehož střelu brankář hostí vyškrábl na poslední chvíli svoji lapačkou. Ovšem netrvalo dlouho a na ledě se strhl další pěstní souboj. Ve 29. minutě trestal Káňa hostujícího Vrdlovce za najetí do třebíčského brankoviště. Opět prokázal větší aktivitu domácí borec. Možná proto byl třebíčský Káňa vyloučen do konce zápasu a hostující hráč obdržel pouze trest 2+2 minuty. V této chvíli hosté odešli naprosto nepochopitelně a teatrálně do kabin a narušili tak průběh zápasu, neboť se několik minut nehrálo. Ovšem možná toto nesportovní gesto domácí borce nastartovalo k brankové smršti. Ve 25. minutě ujel obráncům útočník Nahodil a krásnou kličkou nedal vystřídavšímu brankáři Rebelu šanci. Kuriózní branku vstřelil v téže minutě třebíčský Marek Kundela, jenž nahodil kotouč na brankáře Linharta, který si kotouč za svá záda smolně srazil. Do třetice za sebou se trefil ve 36. minutě Marek Laš. Jeho střelu sice brankář dokázal vyrazit ovšem pouze do branky.

Hosté měli nervy na pochodu a na jejich hře to bylo znát. Svými zákroky, které občas sahaly hodně hluboko za rámec stanovených pravidel, si ve 48. minutě vysloužili dvojnásobně vyloučení. Horácká Slavia naložila s početní výhodou velice efektivně. Nejprve na 5:0 zvýšil individuální akcí Vilém Burian a ve 49. minutě dorazil střelu Obdržálka za záda havlíčkobrodského brankáře Marek Laš. Do konce zápasu již jasně dominovala Horácká Slavia, Havlíčkův Brod se do další větší šance nedostal, Horáci si vysoké vítězství s přehledem uhájili a na konci zápasu tak zaslouženě sklidili aplaus tribun!



Ohlasy trenérů

Jan Neliba

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Tohle vítězství je příjemné, ale nepřeceňujeme ho. Hosté vlastně položili sami sebe tím, že odešli do kabin. Ke hře mohu říct, že minimalizujeme chyby, což je dobře. Naši obranu však teď důkladně prověří hned další soupeř, kterým bude Olomouc na jejím ledě. Dnes jsme měli po většinu zápasu převahu a zápas jsme odehráli s chutí. Je ale zbytečné, aby zápas nedohráli dva hráči kvůli trestům."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024