Menu +

TRE - MOS 2:4 - O vítězství Mostu rozhodla poslední třetina

Reportáže
T ř e b í č - V prvním ligovém zápase na domácím ledě přivítala Horácká Slavia hokejový celek Mostu. Hosté se v zápase brankově prosadili jako první již v deváté minutě. Domácí ale za necelých čtyřicet vteřin dokázali odpovědět brankou Ondřeje Otčenáše. Skóre se znovu měnilo až v osmatřicáté minutě, kdy se Most dostal znovu do vedení, i tentokrát ale domácí dokázali bleskově zareagovat a za sedmadvacet vteřin bylo skóre znovu nerozhodné díky brance Martina Čecha. Vyrovnaný stav utkání vydržel téměř do poloviny poslední třetiny, kdy se Most dostal potřetí v zápase do vedení, domácí ale tentokrát hledali gólovou odpověď marně. Hosté náskok udrželi a pět minut před koncem zápasu si čtvrtým gólem pojistili zisk bodů za vítězství.
Sdílejte článek
 
2.kolo, sobota 13.9.2008
TRE TRE
2:41:1, 1:1, 0:2
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Otčenáš (Vrba, Sojčík), 38. Čech (Kaláb, Hrbáček) - 9. Heinisch (Bauer Jan), 38. Zaťovič (Vrtek, Salač), 48. Budínský (Šinkonovič, Černý), 56. Šinkovič (Budínský). Rozhodčí: Pešina - Jílek, Jindra. Vyloučení: 7:6 + Zahradník (TRE) 10 min. osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1150. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev – Hrbáček, Kaláb – Sedláček, Sláma – Flamík, Havran – Koktan, Březina – Čech, Zahradník, Obdržálek – Ferebauer, Nahodil, Staněk – Vrba, Otčenáš, Sojčík – Burian, Stejskal, Přibyl.
HC Most: Hořčička – Martínek, Poživil, Charousek, Hlubuček, Střitezský, Černý, Nosek, Schmidt – Bauer Jan, Heinisch, Zíma – Salač, Vrtek, Zaťovič, Bauer Jakub, Budinský, Šinkovič, Havlůj, Nedrda, Urban.

Komentář k zápasu


Do prvního domácího zápasu vstoupili hráči Horácké Slavie dobře. Flamík se hned ve druhé minutě dostal ke střele i k dorážce, než kotouč uklidila obrana Mostu do bezpečí. O chvíli později podnikl nebezpečný výjezd z rohu Nahodil. Jako první šel za faul pykat domácí Staněk. V tomto oslabení vyrobil hrubici za vlastní brankou Lev, naštěstí pro Třebíč napravil chybu svého brankáře Sláma. Na konci Staňkova vyloučení si spravil Lev chuť, když chytil dobrou střelu Vrtka.
V minutě deváté zaváhali v rozehrávce domácí obránci. První příležitost Jana Bauera ještě Lev zneškodnil, druhou střelu výše jmenovaného hráče dorazil do branky Martin Heinisch - 0:1. Odpověď Horácké Slavie byla blesková. Sojčík skvělým forčekingem vybojoval puk, posunul ho mezi kruhy Vrbovi, z jehož přihrávky bekhendem vyrovnal Ondrej Otčenáš 38 sekund po úvodním gólu Mostu - 1:1.
V prvé třetině si oba týmy ještě zahráli přesilovku. Domácí si vyloženou šanci nevypracovali, v početní výhodě hostí nebezpečně pálil Salač.


