Menu +

CRU - TRE 5:2 - Třebíčské šance na úspěch zmařily využité přesilové hry Chrudimských

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie Třebíč zajížděli v rámci 38. kola na horký chrudimský led. Proti soupeři z východních Čech se výběru trenéra Pokorného a Slámy nebývale daří. Dnešek ovšem byl pravým opakem povedeného obratu z posledního meření sil. Domácí hokejisté si pro vítězství dokráčeli vcelku suverénně. Proměnili totiž 4 přesilové hry a to vedlo k jejich úspěchu. Z třebíčských hráčů se do střelecké listiny zapsal Tomáš Kaláb, který snížil na konečných 5:2 sekundu před koncem zápasu.
Sdílejte článek
 
38.kolo, pondělí 5.1.2009
CRU CRU
5:22:1, 3:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Lojek (Martinec, Žák), 14. Lojek (Šeda M., Žák), 32. Král (Valko, Vyskočil), 38. Suchý (Král, Šeda J.), 39. Král (Valko) - 12. Čech (Havran, Obdržálek), 60. Kaláb. Rozhodčí: Přikryl - Trunečka, Kašík. Vyloučení: 7:9. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 620. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Sestavy
HC Chrudim: Němec - Kuncl, Suchý, Šafařík, Šeda M., Toužimský, Vyskočil, Vágner, Lojek - Bělohlávek, Beránek, Bláha, Král, Martinec, Semorád, Stavenský, Šeda J., Valko, Zadina, Zohorna, Žák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (39. Míča) - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan, Čech, Zahradník, Pšurný, Burian,Nahodil, Stejskal, Staněk, Barus, Sojčík, Přibyl, Obdržálek, Vrba, Kundela.

Komentář k zápasu

Chladné počasí odradilo domácí fanoušky od početnější návštěvy zápasu, ti, kteří ale cestu na chrudimský zimní stadion našli, nemuseli litovat. Ačkoliv se utkání odehrávalo především v režii důsledného přístupu ke kotouči a důrazu na obrannou fázi, rozhodně mu nechyběla atraktivita a diváci se mohli potěšit hezkými kombinačními akcemi. Více opatrnosti bylo patrné na hokejkách chrudimských hráčů, kteří si byli velice dobře vědomi zodpovědnosti, kterou na jejich bedra tento zápas nakládal.

Především ze začátku zápasu se domácí nepouštěli do žádného hromového nátlaku a pečlivě své akce připravovali ze zajištěné obrany. Utkání rozhodly přesilové hry. V té první zazvonila po střele Michale Šedy pouze tyčka, o tři minuty později však další početní výhodu využil po kombinaci Martince s Žákem nechytatelnou bombou od modré Martin Lojek - 1:0. Úvodní branka soupeře vůbec nepoznamenala, ba naopak. Jako by byla signálem pro zvýšenou aktivitu, hrnuli se Slavisté před Němcovu branku a dokázali srovnat na začátku 12. minuty. V přesilové hře vyrovnal Martin Čech poté, co Němec neudržel Havranovu střelu od modré - 1:1. Domácí brankař si vybral ještě jednu slabší chvilku o minutu později, kdy jen se štěstím vyškrábl Staňkovu střelu okrajem lapačky a sám kroutil hlavou nad nepodařeným zákrokem. Od této chvíle se však jeho zákroky zklidnily a s přibývajícím časem nabývaly na jistotě, což přineslo klid na hokejky domácího týmu. Ten postupně přidával ve svém nasazení, lépe forčekoval, a když ve čtrnácté minutě po další z kombinací Martince a Žáka zakončil téměř do prázdné klece znovu Martin Lojek, zaslouženě se radovali z vedení 2:1.

