Menu +

TRE - SUM 3:1 - Nervózní utkání vyhrála Horácká Slavia

Reportáže
T ř e b í č - Již třetí přípravné utkání sehrála Horácká Slavia proti Šumperku. Utkání bylo velmi nervózní a vypjaté, o čemž svědčí počet trestných minut a dva vyšší tresty. Třebíčští hokejisté byli v utkání hokejovější a zaslouženě zvítězili. Vynikající výkon podal v brance Horácké Slavie nadějný a talentovaný gólman Pavel Míča. Diváci viděli také krásné góly, zejména druhý z hole Jiřího Ferebaeura. K dalšímu přípravnému utkání zajíždí Třebíčští na led dnešního soupeře ze Šumperka.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 7.8.2008
TRE TRE
3:10:0, 2:1, 1:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Čech (Zahradník, Kaláb), 32. Ferebauer (Nahodil, Obdržálek), 55. Sojčík (Burian V., Kundela) - 38. Ambruz (Holík). Rozhodčí: Pokorný - Doležálek, Pelikán. Vyloučení: 11:10, navíc Sláma (TRE) 5 minut + trest do konce utkání, Maláč (SUM) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Kaláb, Kalafut, Sláma, Březina, Pálka, Popela, Bulička, Vlašín - Čech, Zahradník, Klíma, Ferebauer, Nahodil, Obdržálek, Burian V., Sojčík, Kundela, Zábranský, Otčenáš, Kýhos, Bula.
Draci Šumperk: Maláč - Holík, Kubala, Vrtík, Blanár, Osina, Ondráček, Šindler, Hanousek - Ambruz, Meluzín, Bařica, Novosad, Vymazal, Stejskal, Čížek, Ohnutek, Martinka, Šula, Kavulič, Fischer.

Komentář k zápasu


Horácká Slavia nastoupila do zápasu znovu s pozměněnou sestavou, ve které figurovali dva noví hráči, kteří jsou v Třebíči na zkoušku. Jde o útočníky Petra Obdržálka a urostlého Martina Zábranského.

Do utkání lépe vstoupili hosté, hned v první minutě prověřil Míču šumperský útočník Ambruz, který střelou švihem neuspěl. Prvním vyloučeným dnešního utkání byl hostující Bařica a Třebíči se v čase 0:38 naskytla první početní výhoda. Začátek přesilové hry domácím borcům moc nevyšel, po chybné rozehrávce se dostávali do šance Šumperští, ale jejich akci zastavil ofsajd. O chvíli později od modré pálil Kalafut, těsně před Maláčem tečoval Nahodil, ale hostující brankář si s první střelou v zápase poradil. Zanedlouho se do šance probíjel Sojčík, ale i on ztroskotal na připraveném gólmanovi Šumperku. Hned z protiútoku nebezpečně pálil Meluzín, Míčovi puk propadl, ale první u puku byl obránce, který puk odpálil do rohu kluziště. Prvním vyloučeným hráčem domácích byl Martin Čech, který dostal menší trest za krosček. Početní výhoda hostujícím hráčům vůbec nevyšla, Třebíčští důsledně bránili modrou čáru a Šumperk za přesilovku ani jednou nevystřelil. Po skončení přesilové hry se dostala dvojice Kýhos – Otčenáš do přečíslení dva na jednoho a prvně jmenovaný zazdil po krásné Otčenáškově příhře gólovou příležitost. Po krátké pasáži hry, kdy se hrálo nahoru – dolů, a několika nepřesnostech se do velké šance dostal Martinka, který pálil nebezpečně z první, ale Míča jistým zákrokem podržel svůj tým. Podobná akce byla o malý moment k vidění i na druhé straně, když pálil Čech po krásné přihrávce od Zahradníka. Hned po buly se dostal do samostatného úniku Bařica, ale třebíčská obrana včele s Míčem protiútok i za cenu faulu zneškodnila. V následné přesilové hře hrozili hráči Šumperku zejména střelami od modré čáry v podání Kubaly a Holíka. Do konce první třetiny byla pro diváky zajímavá strkanice před Míčou, když do domácího brankáře najel Čížek po odpískání a schytal pár ran od Březiny. Poslední akci první třetiny měl na svědomí Otčenášův útok, ale akci zabrzdilo postavení mimo hru.

