Menu +

OLO - TRE 1:4 - Z Olomouce se třemi body!!!

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia prolomila sérii neúspěchů a po šesti porážkách zvítězila na ledě Olomouce 4:1. Domácí sice vstřelili první branku v utkání, kdy se v sedmé minutě trefil mezi betony Jakuba Lva Jiří Ondrušek. Třebíčští však o necelé dvě minuty později vyrovnali zásluhou první branky Daniela Rákose v třebíčském dresu, jenž skóroval z bezprostřední blízkosti. V úvodu třetí třetiny vyšla červenobílým přesilovková kombinace na jeden dotek, na jejímž konci byl Jan Koktan. Když se pak v 54. minutě trefil opět při přesilovce Marcel Hrbáček, začalo se rýsovat třetí vítězství Horácké Slavie v letošním prvoligovém ročníku. To pojistil při power-play domácích v poslední minutě Martin Čech.
Sdílejte článek
 
15.kolo, pondělí 20.10.2008
OLO OLO
1:41:1, 0:0, 0:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Ondrušek (Ministr) - 9. Rákos (Obdržálek, Hrbáček), 44. Koktan (Staněk, Havran), 54. Hrbáček (Zahradník), 60. Čech (Vrba). Rozhodčí: Mikula - Barteček, Jureček . Vyloučení: 9:10, navíc Davídek (OLO) 5 minut + OT do konce utkání - Burian V. (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 900. Střely na branku: 31:44. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy - Kudělka, Ministr, Smejkal, Luňák, Čuřík, Brančík, Řípa, Davídek, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Kříž, Sakrajda, Nedbálek, Ostrčil, Bartoň, Ondráček, Bordowski, Žajgla, Matějka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Flamík, Sláma, Sedláček, Kaláb, Koktan, Havran, Hrbáček, Bulička, Čech, Zahradník, Vrba, Burian V., Nahodil, Stejskal, Přibyl, Kundela, Sojčík, Staněk, Rákos, Obdržálek.

Komentář k zápasu

Do utkání na ledě Olomouce nastoupil v brance Horácké Slavie Jakub Lev. První zákrok si připsal jeho protějšek Štefan Žigárdy, když lapil v přesilovce Třebíče svižnou střelu Čecha. Následující minuty se bojovalo o každý metr ledu. V sedmé minutě otevřel brankový účet zápasu Jiří Ondrušek, který střelou po vhazování prostřelil Lva mezi betony – 1:0.
Za chvíli uháněl sám na Lva Sakrajda, jenže tentokrát si třebíčský strážce svatyně prostor mezi svými chrániči pohlídal. Hosté po zákroku svého gólmana rychle vrhli na zteč, čehož využil důrazný Daniel Rákos a dotlačil kotouč do olomoucké klece – 1:1.
Strhnout vedení na stranu Horácké Slavie mohl Vrba, Žigárdy vytasil skvělý reflexivní zákrok. Na druhé straně vystrašil Lva tvrdou ránou mimo Kříž. V 16. minutě vykopl třebíčský brankář střelu Nedbálka od modré čáry při vyloučení Sedláčka. Úvodní část skončila smírně 1:1.

Druhou třetinu načal dobrou šancí třebíčský Stejskal, kterou trestuhodně zahodil. Hosté si pak zahráli několik přesilových her. Žigárdy si poradil s ránou Vrby i s dělovkou Zahradníka. Ve dvojnásobné početní výhodě byla Horácká Slavia kousíček od vstřelení branky. Kaláb napálil od modré tyč, Vilém Burian dorážkou trefil druhou tyč! Domácí také rozezvučeli konstrukci branky, konkrétně Matějka střelou z mezikruží.
Druhá polovina prostřední dvacetiminutovky zápasu byla ve znamení boje o střední pásmo bez šancí obou celků. Třebíčští výborně bránili střední pásmo, což dělalo olomouckým útočníkům velké problémy. I po čtyřiceti minutách hry byl stav zápasu 1:1.

Hned na začátku třetí třetiny nešetrně fauloval Davídek Flamíka, oslabil svůj tým na pět minut a sám putoval pod sprchy s trestem do konce utkání. Hostům se na rozdíl od minulého utkání podařilo dlouhou přesilovku využít. Kotouč putoval v kombinaci na jeden dotek až na hůl Jana Koktana, jenž pohodlně poslal Horáckou Slavii do vedení ve 44. minutě – 1:2.
Třebíč po získání vedení pokračovala v aktivním způsobu hry. Domácí se jen těžko dostávali před Lvovu klec. Vážnou střelu řešil třebíčský gólman až v 52. minutě, když lapil střelu Ondráčka z úhlu. Za dvě minuty značně přiblížil výhru svým spoluhráčům Marcel Hrbáček, protože využil přesilovku čtyři na tři – 1:3.
Dvě minuty před koncem zápasu se nechal vyloučit Zahradník, čímž umožnil Olomouci zahrát power play v šesti proti čtyřem. Domácím ani tato varianta hry nevyšla. Martin Čech pojistil střelou do prázdné branky druhou výhru Třebíče na cizím ledě – 1:4.

Horácká Slavia prolomila sérii šesti porážek a získala tři body za výhru 4:1, na které měli velký podíl obránci. Postarali se totiž o dvě ze čtyř branek.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný (SK Třebíč): “Chci hráčům poděkovat za předvedený výkon. Do Olomouce jsme přijeli jako tým, řekli jsme si, že jako tým budeme vystupovat a že jako tým budeme hrát i na ledě. Hráči to beze zbytku splnili. Hráli jsme hodně aktivně, měli jsme spoustu střel a určitě se na nás usmálo i trošku štěstí. Body jsem si určitě zasloužili. Náš velký problém je neproměňování šancí a s tím jsme si vlastně protrpěli celou polovinu základní části. Tak jako dnes, jsme ze čtrnácti zápasů odehráli jedenáct, bohužel jsme nedokázali vstřelit branku a tak jsme jen a jen prohrávali. Byl jsem tedy rád, že jsme dnes využili dlouhou přesilovku 5 na 4 a přidali i pojistku. Jsme rádi za každý gól, víme, že si šance umíme vytvořit, bohužel s nimi neumíme naložit. Snad jsme se dnes v této činnosti posunuli o kousek dále.“

Petr Vlk

Petr Vlk (HC Olomouc): “Mně se utkání nehodnotí dobře. Nám na rozdíl od soupeře právě ten týmový duch chyběl. A není to jen teď, po utkání s Třebíčí, je to vlastně něco, co řešíme už od začátku sezóny. To, že se nám povedly nějaké zápasy, je sice hezké, ale nic to neřeší. Když dostaneme góla na většinu hráčů jakoby padla deka. Řekli jsme to i hráčům v kabině, že se  z toho vybabrat musíme sami. Kluci jsou mladí, hokej hrají rádi a vnitřní motivace musí vycházet zevnitř každého. My nemůžeme hráče obcházet a prosit je, zda půjdou dnes hrát. Utkání ještě budeme podrobně rozebírat, mělo by dojít k nějakým změnám, ale moc možností nemáme. Těžko ale po tomhle zápase hledám slova, je to obrovské zklamání.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024