Menu +

TRE - HKR 2:4 - Vítězství domácím uteklo ve druhé třetině

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia na domácím ledě přivítala celek Hradce Králové. Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří měli od úvodního vhazování více ze hry. Ve čtrnácté minutě získal pro Třebíč vedení Vladimír Stejskal. Domácí hráli v klidu a nadále určovali rytmus hry. Dalším gólem navýšil vedení Třebíče ve třiatřicáté minutě Vilém Burian. Na konci druhého dějství přišla pro domácí studená sprcha, Královehradečtí dokázali během jedné minuty srovnat. V poslední třetině již byli lepším týmem hosté, kteří se do konce utkání trefili ještě dvakrát, a odvážejí si tak tři body za výhru.
Sdílejte článek
 
10.kolo, pondělí 6.10.2008
TRE TRE
2:41:0, 1:2, 0:2
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Stejskal (Přibyl, Burian V.), 33. Burian V. (Stejskal, Havran) - 37. Volráb (Koudelka, Lesák), 38. Roubík (Kadlec, Pazdera), 54. Hruška (Koudelka, Volráb), 60. Fořt (Roubík, Pazdera). Rozhodčí: Lacina - Rittich, Skopal. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1170. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Koktan, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek, Staněk, Nahodil, Rozsíval, Vrba, Otčenáš, Sojčík, Přibyl, Stejskal, Burian V.
Mountfield HK: Koutský - Táborský, Karlíček, Burian T., Hendrich, Pazdera, Lesák, Březina, Flašar - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Suchý, Filip, Moskal, Nedorost, Luštinec, Ulehla.

Komentář k zápasu



Už po šestatřiceti vteřinách hry byl vyloučen třebíčský Hrbáček, hosté se však nezmohli na více než Burianovu střelu od modré, kterou Míča vyrazil. Branku tak mohli vstřelit domácí, což se jim podařilo ve čtvrté minutě, ke smutku domácích však neregulérním způsobem. Po celou první třetinu pak i nadále tvořili hru vyloženě Třebíčští. První z těch vyloženějších příležitostí – a to přečíslení tři na dva zakončené Nahodilovou střelou – zastavila maska Koutského. Z mezikruží pak přestřelil hostujícím brankářem vyražený kotouč Stejskal, Koktanův pokus ukryl hradecký brankář do lapačky. Těsně vedle pak mířila Nahodilova teč. Neprosadil se ani Obdržálek, jenž převzal kotouč na útočné modré a poté vystřelil. V jedenácté minutě byl vyloučen hostující Suchý, v přesilové hře však branka ještě nepadla, byť zejména zahradníkův bekhend nadělal Koutskému nemalé potíže. V čase 13:27 už ale Horácká Slavia vedla – Vilém Burian zavezl kotouč, nechal se zfaulovat, nicméně v pádu dostal puk před branku, kde ho nakonec usměrnil nejlépe možným způsobem Stejskal - 1:0. Vyrovnat mohl Volráb, jenž se zjevil v úhlu sám před Míčou, mezi tři tyče se však netrefil. Branka už v první třetině nepadla – neujala se Otčenášova střela přes hráče, Kalábův plachtící kotouč ani Nahodilova tvrdá rána přes obránce.

Druhá třetina začala podobně jako ta první – už po třiceti vteřinách druhého dějství byl vyloučen hostující Roubík za nedovolené bránění po ataku na třebíčského brankáře. Domácí nabídli pouze Zahradníkovu střelu z kruhu, Koutský však kotouč viděl a bez problémů ho ukryl v lapačce. Těžší úlohu mu připravil Sláma od modré, i v ní však hostující brankář obstál. Šance si začali postupně vytvářet i hosté. Vystřelil Roubík, Míča kotouč jen se štěstím udržel. Lehkým nahozením pak nemohl Míču ohrozit Hruška. V čase 12:02 už to bylo ale o dvě branky - Vilém Burian se neukvapil, položil si Koutského a střelou do prázdné branky rozsvítil podruhé červené světlo za hradeckou brankou – 2:0. Hosté však nesložili zbraně. Tvrdou Lesákovu střelu Míča vyrazil. Poté však přišlo oslabení domácích o dva hráče v poli. To sice Míča zvládl na jedničku – vyrazil tvrdou střelu Pazdery i tři tvrdé po sobě jdoucí rány Karlíčka (!!!), oslabení však skončilo a přišel šok v podobě branky na 1:2 z pohledu Hradeckých. Ke snížení hostů pomohl mantinel za Míčovou brankou – trefit nehybně ležící kotouč v brankovišti – tak nešťastně se dokázal kotouč odrazit od mantinelu – by dokázal každý – 2:1. Branku si připsal Koudelka. A aby toho nebylo málo, po jednasedmdesáti vteřinách vystřelil Kadlec a Roubík dorazil pod břevno – 2:2. Třetí třetina tak musela začít od nuly.

