Menu +

BNJ - TRE 5:3 - Třebíčští sahali po bodu, ale nakonec se vracejí s prázdnou

Reportáže
T ř e b í č - V dalším mistrovském utkání 1. ligy cestovali hráči Horácké Slavie Třebíč na led nováčka z Benátek nad Jizerou. Toto utkání se třebíčským hráčům příliš nepovedlo. První branku utkání vstřelili domácí. Zlom v utkání nastal v poslední třetině, kdy Třebíčští nejprve vyrovnali na 3:3 díky Lukáši Nahodilovi, ale domácí vstřelili o chvíli později vedoucí branku a vedení do konce třetiny ještě navýšili. Třebíč se v Benátkách prezentovala celkem pěkným hokejem, ale domácí dali Horákům lekci z produktivity.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 4.10.2008
BNJ BNJ
5:32:1, 1:1, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Kudrna (Kajínek, Skořepa), 15. Hudíček (Havel), 28. Musil (Pavlů), 57. Drábek (Musil), 60. Rapač - 4. Vrba, 40. Čech (Zahradník), 52. Nahodil (Rozsíval). Rozhodčí: Turčan - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 9:8, navíc Pabiška (BEN) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 613. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 3:3, 5:3.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Nedvídek - Drábek, Ton, Hrach, Špila, Pavlů, Gajda, Kajínek - Kudrna, Havel, Musil, Jech, Bárta, Kadeřábek, Klimenta, Weiss, M. Pabiška, Dušek, Skořepa, Rapáč, Hudíček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča (41. Lev) - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Koktan, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek, Staněk, Nahodil, Rozsíval, Vrba, Otčenáš, Sojčík, V. Burian, Kundela, Přibyl.

Komentář k zápasu

Hokejisté Benátek do zápasu nastoupil nově i s libereckým Tygrem Tomášem Klimentou, chyběli naopak útočníci Ondřej Hruška se Stanislavem Procházku. Mnohé možná překvapilo zařazení mladého Tomáše Hudíčka do formace ke zkušeným Havlovi a Musilovi, později se však ukázalo, že tento tah benáteckým trenérům vyšel na výbornou. Do branky Benátek se po několikazápasové pauze opět postavil Michal Nedvídek, v té hostující od první minuty mladík Míča. A nezapomeňme ještě na Patrika Rozsívala, který si v třebíčském dresu odbyl po příchodu z Mladé Boleslavi zápasovou premiéru.

Samotné utkání začalo pěkně z ostra. Již od prvních vteřin utkání se benátečtí hráči natlačili do útočném třetiny a brzy také přišel vedoucí gól. Buly vyhrál Josef Skořepa přímo na hůl Davida Kajínka, jehož bombu těsně před brankou tečoval do Míčovy šibenice Jiří Kudrna - 1:1. Benátecké vedení však mělo jepičí život. V čase 3:03 totiž bylo vyrovnáno. Z pravého kruhu vyslal na Nedvídkovu klec přízemní střelu Tomáš Vrba a dokonale zaskočil domácího gólmana - 1:1. V dalších minutách se více zapotil třebíčský gólman Míča. Hodně úzko mu bylo především při pokusu Martina Tona. Střela benáteckého beka mířila do horního růžku, ale mladík v hostující brance dokázal v poslední chvíli ramenem vyrazil. Zuby si na brankáři Třebíče vylámal i Richard Rapač. V 15. minutě dostaly Benátky přesilovku a když početní výhoda pomalu končila, našlápl k sólu zkušený Michal Havel, obkroužil branku a na zlatém podnose nabídl puk Tomáši Hudíčkovi, pro kterého již nebyl velký problém dorazit puk do sítě - 2:1. Pro Hudíčka se jednalo o první mistrovskou branku v benáteckém dresu. 17. minuta přinesla obrovskou šanci pro debutanta Rozsívala, uháněl sám na Nedvídka, ale puk nad ležícího gólmana nezvedl a stav 2:1 po první třetině se tedy nezměnil.

