Menu +

TRE - KOM 2:3 - O vítězství Komety rozhodla druhá třetina

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě přivítala Horácká Slavia tradičního rivala z Brna. Kometa začala zápas ve vysokém tempu, gól ale slavili domácí, když Marcel Hrbáček zužitkoval přesilovku pět na tři. Za další dvě minuty se Třebíč radovala znovu, když její vedení navýšil Petr Zahradník. Ve druhé třetině se gólově více dařilo soupeři z moravské metropole. Kometa dokázala brankově využít hned tři přesilovky. V poslední třetině se domácí jen marně snažili vyrovnat, i brněnští hráči si vytvořili nebezpečné šance, které ale zlikvidoval Pavel Míča který byl velkou oporou domácích v průběhu celého utkání. Domácím nepomohla ani power-play v závěru utkání, body za vítězství tak míří do Brna.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 24.9.2008
TRE TRE
2:32:0, 0:3, 0:0
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Hrbáček (Nahodil ), 12. Zahradník (Hrbáček) - 21. Klimt (Švagrovský), 33. Houdek (Černý), 40. Klimt (Houdek, Brabenec) Rozhodčí: Kočí - Jureček, Pala Vyloučení: 9:6 Využití: 1:3 V oslabení: 0:0 Diváci: 2650. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Sláma - Sedláček, Kaláb - Flamík, Havran - Koktan, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek - Staněk, Nahodil, Vrba - Přibyl, Otčenáš, Sojčík - Burian V., Kundela, Burian J.
HC Kometa Brno: Hylák - Kempný, Zubíček, Houdek, Lukačovič, Lhotský, Protivný, Morava, David, Klimt, Haluza, Sedlák, Brabenec, Švagrovksý, Černý, Mikšan, Barus, Vondráček, Polodna, Kostourek, Bakrlík.

Komentář k zápasu



Hned v úvodu hlavní sudí často vylučoval. Pokaždé to byl hráč Horácké Slavie. Když však Kometa nevyužila druhou, téměř navazující početní převahu dostali příležitost také domácí. Nejprve byl v 8. minutě vyloučen Klimt, ovšem za necelou půl minutu k němu přisedl další hráč Brna. Třebíčským se naskytla velká šance. Horácká Slavia držela soupeře v útočném pásmu a po několika nahrávkách od modré čáry napřáhl Marcel Hrbáček, který nedal Hylákovi šanci. Ve 12. minutě se prokličkoval za záda brněnské obrany kapitán Petr Zahradník a v souboji jeden na jednoho mohl slavit branku. Třebíčští vedli o dvě branky. Kometa byla hodně zaskočená, stejně jako její příznivci, kteří do Třebíče zavítali opět v hojném počtu. Až v 18. minutě se po hrubce domácího hráče dostal do dobré střelecké pozice Polodna, Míča však pro domácí situaci zachránil. Ještě závěrečné vteřiny byly pro domácího gólmana poměrně krušně, když Míča musel zasahovat dvakrát proti Brabencově pokusu. Brabenec naštěstí pro Třebíč nedokázal přehodit kotouč přes betony brankáře.

Kometa vstupovala do prostřední části hry s početní převahou. Už to vypadalo, že se Třebíč ubrání, ovšem volného prostoru před brankou využil Tomáš Klimt, který střelou pod břevno třebíčské klece zkorigoval na 1:2. Tempo hry bylo v režii hostů, ti to ale neměli jednoduché, Třebíč dobře bránila a nepouštěla soupeře do šancí. Ve 29. minutě mohl svoji druhou branku vstřelit domácí kapitán. Zahradník tentokráte ležícího Hyláka nepřekonal. Ve 32. minutě byl menším trestem odměněn Milan Přibyl a před brankou Třebíče bylo zase živo. O minutu později napřáhl od modré Tomáš Houdek a bylo vyrovnáno, Kometa využila přesilovku a dotáhla dvoubrankovou ztrátu. Hosté začali v posledních minutách druhé třetiny hodně tlačit a vyplatilo se jim to. Dvacet vteřin před koncem třetiny napřáhl Houdek a před branou tečoval Tomáš Klimt. Kometa vyhrála prostřední část hry o tři branky.