Na začátku druhé třetiny zavezl kotouč do útočného pásma Staněk, zpětnou přihrávkou našel Nahodila, jehož tvrdou ránu vykopl Horčička betonem. Při vyloučení Havrana se zapotil Lev při tečované střele Hlubočka. Během trestu hostujícího Zaťoviče zahrozili Zahradník s Nahodilem. Horácká Slavia převzala aktivitu na své hole. Po akci Sojčíka pálil Flamík, kombinaci dvojice Nahodil – Staněk zakončoval druhý jmenovaný střelou přes obránce. Horčička si poradil také s atakem Otčenáše se Sojčíkem.
To už se Most otřepal a znovu začal zlobit před Lvovou brankou. Při vyloučení Hrbáčka zachytil vyhazovaný puk Nahodil, najel si do útočného pásma a velice tvrdě vypálil. Hostující gólman vytěsnil Nahodilovu ránu mimo tři tyče ramenem. Most trest Hrbáčka dokázal potrestat. Vrtek vyslal milimetrovou přihrávku na hůl Martina Zaťoviče a hosté podruhé vedli – 1:2.
Jenže odpověď Třebíče byla znovu velmi rychlá. Akci Obdržálka zastavil faulem Nosek. Zahradník vyhrál vhazování na Hrbáčka, ten posunul kotouč Kalábovi, jehož dělovku tečoval za Horčičkova záda Martin Čech - 2:2. Nosek pobyl na trestné lavici pouhé čtyři vteřiny.


V úvodu poslední dvacetiminutovky minul mostecký Nedrda pěknou střelou levou tyč Lvovy svatyně. Ve 43. minutě se vyznamenal Jakub Lev, když fantasticky lapil střelu Havlůje z mezikruží. Další šanci Mostu měl v přesilovce Budínský. Ve 48. minutě nejprve trefil Zaťovič tyč, následnou střelu Vrtka chytil Lev. V téže minutě padla rozhodující branka zápasu. Čároví rozhodčí nečekaně zrušili signalizované zakázané uvolnění, nekoncentrovaní třebíčští hráči nedokázali pokrýt Víta Budínského, který dostal puk mezi rukou a tělem domácího brankáře do sítě – 2:3. Navíc dostal protestující kapitán Zahradník osobní trest.
Domácí se vrhli do útoku. Velkou šanci spálil Sedláček, za chvíli zneškodnil Horčička průnik Flamíka. Definitivní pojistku výhry hostí přinesla 56. minuta. Budínského přihrávku převzal Julius Šinkovič, který tváří v tvář Lvovi uspěl – 2:4.


První domácí vysoupení třebíčských hokejistů skončilo nezdarem. Most dokázal v Třebíči znovu zvítězit, tentokrát 4:2.




Tisková konference po utkání

Petr Zahradník po utkání Třebíč -Most 2:4



Ohlasy trenérů

Jan Neliba – HC Most: „My Třebíč známe a víme co doma hraje. Čekali jsme od ní nátlakovou hru a jsme samozřejmě moc spokojení, že jsme zde dnes vyhráli, takže mužstvo musím pochválit za to, že hrálo disciplinovaně a splnilo to, co jsme si předsevzali. Myslím, že domácí jsme do velkých šancí ani nepustili. Optimální nebylo to, že jsme dvakrát dostali rychlé góly po našem vedení, hlavně ta branka na 2:2. Jinak jsme ale hodně spokojeni se třetí třetinou, kdy domácí neměli moc vyložených šancí a my jsme ještě dali tyčku a hráli jsme dobře.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK HS Třebíč: „Mně se to nehodnotí dobře, protože jsme prohráli první zápas doma. Ty první dvě třetiny byly vyrovnané a opatrné, sopupeř hrál dobře v obraně a vyrážel do rychlých protiútoků. My jsme se snažili brankáře ohrožovat kotouči nastřelovanými do brankoviště a myslím, že ta remíza po dvou třetinách byla spravedlivá. Ve třetí třetině opatrná hra pokračovala až do toho momentu, kdy to podle nás byl jasný icing. Ovšem hráči tu situaci musí dohrát, taková situace se může stát. Oni ji nedohráli, soupeř ano a tím šel do vedení 3:2. I když bylo deset minut do konce, bylo hrozně těžké hráče znovu zvedat. Navíc bez Zahradníka, který byl na deset minut na trestné lavici. Závěr pak hosté odehráli velice dobře, chytře a my jsme už neměli morální síly, což mě od hráčů mrzí, abychom se ještě zvedli."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024