Menu +

UNL-TRE 1:4: Poctivým výkonem ke třetímu vítězství venku

Reportáže
Ú s t í   n a d   L a b e m - Trpělivou hrou dokázala Horácká Slavia udolat Ústecké Lvy a začíná se tabulkou posouvat vzhůru. Ve 3. minutě mohl dát jiný ráz utkání ústecký Jiří Poukar, ale trefil jen tyč. Do vedení se však dostali Třebíčští, kteří od tohoto momentu kontrolovali hru. Druhý celek první ligy Ústí před čtyřmi tisíci diváky nedokázalo najít protizbraň a nechopilo se šance prosadit se na 1. příčku tabulky. Diváci tak odcházeli zklamaní domů dlouho před závěrečnou sirénou.
Sdílejte článek
 
15.kolo, středa 6.11.2002
UNL UNL
1:40:2, 1:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 39. Horáček (Paleček, Morvay) - 7. Mocek (Kaňka), 19. Mikulík (Hrbáček), 21. Holý (Kříž, Žiška), 56. Oliva (Mikulík, Sklenář).
Rozhodčí: Hodek - Pokorný, Marek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváků: 4000.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Fikrt - Mrázek (21. Černý), Vrzal, Drábek, Macholda, Florian, Horáček - Poukar, Hubáček, D. Tvrzník - Netík, Marcinek, M. Tvrzník - Paleček, Müller, Morvay - Důras, Povejšil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Mocek, Kříž, Hrbáček, Klimeš, Fryauf, Polívka, Sedláček, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Mikulík, Oliva, Sklenář - Beroun, Dolníček, Vítek - Žák, Zahradník, Tokoš.

Komentář k zápasu

Hned od úvodního vhazování se hrál rychlý, pohledný celoplošný hokej. Na konci 3. minuty, při přesilovce, zazvonil Poukar po střele od modré čáry na pravou tyč Suchanovy svatyně. V 9. minutě domácí obrana zaspala, Fikrt, jako sám voják v poli na přesilu hostí před brankou nestačil a Petr Mocek pohodlně poslal hosty do vedení - 0:1. Vzápětí se na druhé straně probil až před Suchana Marcinek, ale hostující obránci už Povejšila k doklepnutí vyraženého kotouče, který poskakoval před odkrytou brankou, nepustili. Od té doby začalo trápení domácích hokejistů. Ve 12. minutě, opět v přesilovce, se nikomu ze tří hráčů Slovanu, kteří stáli postupně sami před Suchanem, nepodařilo propasírovat puk za jeho záda. Horáci poprvé přijeli do Ústí s jinou taktikou, než obvykle a nutno říci, že domácím připravovali často horké chvilky. Těsně před koncem třetiny hrála obě mužstva ve čtyřech, když tápajícím domácím hokejistům uštědřili hosté lekci z produktivity podruhé a za Fikrtova záda se terfil tentokrát Milan Mikulík - 0:2.

Na začátku 2. třetiny dohrávali hosté přesilovku. 2 vteřiny před návratem Floriana na led napřáhl od modré Kříž, Robert Holý jeho střelu tečoval a skákající puk se zastavil až v domácí brance - 0:3. Hosté aktivně napadali domácí rozehrávku a Slovan se vůbec nemohl dostat ke své typické hře. Ve 26. minutě se ke slovu dostali i domácí, ale jejich střely míjely branku. Ve 29. minutě ujeli Důras s Tvrzníkem, ale Suchan byl na místě. V polovině třetiny se obraz hry začal trochu měnit a domácí postupně hru vyrovnali. Ve 38. minutě objel branku Hubáček, ale nepodařilo se mu pod padajícím brankářem protlačit kotouč až do sítě. O minutu později vykřesal naději pro domácí lvy Jaroslav Horáček, který při přesilovce propálil střelou od modré vše, co mu stálo v cestě - 1:3.

Také začátek 3. třetiny zahájili domácí v oslabení. Hostům se ale přesilovka nedařila, největší šanci měl domácí útočník Poukar. Jestliže chtěli hokejisté Slovanu pomýšlet na zvrat, museli se snažit převzít otěže zápasu. To se jim i celkem dařilo, ale nervozita jim svazovala ruce i nohy. V pohodě hrající hosté je k velkým šancím nepouštěli a s jistotou vkládali hokejky do střel i nahrávek Ústeckých lvů. Když už se domácí dostali až před brankáře, chyběla přesnost v zakončení anebo stál v brance výborný Suchan. V 56. minutě přehlédl rozhodčí Hodek dva fauly za brankou hostí. Vzhledem k tomu, že dva domácí hráči leželi na ledě a ostatní čekali na hvizd rozhodčího, nabídla se tak šance hostům, kteří ji bez váhání využili. Proti 3 hráčům byl Fikrt bezmocný a Jiří Oliva pečetil první prohru Ústeckých lvů na domácím ledě na 1:4. Zbytek utkání se dohrál pouze z povinnosti, když hosté už hrát nemuseli a domácím už chyběla chuť a síly.



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (SK HS Třebíč): "Do Ústí jsme jeli s tím, že nesmíme domácím hráčům dát moc prostoru. Víme, že jsou velice šikovní na puku, a proto jsme přijeli se 4 kompletními pětkami, což jsme letos vyzkoušeli vůbec poprvé. Bylo to hlavně z důvodu, abychom měli sílu na tuto velice náročnou hru, kterou jsme tu předvedli. Chtěli jsme hrát velice aktivní obranu s rychlým napadáním, což si myslím, že se nám až na pár vyjímek dařilo celý zápas. Když už jsme udělali chyby, tak v brance byl výborný Jarda Suchan, který to pochytal. Mužstvo podalo velice kvalitní výkon a doufám, že je to nejlepší pozvánka pro naše diváky na sobotu, na derby se Žďárem."
Jindřich Setikovský (HC Slovan Ústečtí lvi): "Chtěl bych pogratulovat soupeři. Dnes jsme na ně opravdu neměli. Prvních 10 minut jsme se snažili vytvořit si tlak, což se nám povedlo, ale dnes jsme všechno hráli po rozích a před brankou nebyla šance. Měli jsme tam jednu, dvě šance, ale od 10. minuty jsme byli horší. Potvrdilo se to, že my na Třebíč neumíme zahrát. Je to soupeř, který nám nesedí. Jak říkal kolega, vytáhli na nás agresivní hru po celém kluzišti a my jsme s tím měli problémy, nebyli jsme schopní rozehrát. Těch několik šancí, které jsme měli, pochytal perfektně Suchan. Teď nechci omlouvat náš neúspěch, ale máme problémy. Máme tu salmonelózu. Polodna, který dojíždí z Litvínova leží v nemocnici, Mrázek odstoupil po 1. třetině, někteří hrají s teplotou. Ale jak říkám, to v žádném případě nesnižuje to, že soupeř hrál velice dobře. To jsou problémy, které si musíme vyřešit sami. Na poslední chvíli jsme z Litvínova získali Macholdu, ale protože byl ve skupině s Polodnou, tak hrál také s horečkou. Neměl sílu a bylo to na něm znát. Před Prostějovem bude důležité, jak dáme mužstvo dohromady, protože dnes jsme ke konci zápasu už neměli prakticky s kým hrát. Co se týče Hanzlíka, tak s tím se to má tak. Protože je mu už 27, tak se mu musel udělat přestup, aby mohl hrát tady a zároveň i v Plzni. Měli jsme i tu smůlu, že zásluhou problémů v Plzni nám dnes nikoho nepustili. Chtěli jsme Adamského i Hanzlíka."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024