Prostřední dějství začalo přesilovou hrou hostí. Na trestné lavici si odpykával trest Michal Šeda za hru vysokou holí, kterou se provinil na konci první třetiny. Jedinou šanci hostí zastavila spojnice domácí svatyně a nedařilo se jim ani v další početní výhodě, při které ve 24. minutě netrefil před Němcem zcela osamocený Zahradník branku. Prostřední část zápasu provázely četné nepřesnosti v rozehrávce a vyloučení. Po jednom z nich zasadila Chrudim Třebíči třetí ránu. Lukáš Valko se v rychlosti prosmýkl podél mantinelu a adresoval přesnou přihrávku na dobře postaveného Lukáše Krále, který se svojí střelou nemýlil - 3:1. Hosté se znovu po několika minutách oklepali a začali být nebezpeční. O příležitost zkorigovat vývoj zápasu se ovšem připravili sami nedovolenými zákroky. Po dvou takových přišel definitivní knock out ze strany Chrudimi. Nejprve putoval na trestnou lavici Hrbáček, který poslal do vývrtky unikajícího Martince a pár vteřin později ho následoval Stejskal za zdržování hry. Taková nabídka se neodmítá a Východočeši jí chopili patřičně za pačesy. Po necelé půlminutě vymetl z klece Třebíče všechny pavouky Petr Suchý po nahrávce Krále - 4:1. Téměř o minutu později využil i druhou přesilovou hru Lukáš Král, když dojel puk, který hostující brankař neudržel a dokázal jej poslat za jeho záda - 5:1. Po této brance odjel Jakub Lev na střídačku a stejně jako v listopadu se do brány postavil Pavel Míča.

Závěrečnou třetinu odehráli domácí, snad pod vidinou čtyřbrankového náskoku, vlažně, i když si dobře hlídali své vedení a nepřipustili další překvapení. Diváky zvedl ze sedaček například učebnicový Němcův semafor, kterým kryl Zahradníkovu dělovku, nebo brejk Zohorny, který skončil zlomenou holí zasahujícího gólmana Míči. Třetina proběhla v duchu občasných výpadů obou mužstev, které již nebyly tak nebezpečné jako v předchozích dějstvích. V posledních vteřině pak ještě upravil konečný stav na 5:2 Tomáš Kaláb, kterému se domácí obrana ani příliš nesnažila zabránit ve střele pod vidinou konce zápasu. Obránce hostí ale ještě vystřelil a pokazil tak trochu Martinu Němcovi brankové konto.





Ohlasy trenérů

Jiří Zavoral, asistent trenéra HC Chrudim: Utkání nebylo jednoduché. Hodně našich fanoušků určitě opět očekávalo souboj jako minule, ale nic takového jsme připustit nechtěli. Zápas vypadal chvílemi složitě. Myslím si však, že to bylo jenom proto, že Třebíč nehrála ten způsob hokeje, na který my umíme odpovědět. To znamená, než jsme našli způsob, jak odpovědět. Do té doby jsme se trochu trápili.



Kamil Pokorný, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme nezačali dobře, domácí byli aktivnější. Myslím si, že jsme hru zlepšili po důrazném pohovoru po první třetině. Prakticky polovinu druhé třetiny jsme Chrudim nepustili vůbec za půlku, ale bohužel jsme nedali góly. Domácím výborně zachytal gólman a náš důraz nebyl tak dobrý, abychom ho překonali. A domácí nám však téměř z první střely ve druhé části odskočili na rozdíl dvou branek. Klíčový moment nastal v závěru druhé třetiny, kdy Chrudimští využili nejprve přesilovku pět na tři a poté hned pět na čtyři a tím se zápas rozhodl. Ve třetí třetině už bylo vidět, že mají oba celky v nohou dva zápasy během tří dnů. Nemůžu hráčům vytknout, že by nebojovali, ale spíš, že špatně začali, což mne mrzí. A samozřejmě, co jim musím vytknout, je špatná koncovka, protože jsme měli ve druhé třetině spoustu šancí, které jsme neproměnili. Domácí byli v této činnosti jednoznačně lepší.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024