Menu +

HKR - TRE 4:5 pp - Nervydrásající drama s dvoubodovým závěrem pro Třebíč

Reportáže
T ř e b í č - Doslova infarktový večer si prožili dnes fanoušci Hradce Králové a Třebíče. Nejprve zažili útok na své srdeční svaly příznivci domácích. Hosté totiž už ve 23. minutě vedli v Hradci 4:0. Branku a dvě asistence si připsal Daniel Rákos. Pak se domácí nadechli k velkému obratu a v přesilovce pěti proti třem v 59. minutě zařídil vyrovnání Roubík. Srdeční krajina fanoušků Horácké Slavie zažívala v té době krušné chvíle. Lék na ně ale přišel hned ve druhé minutě prodloužení. Boris Flamík totiž po přihrávce Martina Čecha střelou na vzdálenější tyč zajistil Třebíči výhru a vynikající dva body z ledu pátého týmu tabulky. V sobotu od 17 hodin hostí Horácká Slavia Kadaň v přímém souboji o třinácté místo.
Sdílejte článek
 
25.kolo, středa 19.11.2008
HKR HKR
4:5p0:3, 3:1, 1:0 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Fořt (Roubík, Karlíček), 30. Roubík (Vojta), 38. Roubík (Fořt, Vojta), 59. Roubík (Kadlec, Koudelka) - 2. Rákos (Sedláček, Havran), 8. Pšurný R. (Rákos), 12. Burian V. (Staněk), 23. Sojčík (Rákos, Pšurný R.), Flamík (Čech). Rozhodčí: Minář - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 8:8, navíc Pšurný (TRE) 5 + OT do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1168. Střely na branku: 44:43. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 4:5.
Sestavy
Mountfield HK: Luňák (21. Koutský) - Vojta, Karlíček, Sláma B., Hendrich, Pazdera, Zukal, Březina P., Spudil - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Ulehla, Nedorost, Filip, Suchý, Luštinec, Březina O., Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala (51. - 52. Lev) - Hrbáček, Trončinský, Flamík, Kaláb, Sedláček, Havran, Sláma L., Bulička - Čech, Zahradník, Vrba, Burian V., Nahodil, Staněk, Pšurný R., Rákos, Sojčík, Přibyl, Obdržálek, Kundela.

Komentář k zápasu

Opatrný začátek první třetiny měl velmi neočekávaný průběh. Třebíčští byli střelecky hodně při chuti a to se také po dvaceti minutách promítlo na světelnou tabuli. Již ve druhé minutě zápasu se odražený kotouč dostal na hokejku Daniela Rákose, který bekhendem přehodil ležícího Luňáka a hosté byli ve vedení. To o šest minut později zvýšil Roman Pšurný, když proměnil samostatný únik. Ve 12. minutě šla Třebíč dokonce do tříbrankového náskoku. Vilém Burián nevymýšlel žádnou přesilovkovou kombinaci. Na hranici kruhů se opřel do kotouče a trefil se přesně k levé tyči Luňákovy klece. Hradec byl poté lehce aktivnější, ale branky se nedočkal. Nejblíže k ní měl David Nedorost, ale jeho bekhendový blafák zneškodnil Radek Fiala.

Do druhé části sice domácí vstoupili o poznání aktivněji, ale byla to znovu Třebíč, která slavila. Rákos nahodil kotouč do prostoru brankoviště, kde se k jednoduché dorážce dostal Peter Sojčík a hradecký ČEZ Stadion pohltilo velké ticho. Ve druhé dvacetiminutovce se do hradecké branky postavil Vladislav Koutský, který vystřídal Filipa Luňáka. Po čtvrté inkasované brance přišly chvíle hradeckého týmu. Nejprve se přesnou střelou z první prezentoval Patrik Fořt. O několik okamžiků později musel do šaten za nešetrný zákrok Roman Pšurný a Jaroslav Roubík využil dlouho přesilovou hru chytrou tečí. Hradecký kapitán se prosadil ve 38. minutě podruhé. Znovu to bylo v přesilové hře a Hradec tak šel do třetí třetiny pouze s jednogólovým mankem.

Třetí třetina měla očekávaný průběh. Hradec se tlačil dopředu a Třebíč měla sem tam možnost trestat okénko v hradecké obraně. Taková příležitost se jednou naskytla Petru Zahradníkovi, podruhé pak Aleši Staňkovi. V obou případech ale zasahoval Vladislav Koutský. S ubývajícím časem se začal tlak domácích stupňovat. V 54. minutě se celým hřištěm prokličkoval Jaroslav Roubík, ale vylámal si zuby na Radku Fialovi. Po šanci Pavla Suchého už Hradec mohl vyrovnat pouze ve dvojnásobné přesilové hře, která byla domácímu celku nabídnuta. A tak se také stalo. Koudelka s Fořtem sice ještě neproměnili. V čase 58:28 ale Jaroslav Roubík dovršil čistý hattrick a poslal tak zápas do prodloužení. Devět vteřin před třetí sirénou ještě mohl trestat rozhozenou obranu hostů Jan Hruška, ale nestalo se tak.

V prodloužení nejprve dostal Patrik Fořt hned dva tresty za sebou a Třebíč tak měla početní výhodu dlouhé čtyři minuty. Chvíli na to ale zbytečně fauloval Lukáš Nahodil a prodloužení se tak hrálo se třemi hráči na obou stranách. Bonusový bod nakonec odvezla Třebíč. V čase 61:51 přesně zamířil Boris Flamík a zajistil tak pro svůj tým dva body za výhru 5:4 v prodloužení.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: "Tak to byl zápas jak od Hitchckocka. Detektivka od začátku až do konce. Zápas výborný pro diváky, ale už horší pro trenéry. My jsme měli vynikající vstup do zápasu, prakticky každé naše ohrožení soupeřovy brány skončilo gólem. Věděli jsme ale, že útočná síla domácích je obrovská, a že body jsou ještě hrozně daleko. Také jsme na to hráče o první přestávce upozorňovali. Hned zkraje druhé třetiny jsme dali na 4:0, pak jsme ale dostali hloupý gól, přišlo pětiminutové oslabení a další gól, třetí gól také v přesilovce. Domácí mají v útoku velmi zkušené hráče a ti to dnes dokázali. Ve třetí třetině jsem od domácích čekal větší tlak, který nepřišel. Naopak my jsme měli tři obrovské šance, šli jsme sami na bránu, ale nedali jsme to. Pak do toho podle mě trochu zbytečně vstoupil rozhodčí a v přesilovce pět na tři jsme inkasovali vyrovnávací gól. Radek Fiala nám pak ještě půl minuty před koncem vynikajícím zákrokem zachránil remízu. V prodloužení jsme byli šťastnější a Boris Flamík velmi hezkým gólem zajistil naši výhru a dva body.
My se v naší situaci nemůžeme dívat na to, že jsme vedli už 4:0 a máme „jen“ dva body. Ty dva body jsou z ledu výborného mužstva z čela tabulky a pro nás mají obrovskou cenu."


Jiří Mička

Jiří Mička - HC VCES Hradec Králové: ,,Částečně za naším špatným vstupem do utkání bude únava, ale hlavně naše nekoncentrovanost. Nevím jestli si hráči myslí, že se dvakrát prohrálo a že se tady Třebíč prostě nějak porazí. Když jsme se probrali, tak nám to zase nelepilo a vypadalo to tak, jak vypadalo. Naštěstí jsme se pak prosadili a jsme rádi že na našem bodovém kontě ze zápasu není nula.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024