Menu +

JIH - TRE 5:2 - První derby Vysočiny pro Duklu

Reportáže
T ř e b í č - K prvnímu derby této sezóny s jihlavskou Duklou zajíždla Horácká Slavia na led soupeře. V 11. minutě poslal Třebíč do vedení Aleš Staněk, ale pak domácí třemi góly, z nichž ten první dali Jihlavští v oslabení a třetí byl polovlastní, otočili skóre. Druhá třetina gól nepřinesla. Ve třetí části zápasu se dvakrát trefil jihlavský Bakus a jednou třebíčský Petr Zahradník. Ocenění zaslouží gólman Horácké Slavie Jakub Lev, který měl po celý zápas hodně práce. Odveta je na programu už tento pátek 29. srpna od 18 hodin na Zimním stadionu Města Třebíče.
Sdílejte článek
 
přát., středa 27.8.2008
JIH JIH
5:23:1, 0:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Dolníček, 17. Malena (Rytnauer), 19. Kotlík, 41. Bakus, 46. Bakus (Malena) - 11. Staněk, 44. Zahradník (Čech). Rozhodčí: Vokurka - Svoboda, Rittich. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0 . Diváci: 450. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Řehoř (Navrátil) - Malena, Musil, Novák, Staněk P., Kašpar, Štrach, Ficenc - Man, Bakus, Rytnauer, Krupka, Dolníček, Hodek, Říha, Hradecký, Kotlík, Suk.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sedláček, Bulička, Březina, Sláma, Koktan, Havran - Čech, Zahradník, Obdržálek, Ferebauer, Nahodil, Staněk A., Vrba, Otčenáš, Sojčík, Přibyl, Stejskal, Kundela, Jiří Burian.

Komentář k zápasu

Úvodních deset minut přípravného derby nabídlo spíše vzájemné oťukávání a rozehrávání, všechno ale změnil gól Aleše Staňka z 11. minuty, který střelou z pravého kruhu poslal hosty do vedení - 0:1. To vydrželo Horácké Slavii do poloviny 16. minuty.

V oslabení se povedlo díky dobrému forčekingu a ideálnímu bekhendovému zakončení vyrovnat extřebíčskému Davidu Dolníčkovi a za minutu a osmnáct sekund už Dukla vedla. Postaral se o to další rodák z Třebíče Rostislav Malena, který zužitkoval Rytnauerovu přihrávku zpoza branky - 2:1

Ani další branka na sebe nenechala dlouho čekat a tentokrát byla poměrně kuriózní. Dan Kotlík nahodil kotouč do útočného pásma, tam se ho ujal třebíčský obránce Bulička, najel si před vlastního brankáře, byl lehce postrčen a kotouč se doklouzal až za překvapeného Lva.

Jestliže druhá desetiminutovka úvodní třetiny diváky gólově namlsala, prostřední část musela být zklamáním, příliš atraktivní hokej totiž nenabídla. Hosté se mohli vrátit do hry, ale nevyužili přesilovku 5 na 3 a ve zbylém průběhu se hrálo spíše před jejich brankou. Ani Dukla však střelecky neuspěla.

Do třetí části vstoupili domácí jako živá voda a po půl minutě už na světelné tabuli svítilo skóre 4:1. Postaral se o to jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Ve 44. minutě sice Petr Zahradník po souhře s Čechem snížil znovu na rozdíl dvou branek, za další dvě minuty však uspěl Oldřich Bakus podruhé a vrátil Dukle třígólový náskok, který vydržel až do konce utkání - 5:2.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - Třebíč: "V zápase jsme šli do vedení, ale pak jsme inkasovali sporný gól po faulu na našeho posledního hráče. Místo abychom na to zapomněli a hráli naši hru, nechali jsme se rozhodit a inkasovali jsme další branky, čímž jsme tu první třetinu celou pokazili. Náš výkon byl dnes nedůrazný a nelíbil se mi. Do druhé třetiny jsme šli s větším důrazem a hra v ní byla vyrovnaná. Ve třetí třetině jsme si vytvořili pár šancí, ale nedokázali jsme je proměnit, soupeři se naopak střelecky dařilo a šance využíval. Jihlava nás dnes předčila hlavně v důrazu v osobních soubojích a v lepším řešení zakončení.
Hráli jsme na kompletní čtyři řady, jedinou změnou bylo, že po druhé třetině vystřídal Aleše Staňka Jiří Burian. Aleš nastoupil po nemoci a ty dvě třetiny mu stačily. Celý zápas dobře odchytal brankář Jakub Lev."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024