Menu +

HBR – TRE 4:1 – Na Havlíčkův Brod Třebíč ani napodruhé nestačila

Reportáže
T ř e b í č - Devatenácté kolo první hokejové ligy přineslo druhé derby Vysočiny v tomto týdnu, utkání mezi Havlíčkovým Brodem a Horáckou Slavií Třebíč. A byli to bohužel domácí, kteří udávali ráz celého zápasu a nakonec zaslouženě zvítězili. Slavisté tak po čtyřech zápasech, ve kterých bodovali, okusili další porážku a nevyužili tak možnost posunout se v tabulce o stupínek výše. Jedinou branku Třebíče vstřelil Marek Kundela.
Sdílejte článek
 
19.kolo, sobota 1.11.2008
HBR HBR
4:13:1, 0:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Ondráček (Martinka), 7. Dušátko (Borůvka), 11. Borovanský (Třetina), 48. Třetina (Varga, Svoboda) - 2. Kundela (Přibyl, Sojčík). Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Šperl. Vyloučení: 11:9, navíc Trončinský (TRE) 5 minut + osobní trest do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1350. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Vyhlídal, Martinka, Borůvka, Šulc, Pavlík, Špelda, Soldán, Jelínek - Borovanský, Třetina, V.Němec - Svoboda, Křišťan, Holec - Ondráček, Rusnák, Stromko - Wurm, Dušátko, Varga.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Trončinský - Sláma, Kaláb - Koktan, Havran - Bulička - Čech, Zahradník, Vrba - Burian V., Nahodil, Stejskal - Staněk, Rákos, Obdržálek - Sojčík, Kundela, Přibyl.

Komentář k zápasu

Další derby čekalo třebíčské hokejisty v Kotlině, kde se střetli s Rebely z Havlíčkova Brodu. Utkání začala obě mužstva velmi aktivně. Hned v první minutě se proti pravidlům provinil hostující Trončinský napadením protihráče. Rebelové přesilovku bleskově využili. Martin Ondráček vypálil přímo z přihrávky Martinky a prostřelil Lva – 1:0.
Domácí se z vedení radovali pouhých 46 vteřin. Důrazný Marek Kundela protlačil puk pod Suchanem do sítě – 1:1.
Vyrovnaný brankový stav vydržel pět minut. Borůvka uvolnil Jana Dušátka, jenž přelstil Lva podruhé – 2:1. Další šanci Brodu měl Špelda, ale na Lva tentokrát nevyzrál. Za pár okamžiků se řítil sám na třebíčského brankáře Ondráček, po jehož ráně zazvonila horní tyč hostující svatyně. V 11. minutě Michal Borovanský přece jen nadvakrát gólmana Třebíče překonal – 3:1.
Trenéři Horácké Slavie reagovali na třetí branku Rebelů oddechovým časem. Ten ovšem jejich svěřencům moc neprospěl. Tvrdá hra hostů vedla k vyloučením. Ti přestáli i 86 sekund trvající havlíčkobrodskou početní výhodu dvou mužů v poli. Až na konci třetiny prověřil při hře ve čtyřech na obou stranách Suchana Sláma. První část hry vyhráli domácí hokejisté 3:1.


Na začátku druhé třetiny dohrávala Třebíč přesilovku. V ní prověřil Suchanovu pozornost ránou od modré čáry Kaláb. Pak zasahoval Lev proti pokusům Němce a Křisťana. V polovině utkání se při vyloučení Wurma zapotil Suchan, když likvidoval Staňkovu tečovanou střelu od modré čáry. Třebíčští se však ve svých přesilových hrách prosadit nedokázali. Nepříznivý stav se snažil zmírnit Sojčík. Nejprve z mezikruží přestřelil, těsně před druhou sirénou si krásně obhodil domácího beka, ale jeho ránu vytěsnila mimo brankový prostor Suchanova vyrážečka. I po dvou třetinách měli hosté dvoubrankové manko.


Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili aktivněji Třebíčští. Nahodil v dobré pozici branku netrefil, za dvě minuty tečoval výše jmenovaný hráč Staňkovu střelu mimo. Obrovskou šanci měl na holi Vrba, položil si Suchana, jenže branku přestřelil. A když akci dvojice Hrbáček – V. Burian zastavil dobrým obranným zákrokem Vyhlídal, udeřilo na druhé straně. Havran šel pykat na hanbu za hru vysokou holí. Za katrem ovšem pobyl pouhé čtyři vteřiny. Miroslav Třetina překonal Lva po vyhraném vhazovaní Vargy – 4:1.
Třebíč se nadále snažila něco s výsledkem udělat. Jenže se neprosadila ani v dalších přesilových hrách, a tak odjela z Kotliny poražena v poměru 1:4.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Dnes se mi to hodnotí těžko. Mám pocit, že hráči po vítězství s Jihlavou létali v oblacích, což se nám vrátilo a tvrdě jsme dopadli zpátky na zem. Hráče jsme upozorňovali, že soupeř na nás vlítne, dokázali jsme rychle vyrovnat, ale nepoučili jsme se z toho. Dál jsme hráli nesmyslně otevřenpou hru bez jakéhokoli zajištění. Soupeř odskočil do rozhodujícího náskoku. Z nás dneska nic nevypadlo, pár momentů tam bylo, ale nebylo to dotažené do konce. Jsem zklamaný z výkonu a hráčům jsem to v kabině řekl. Do třetí třetiny jsme stáhli hru na tři pětky, hráči měli za úkol hrát aktivně, snažili se o to, ale jelikož jsme posadili soupeře na koně, kde jsme ho vlastně půl zápasu udrželi, tak se to pak těžko otáčí. Nějaké možnosti jsme si vypracovali, ale nedali jsme je, soupeř ze standartky dal čtvrtou branku a bylo po zápase.“

Petr Novák

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod): "Mě hlavně teď zajímá zdravotní stav Michala Borovanského, který je na tom špatně. Při střetu s protihráčem má pravděpodobně poškozenou bulvu a byl odvezen do nemocnice. Další věcí, co mě rozčiluje, jsou nepravdivé výroky do médií ze strany našich krajských soupeřů, které nas měly rozhodit. Myslím, že se ale povedl pravý opak."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024