Úvod druhé třetiny patřil třebíčským hráčům. V rozmezí několik sekund se v obrovských šancích objevili nejprve Vrba, kterému ve skórování zabránil všudypřítomný Kudrna. Další gólovku měl na holi Martin Čech, jel sám na Nedvídka, ale podobně jako jeho kolega Rozsívala benáteckého gólmana nepřekonal. Ve 28. minutě přišel třetí domácí zásah. Od modré pálil Michal Pavlů a velezkušený Mojmír Musil vložil do této rány lišácky svou hůl a tím tečoval puk mimo dosah Pavla Míči - 3:1. Ke konci druhé části na několik minut svěřenci trenérů Hakena, Škalouda a Nečase uzamkli svého soka ve vlastní třetině a Třebíč se zuby nehty bránila. Přelstít třebíčskou obranu se nepovedlo Jechovi, pálícímu Gajdovi ani šikovnému Duškovi. Benáteckým se ve 39. minutě dokonce podařilo vstřelit branku, ta ale padla až po hvizdu sudího Turčana a nemohla být tedy uznána. V poslední minutě druhé periody přišel pro Benátky trest. Martin Čech centroval z rohu kluziště do brankoviště, odkud se puk k údivu všech diváků dostal až za brankovou čáru. Brankář Nedvídek si tuto inkasovanou branku jistě za rámeček nedá a pro Benátky přišla v nejnevhodnější dobu.

Na třetí třetinu se do branky Třebíče z blíže nespecifikovaných důvodů postavil místo Pavla Míči Jakub Lev. Pánem ledu byla podle očekávání Třebíč a stále častěji navštěvovala obranné benátecké pásmo. Na Nedvídkovi si vylámal zuby Lukáš Nahodil. Třebíčský útočník si to vynahradil o několik minut později. Spolu s Rozsívalem ujel ve vlastním oslabení a byl na samém konci úspěšné gólové kombinace - 3:3. Benátky se však stále častěji tlačily na zteč a nechtěly připustit prodloužení. V čase 56:30 ihned po buly napřáhl na modré čáře Václav Drábek a jeho střela skončila s trochou štěstí za zády Lva - 4:3. Svěřenci kouče Pokorného pak pochopitelně vsadili vše do útoku a z toho pramenila i pátá branka domácího celku. Jakub Lev vyjel za branku pro kotouč, který se však zastavil a forčekující Richard Rapač jej zametl do opuštěné klece a dal razítko třetí benátecké domácí výhře v sezóně.

Kamil Pokorný po utkání Benátky - Třebíč 5:3

Patrik Rozsíval po utkání Benátky - Třebíč 5:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – Třebíč: „Sehráli jsme trošku nešťastný zápas, domácí byli dvě třetiny aktivnější, velice dobře bruslili, byli dobří na kotouči a silově nás v soubojích převyšovali. My jsme se v zápase výsledkově drželi, pomohl nám druhý gól, který jsme dali před koncem druhé třetiny na 3:2. Ve třetí třetině domácí znervózněli, začali zbytečně faulovat, my jsme vyrovnali, měli jsme šance i na vstřelení čtvrtého gólu, ale ty jsme nedali. Čtyři minuty před koncem, by už mužstvo mělo uhrát zápas minimálně do remízy, ale udělali jsme chybu a domácí ze standardní situace šťastným gólem ten zápas zvrátili na svou stranu. Je to škoda, v průběhu třetí třetiny jsme pomýšleli minimálně na bod. Do třetí třetiny jsme dali do branky Jakuba Lva, protože jsme chtěli dát mužstvu nový impuls. Pavel dostal dva góly z tečovaných střel, neměl štěstí. Chtěli jsme vyzkoušet něco změnit a do padesáté šesté minuty nám to vycházelo. Pak jsme dostali gól po tečované střele. Vlastně jsme dnes dostali tři góly ze střel tečovaných těsně před gólmanem a pátý pak po odrazu puku od mantinelu před bránu. Byl to nešťastný zápas, v němž jsme sahali po bodu a je škoda, že ho nemáme.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024