Druhé dějství začalo přesně naopak, první střelu na branku vyslal Kaláb. Prvním hráčem, který prověřil Míču byl Vymazal, ale domácí brankář s jeho střelou neměl sebemenší problém. V další slibné šanci domácích se ocitnul mladík Klíma, ale nechal vyniknout prozatím bezchybného Maláče. Další šanci Šumperku měl aktivní Vymazal, ale domácí brankář ho opět vychytal. Po pěkné akci Obdržálka pálil tvrdě Ferebauer, který následně zbytečně fauloval a daroval tak hostujícím borcům výhodu jednoho muže v poli. V početní výhodě nebezpečně pálil od modré Vrtík společně s Vymazalem, ale ani jedna střela se neujala. V pokračující přesilové hře se do přečíslení 3 na 2 dostali hráči Šumperku, ale chybělo jim přesnější zakončení. Po skončené přesilové hře hostujících hráčů se blýskl krásným hitem třebíčský Otčenáš, když na led doslova smotal hostujícího Fischera. O malý moment později schytal tvrdou střelu do ruky domácí Klíma, když skočil do střely hostujícímu Kubalovi. Po Zahradníkově individuální akci, kdy domácího hráče zastavil až faulem Blanár, se naskytla příležitost další početní výhody. V ní nejprve zahodil tutovku Kaláb, když z mezikruží po Zahradníkově příhře přestřelil, ale o malý moment Kaláb tvrdě pálil od modré a Zahradník nebezpečně tečoval - Maláč s vypětím všech sil vyrazil kotouč mimo tři tyče. Hned na to se dostal po příhře Zahradníka sám před hostujícího brankáře Čech a doslova poslal Maláče na párek a pohodlně zasunul puk do branky – 1:0. V další nebezpečné šanci pálil nad Bulička od modré. Z nasledného protiútoku pálil Čížek, ale Míča vytáhl fantastický zákrok lapačkou. Po několika nepřesnostech na obou stranách dostal Ferebauer krásnou příhrávku od Nahodila a uháněl sám na Maláče a krásnou kličkou ho poslal mimo tři tyče a pohodlně zasunul – 2:0. Za následné nesmyslné protesty si vykoledoval Maláč osobní trest. O chvíli později se ve velké šanci octnul Kundela po příhře V. Buriana, ale nedal. S končící druhou přesilovkou se naskytla Šumperku přesilová hra 5 proti 3 a hostující hráči ji dokázali brankově využít. Po několika krásných zákrocích domácího brankáře dorazil puk do domácí branky Ambruz a hosté byli rázem ve hře – 2:1. Do konce třeniny se již nic nestalo.

Poslední dějství začalo svižně, po sérii několika střel byl vyloučen hostující hráč a domácí měli výhodu přesilové hry. Ta ovšem začala brejkem hostujících hráčů, sám na Míču uháněl hostující Martinka, ale domácí brankář jeho střelu vytěsnil levým betonem. V pokračující početní výhodě zahrozil Ferebauer s Obdržálkem, ale Maláč byl pozorný. Po skončení přesilové hry fauloval Sláma a výhodu měli naopak Šumperští. Přesilová hra jim však moc nevycházela, protože se nemohli usadit v útočném pásmu. Krásným hitem se pro změnu prezentoval domácí Kaláb, když pořádně naložil Čížkovi, který se jen těžko zvedal z ledu. Hostující hráči přeci jen zahrozili, ale jejich pokus nadvakrát zlikvidoval jistý Míča. Další, kdo prověřil domácího brankáře, byl Osina, jenž se prezentoval tvrdou střelou těsně nad ledem. Na opačné straně tvrdě pálil Kalafut a jeho střelu nebezpečně přizvedl Ferebauer, ale Maláč vyrazil. Ve vyložené šanci se před třebíčskou bránou objevil Meluzín, ale netrefil bránu. Krásnou akci předvedli domácí V. Burian se Sojčíkem, prvně jmenovaný zavezl kotouč, následně jej přenechal Sojčíkovi, který bekhendem překonal Maláče – 3:1. Na ledě se následně přiostřilo. Po manévrech Zahradníkova útoku se tvrdým zákrokem prezentoval domácí Sláma, který dostal pět minut a následně trest do konce utkání, před tím, než rozhodčí přerušil hru, však Slámu napadl Novosad, který dostal pouze menší trest. V dalším úniku se objevil Martin Čech, ale hostující Vrtík mu přesekl hůl a rozhodčí Pokorný k údivu celého publika nenařídil trestné střílení. Utkání se již v klidu dohrálo.

Po normální hrací době následovala trestná střílení, ve kterých zvítězili taktéž domácí – 2:1. Pavla Míču prostřelil pouze Aleš Holík, který zvolil efektivní bekendový blafák, na který Míča nedosáhl, ale zbylé pokusy s přehledem pochytal. Za domácí v trestných stříleních skórovali Nahodil a Obdržálek, prvně jmenovaný vyškolil Maláče a pohodlně zakončil svůj forhendový blafák k tyčce. Druhý jmenovaný si nejprve hostujícího brankáře položil na led a střelou pod víko mu nedal sebemenší šanci.

Za předvedený výkon hráči sklidili zasloužený aplaus domácího publika.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – Třebíč: „Na to, že to byla příprava, měl zápas velice slušné tempo, což bylo dáno také tím, že Šumperk je na ledě už od 21. července a má v nohách už tři přípravné zápasy, tudíž byl mnohem rozehranější, než Technika. Myslím, že to byla konfrontace našeho dravého mládí se zkušeností hráčů Šumperka. Znovu opakuji, byli jsme spokojeni s tempem utkání, dobře jsme bruslili. Měli jsme využít šance v první třetině, ta byla vcelku vyrovnaná, ale jinak si myslím, že jsme ten zápas vyhráli celkem zaslouženě. V současné době hlavně sledujeme individuální výkony hráčů. Kádr budeme muset zúžit a i proto to pro nás byl dobrý test, hraný v dobrém tempu. Měli jsme možnost vidět hráče v akci v takhle složitém utkání.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024