Menu +

SUM-TRE 6:4 - Velkou ztrátu už slávisté dotáhnout nestačili

Reportáže
T ř e b í č - Deset branek viděli diváci na stadioně v Šumperku, bohužel šest jich padlo do třebíčské branky. Slavistům se vůbec nepovedla první třetina, kterou prohráli 4:0, když inkasovali už v první minutě. Naopak velmi dobře jim vyšla poslední část, kterou 3:0 vyhráli, a v níž se trefili Jiří Ferebauer, Aleš Staněk a Lukáš Nahodil. Druholigoví Draci v závěru i přes drtivý tlak hostů výhru uhájili a v přípravě poprvé zvítězili, naopak Třebíčští mohou už ve čtvrtek zaváhání napravit a přivézt první výhru z ledu soupeře. Zajíždí o ni bojovat na led nedalekého HHK Velké Meziříčí.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 12.8.2008
SUM SUM
6:44:0, 2:1, 0:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Ambruz (Bařica), 3. Fischer (Meluzín), 9. Fischer (Čížek), 15. Kavulič (Blanár), 33. Vymazal, 40. Ohnutek (Čížek) - 33. Obdržálek, 44. Ferebauer (Staněk, Nahodil), 46. Staněk (Nahodil), 58. Nahodil (Staněk). Rozhodčí: Přikryl - Matěj, Šedina. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 400. Střely na branku: 45:43. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:4.
Sestavy
Draci Šumperk: Maláč (41. Peksa) – Holík, Kubala, Vrtík, Blanár, Osina, Ondráček, Šindler, Hanousek – Ambruz, Meluzín, Bařica – Novosad, Vymazal, Kavulič – Čížek, Ohnutek, Martinka – Šula, Přikryl, Fischer.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (30. Míča) - Hrbáček, Kalafut, Sedláček, Sláma, Březina, Zíb, Popela, Bulička - Čech, Zahradník, Kundela, Ferebauer, Nahodil, Staněk, V.Burian, Sojčík, Kýhos, Fila, Otčenáš, Obdržálek.

Komentář k zápasu

Zatímco od stánku s občerstvením odnášeli žízniví a hladoví diváci své pochutiny, tak zavezl kotouč do pásma Dušan Bařica a než-li se loňský účastník play-off první ligy rozkoukal, ruce věrných zvědavců vylétly nad hlavy - Ambruz překonal Jakuba Lva a načal kouzelné představení. O dvě minuty později si kotouč do své moci uzmul kapitán Draků Roman Meluzín, kličkou na modré zavezl, poslal na Radka Fischera a šumperský mladík a hvězda loňského juniorského výběru Mladých Draků (vítězů 1. ligy juniorů) zvýšil na 2:0! Komplikace mohlo přinést oslabení při vyloučení Ambruze, jenže Třebíč působila i nadále více než vlažným dojmem. A tak přišel třetí rychlý kontr a direkt do slabin Slavistů. Fischer tentokrát obdržel přihrávku od dalšího šumperského odchovance Čížka a bekhendem do šibenice opět skóroval. Hosté museli tuto pilulku s hořkými esencemi spolknout v oslabení a nadšené publikum mohlo spokojeně prozpěvovat. To ještě nikdo neočekával další zasazený verš do hokejové básně - ve 14. minutě propálil Kavulič Lva počtvrté a s hosty to vypadalo na ručník. Třebíč v první třetině příliš nepředvedla, na ledě působila velice matným dojmem a domácí naopak za potlesku ochozů kráčeli na odpočinek do kabin.


Od druhé třetiny se hokejisté z Vysočiny sice začali herně zvedat, ale na výsledkovou korekci to stále nestačilo. Prvních deset minut třetiny se neslo ve znamení přesilovek, branky z těchto nestandardních situací ale nepadaly. Až na začátku 33. minuty skórovala přece jen Třebíč. Petr Obdržálek, který v minulé sezóně chvíli působil i v Šumperku, uzmul Maláčovi - v utkání výtečně chytajícímu - čisté konto. Kdo očekával tažení Třebíče za obratem, ten musel být zklamán a to velice brzo. Lajdáckou chybu v rozehře hostů ztrestal i tentokrát velice agilní Vymazal. To už mezi tyčemi Třebíče nahradil Lva Míča. Aktivnější hra z obou stran přinesla další gól v posledních okamžicích před sirénou. David Ohnutek propálil Míču a za hladkého vedení 6:1 odcházel Šumperk znovu spokojeně do kabin.


Až ve třetí třetině hosté připomínali účastníka první ligy. Od začátku posledních dvaceti minut lépe bruslili, pořádně se tlačili před Peksu a také zvýšili nasazení, i když chvílemi až na úroveň hranice pravidel. Peksa v úvodu Draky podržel, ve 43. minutě už ale musel tahat touš ze sítě. Jiří Ferebauer zakončil kombinaci Třebíče. Na dramatičnosti utkání přidala branka exbrněnského Aleš Staňka. I nadále hosté tlačili své útoky přímo před Peksu, ale gólově se již prosadil nedokázali. Naopak na ledě se začalo více přiostřovat, oba týmy přidaly na důrazu a u hrazení se začalo i jiskřit. Problémy domácí defenzivě dělala neustále formace se Staňkem a Nahodilem a byli to právě tito dva borci, kdo ukončil střelecké představení dne. Nahodil tři minuty před koncem snížil na rozdíl dvou branek a odstranil tak hrozbu ostudy pro hostující tým. O pár vteřin později se do sebe pustilo i duo Aleš Holík - Pavel Březina. Holík svého soupeře hladce spacifikoval, ovšem na trestnou na 2+2 minuty museli oba borci.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - Třebíč: "Absolutně jsme nezvládli vstup do zápasu. V kabině jsme pak hráčům zdůraznili, že taková nekocentrovanost by se neměla stávat a to ani v přípravných zápasech. Pak se naše hra zvedla, vytvořili jsme si šance, které jsme ale nedali, naopak domácí dali dva dost laciné góly a vytvořili si velký gólový náskok. Ve třetí třetině jsme měli víc ze zápasu, měli jsme víc sil a Šumperk jsme přehrávali, ale na vyrovnání jsme už nedosáhli. Dneska bychom nejradši tu první třetinu vymazali. Musíme si ještě rozebrat individuální výkony jednotlivců, protože hlavně v té první třetině nebyl přístup k zápasu dobrý."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024