Ve 44. minutě to s domácími vypadalo zle, když dostal kotouč za Míčova záda Barus, rozhodčí branku neuznal pro postavení hráče v brankovišti, domácí živili stále naději na vyrovnání. V poslední třetině Kometa kontrolovala utkání. I když všechny brněnské šance polapil Míča, Horácké Slavii nezbývalo mnoho sil na vstřelení vyrovnávacího gólu, který nepřinesla ani závěrečná power-play. Kometa si z Třebíče odvezla plný počet bodů. Nutno podotknout a vyzdvihnout bojovnost Třebíče, která se rozhodně nemusí za výkon proti favoritovi stydět.

Tiskovka po utkání Třebíč - Kometa 2:3

Petr Zahradník po zápase Třebíč - Kometa 2:3



Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos

Vladimír Kýhos – HC Kometa Brno: „Já vlastně můžu hodnotit každý zápas stejně, my jsme v Tipsport Cupu pár zápasů vyhráli tím, že jsme otočili výsledek a jestli si na to hráči zvykli a chtějí to hrát takto, tak já si budu muset vzít něco na srdce. Do zápasu jsme nevstoupili špatně, výsledek první třetiny ovlivnilo, podle mého názoru dost přísné, vyloučení do tří. Skoro celé jsme ho ubránili, nakonec jsme ale ten gól přece jen dostali. Třetinu jsme vyhráli vysoko na střely, ale na góly jsme ji prohráli 2:0. Pozitivní je, že v našem kolektivu je síla otočit zápasy, rozhodující dnes bylo, že jsme dobře sehráli přesilovky a že jsme dokázali dát o jeden gól víc než Třebíč.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK HS Třebíč: "Hráčům nemůžu nic vytknout. Na ledě se vydali, hráli nad svoje možnosti a drželi se určené taktiky. Chtěli jsme zhustit prostor před bránou, aby se hosté nedostávali do finální kombinace. To se nám dařilo, dali jsme dva góly, i když jsme věděli, že to ještě nic neznamená. Ve druhé třetině pak přišel obrat v utkání, tolik vyloučených v zápase proti Kometě, to je sebevražda a hosté toho dokonale využili, protože všechny tři góly dali v přesilových hrách. Otázkou je, jestli všechny písknuté fauly, fauly opravdu byly. Příkladem může být situace, kdy hráč jede sám na bránu, skočí rybičku, nikdo se ho nedotkl, ale rozhodčí píská. Těch vyloučených bylo až příliš. Ve třetí třetině jsme se snažili ohrozit bránu soupeře, měli jsme i šanci, dřeli jsme až do konce. Byl to třetí zápas v pěti dnech, my to hrajeme na pár lidí, takže ty síly už nám trochu chyběly. Kometa má natolik zkušené mužstvo, že si vítězství už pohlídala. Pro nás je to rána o vazu, po takovémto výkonu nemít nic, ale Kometa je soupeř trošku jiné kategorie. My musíme hrát dobře s jinými soupeři a porážet mužstva, o kterých si myslíme, že jsou na naší úrovni. Pokud bychom s nimi podali takový výkon, jako dnes, věřím, že bychom byli úspěšní. Když v dnešní době chceme kvalitního hráče, který by nám pomohl, ne hráče do dvaceti lidí, tak ho musíte adekvátně zaplatit. Ta situace je pořád stejná. Nejsme movitý klub, musíme si vystačit s tím, co máme, maximálně připadá v úvahu nějaký střídavý start. Spolupracujeme s Budějovicemi, ale ty mají teď své problémy.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024