A začala ve velkém stylu – Hrbáček našel na útočné modré Zahradníka, ten však tváří v tvář na Koutského nevyzrál. Branku pak minul z úhlu Nahodil a Vrbovu střelu z kruhu ukryl hradecký brankář v lapačce. Stejným způsobem zmařil i Přibylův pokus. Míča si musel počkat na první zákrok ve třetí třetině až do čtvrté minuty, o to byl ale nebezpečnější – Volráb pálil z kruhu a třebíčský brankář se musel činit. A činil se i po střele Nedorosta. Celá třetí třetina se nesla ve znamení nahoru – dolů, oko hokejového diváka si tak muselo přijít na své. Zvláště Přibylova střela volala po gólu. Míča pak chytil tutovku Hendricha. V čase 53:18 padla pátá branka v utkání, ke smůle domácích ji vstřelil hostující Hruška - 2:3. Vyrovnat mohl Nahodil, branka mu však nebyla tento večer souzena. Míča poté vychytal ve stoprocentní brankové příležitosti Moskala. Horácká Slavia však potřebovala vstřelit branku, té se už ale diváci na třebíčském zimním stadionu ze strany domácích už nedočkali. Naopak Roubík předložil kotouč Fořtovi a ten tváří v tvář pokořil Míču počtvrté – 2:4. Hradec Králové si tak odvezl z Třebíče všechny tři body.

Tiskovka po utkání Třebíč - Hradec Králové 2:4

Vladimír Stejskal po utkání TRE-HKR 2:4



Ohlasy trenérů

Jiří Mička

Jiří Mička – HC VČE Hradec Králové: „Do Třebíče jsme přijeli s tím, že chceme alespoň bod, ale do poloviny zápasu to z naší strany nebylo vůbec dobré. Kdybychom v té době prohrávali 4:0, nemohl by se nikdo divit, měli jsme asi jen šest střel na bránu. Pak jsme dostali přesilovku pět na tři, kterou jsme nevyužili. Paradoxně potom se Třebíči nepodařilo přerušit hru a my jsme dali gól na 2:1, což nás nakoplo, zvedli jsme se a dohráli jsme to do vítězného konce. Myslím si ale, že dnešnímu zápasu by slušela remíza. Filip Luňák nechytal dnes proto, že oba naši brankáři jsou vyrovnaní, pravidelně je střídáme a dnes to vyšlo tak, že Filip chytat nebude.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „ ... 36. minut jsme hráli výborný hokej a pak nás zastavil rozhodčí, soupeř toho využil a je natolik zkušený, že pak zápas dovedl do vítězného konce. Víc k tomu nemám... V první třetině jsme nedali góly, tak nemá cenu o tom mluvit. 37. minut jsme hráli výborný hokej, soupeře jsme k ničemu nepustili, měli jsme spoustu brankových příležitostí, hráli jsme agresivně a aktivně. Ubránili jsme i oslabení tří proti pěti, ale bohužel se nám nepodařilo přerušit hru. Asi jsme si podvědomě mysleli, že už je hotovo, ale nebylo. Ta přesilovka pět na tři ovšem být neměla, to ať se na mě nikdo nezlobí. Soupeř během dvou minut vyrovnal na 2:2, my jsme se snažili hráče zvednout, chvilku to vypadalo, že by to mohlo jít, ale soupeř použil své zbraně, na které jsme u něj zvyklí, dostal se zpátky do zápasu a tak zkušení hráči, jako Roubík a Kadlec, rozhodli utkání.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024