Menu +

TRE-SEN 1:4 - Zakřiknutý výkon domácích = debakl na vlastním ledě

Reportáže
K sobotnímu duelu na třebíčském ledě proti sobě nastoupily opět dva celky z Vysočiny: domácí Horácká Slavia - která v předchozím zápase pokořila v Ústí ambiciózní Slovan - a Senátoři ze Žďáru. Ti v předchozím kole naopak nestačili na Písek. Očekával se tedy velmi vyrovnaný souboj, neboť oba celky měly dosud shodně 21 bodů. Domácí však nedokázali využít domácí prostředí, hráli zakřiknutě a vykoledovali si dva rychlé góly, které prakticky rozhodly zápas již ve druhé třetině.
Sdílejte článek
 
16.kolo, sobota 9.11.2002
TRE TRE
1:40:0, 0:2, 1:2
SEN SEN
Statistiky
Branky: 50. Holý (Žiška) - 25. a 60. Kučera, 26. Mráz, 49. Nohel.
Rozhodčí: Staněk - Váňa, Škach.
Vyloučení: 2:8.
Využití: 1:0.
Oslabení: 0:1.
Diváků: 1850.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda – Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Hrbáček, Klimeš, Sedláček, Pecka – Kaňka, Žiška, Holý – Mikulík, Oliva, Sklenář – Beroun, Dolníček, Vítek – Zahradník, Žák, Tokoš.
HC Senators Rosice: Slávik – Suchý, Kališ, Lhotský, Urbanec, Adam, Bizoň – Hodek, Kučera, Kocar – Mráz, Vavroch, Nohel – Pelán, Sobotka, Navrátil – Drábek, Kočara, Prachař.

Komentář k zápasu

Do branky se postavil za domácí Stanislav Neruda, svatyni hostí hájil Robert Slávik. Hned od začátku první třetiny Senátoři začali domácí tlačit v obranném pásmu pěkně zostra. Tlak povolil až při vyloučení hostujícího Mráze, ale ani v přesilovce domácí nedokázali rozvinout útok. Naopak při následném vyloučení Dolníčka hosté Nerudovi zle zatápěli a ten měl plné ruce práce. Do poloviny třetiny měli hosté jasně pohybově i herně navrch, teprve potom se osmělili i domácí - Slávika prověřilo duo útočníků Žiška-Kaňka. Střelu Mikulíka od modré Slávik příkladně zlikvidoval lapačkou. Ani tečovaná Klimešova střela si nenašla skulinku do jeho sítě. V druhé půli třetiny Senátorům poněkud došel dech a herní iniciativu převzali domácí, ale nedokázali ji využít, takže poprvé se šlo do šaten za bezgólového stavu.

I když hned po zahájení druhé třetiny si na Slávika vyšlápl osamocený Oliva, nepřekonal ho. Naopak hosté na druhé straně se mohli poprvé radovat: v páté minutě našel prudkou přihrávkou obránce Adam u Nerudy číhajícího Kučeru a ten pohodlně doklepl do domácí sítě, neboť bezmocný Neruda se nestačil přemístit - 0:1. O půlminutu později dolehla na zmatené domácí další studená sprcha. Vavroch, ač u mantinelu atakován, přesně přihrál bravurnímu Mrázovi a ten bez zaváhání zakončil – 0:2. O nadějný rychlý protiútok se pokusil Žák, ale místo nahrávky zvolil střelu a Slávika nepřekonal. Nabídnuté přesilovky Třebíčští také nevyužili, stejně tak na druhé straně Senátoři.

V úvodu třetí třetiny se domácí pokusili vytvořit tlak, avšak ani Žiška ani Kříž nedokázali najít na Slávika recept. Nejblíže ke vstřelení první branky měli Třebíčští při následném vyloučení Navrátila: Mocek pálil od modré, Slávik pouze vyrazil, ale dorážka Holého nebyla uznána pro jeho postavení v brankovišti. Rozvášnění domácí fanoušci vrhli na plochu pivo, takže hlavní rozhodčí musel arénu opustit, aby si očistil plexi na helmě – nikoliv snad proto, aby rozhodl sporný moment dle videa. V tom momentě zcela nepochopitelně zmizeli do šaten i čároví, takže došlo prakticky ke kuriózní situaci – na ledě nebyl ani jeden rozhodčí. Ve 48.minutě putovali na trestnou lavici postupně Navrátil a Adam a více než minutu tak měli domácí výhodu přesilovky pět na tři. Žiškovu prudkou střelu Slávik vykopl, ale celkově se domácím v dvojnásobné převaze vůbec nedařilo. Naopak vzápětí využil ve středním pásmu hostující Nohel hrubé chyby domácí obrany a s jeho rychlým brejkem si Neruda nedokázal poradit – 0:3. Šťastná branka ve dvojnásobném oslabení tak znamenala pro Senátory rozhodující moment v zápasu. Následný čestný úspěch zaznamenal stále ještě v přesilovce pět na tři v padesáté minutě domácí Holý: Žiškovu střelu od modré Slávik ještě vyrazil, ale u poskakujícího kotouče byl nejrychleji číhající Holý, který z úhlu a odrazem od ležícího gólmana hostí puk dopravil do sítě – 1:3. V druhé půli posledního dějství si Třebíčští marně lámali zuby na zabezpečené obraně Senátorů, které vydatně držel při chuti bravurní Slávik. Sotva v čase 59:17 opustil Neruda svoji svatyni, aby se domácí pokusili alespoň o power-play, založení třebíčské útočné akce ve středním pásmu zcela selhalo, toho využil našlápnutý Kučera a pečetil tak porážku domácích na vlastním ledě na konečný stav 1:4.
Další vehecované horácké derby tak domácí nezvládli. Bouřlivá atmosféra v hledišti navíc vygradovala na začátku třetí třetiny, kdy došlo v prostoru pro hostující diváky k několika šarvátkám a bezpečnostní agentura i městská policie měla plné ruce práce, aby rozvášněný dav oddělila.





Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér HC Senátors Žďár n.Sázavou): „Ze série zápasů, které jsme hráli venku, jsme dnes podali nejhodnotnější a nejodpovědnější výkon. Ten nám dnes přinesl body a vydrželi jsme takto hrát celý zápas. Prosadili jsme se střelecky a hlavně jsme nedělali chyby, které nás v předchozích zápasech stály body.“
Roman Mejzlík (asistent trenéra SK HS Třebíč): „My jsme bohužel nenavázali na ten výkon z Ústí, začali jsme velice špatně, nechávali jsme soupeři prostor. První třetina byla velice špatná a se štěstím skončila 0:0. Druhou třetinu jsme začali dobře, měli jsme dvě šance, ale přesto jsme během minuty inkasovali dva góly a ty nás srazily ještě níž. Ve třetí třetině nám nebyl uznán gól a nevydrželi jsme přesilové hry, což rozhodlo. Soupeř hrál velice disciplinovaně, velice pohybově – je třeba mu pogratulovat k výkonu.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024