Menu +

TRE - BER 3:1 - Nepohledný hokej přinesl tři body

Reportáže
T ř e b í č - Další důležitý zápas čekal Horáckou Slavii Třebíč na vlastním ledě pro Medvědům z Berouna. Utkání moc hokejové krásy nepobralo. Domácí byli mírně aktivnější a prakticky celý zápas vedli. Skóre otevřel hned v první minutě Petr Zahradník a ve třetí třetině dal důležitý pojišťující gól šest minut před koncem zápasu. Beroun chvilkama zlobil, ale vyložených šancí si moc nevypracoval. Body ze zápasu s Medvědy mají pro Třebíč obrovskou cenu.
Sdílejte článek
 
42.kolo, středa 14.1.2009
TRE TRE
3:11:0, 1:1, 1:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Zahradník (Čech, Obdržálek), 37. Burian V. (Nahodil, Stejskal), 54. Zahradník (Hrbáček) - 32. Vlček (Kupec, Jeřábek). Rozhodčí: Jebavý - Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1140. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Stejskal - Pšurný R., Barus, Sojčík - Přibyl, Staněk, Vrba.
Medvědi Beroun 1933: Altrichter - Braniš, Martinec, Mazanec, Malý, Vaněček, Nedvěd, Jeřábek, Martinec - Tvrzník, Horčička, Novotný - Kupec, Stieler, Pavel - Besonov, Kica, Vlček - Skarajda, Křesťan.

Komentář k zápasu

V rámci 42. kola přivítala Horácká Slávia Třebíč celek Berouna. Tento zápas byl pro domácí tým velmi důležitý, neboť se hrálo o pomyslných šest bodů, které budou v závěru soutěže jistě hodně důležité.


Utkání začalo svižně, hned v první minutě padla branka, když Čechovu střelu Altrichter pouze vyrazil a číhající Petr Zahradník pohodlně otevřel skóre zápasu – 1:0.

V pokračující první třetině měli mírně návrh domácí, ale hra postrádala rychlost a nasazení, navíc velkou roli sehrála nervozita obou celků, ze které pramenily nepřesnosti. Výjimkou však byl závěr první části, kdy se nejprve sám před Altrichterem zjevil Miroslav Barus, který k nelibosti domácích fandů mezírku mezi brankářovými betony nenašel. Další vyloženou šanci spálili opět domácí, jmenovitě Zahradník, který po nepřehledné situaci ještě hledal Čecha, ale nenašel. Za Beroun se málem prosadil Novotný, který nastřelil z mezikruží, pouze břevno domácí svatyně. Do konce prvního dějství se skóre mohlo měnit po spolupráci Baruse se Sojčíkem, kdy jeli domácí hráči pouze na jednoho hostujícího hráče. Spolupráci dvou exbrněnských hráčů zmařil výborný zákrok berounského hráče, který vypíchnul žabičku v podání prvně jmenovaného. Do kabin odcházeli spokojenější hráči domácího celku, poněvadž vedli o jednu branku.


Do druhé třetiny lépe vstoupili hostující hráči, kteří hýřili pohybem a aktivitou. První větší šanci měli paradoxně domácí, kteří zahrozili Zahradníkem, ale skóre se neměnilo. Při signalizované výhodě pro domácí byl k vidění pořádný závar před Altrichterovou klecí, ale ani tentokrát branka nepadla. V početní převaze nejprve nebezpečně pálil Burian, ale jeho bomba se neujala. Ve zbytku si domácí vážnější šanci nevytvořili. V dalším průběhu hry se naskytla také šance pro hostující tým, když za katr šel Kaláb a hosté měli početní výhodu, tu jim ovšem po necelé minutě zmařil Tvrzník, který zbytečně fauloval a vysloužil si menší trest. Při hře ve 4 vyslal jedovatou střelu Nedvěd, ale Lev si s ní poradil. Po nevídaném závaru před Lvovou brankou byl k vidění výborný zákrok domácího brankáře, který zneškodnil několik nebezpečných pokusů hostujících hráčů. Po několika nepřesnostech na obou stranách se do zakončení dostal hostující Vlček a z úhlu vyrovnal, díky odrazu od brankářova betonu – 1:1.

Po vstřelené brance hráči Berouna viditelně ožili, ale nebylo jim to nic platné. O necelých pět minut později udeřili domácí, kteří se dostali do vedení brankou V. Buriana, který vstřelil gól po ideální nahrávce v podání Nahodila – 2:1.

Po této brance převzali iniciativu hostující hráči, kterým nezbývalo nic jiného, než dobývat domácí svatyni. Výbornou příležitost měli při Havranově faulu. O malý moment později zbytečně fauloval Zahradník v útočném pásmu a Beroun měl k dispozici dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Domácí hráče podržel výborným zákrokem Lev, který vytáhl semafor proti Nedvědově střele od modré. Do konce druhého dějství se již nic nestalo a domácí šli do kabin opět s jednobrankovým vedením.


Do třetí třetiny vstoupil Beroun s krátkou přesilovou hrou 5 na 3, kterou nevyužil a v pokračující přesilovce 5 na 4 také nic kloudného nevymyslel. Poté se spíše hrálo ve středním pásmu s mnoha nepřesnostmi, které vyústily v mnoho icingů. O největší vzruch se postaral hostující Nedvěd, který likvidačním zákrokem nabral kolenem Staňka a poté rozhodčí, který tuto situaci nechal bez odezvy. První větší příležitost měl po chybné rozehrávce domácích Vaněček, ale na výtečného Lva si nepřišel. V pokračujícím průběhu měli domácí výhodu přesilové hry, ale jejich tlak zbrzdilo postavení útočícího hráče v brankovišti. S končící přesilovou hrou měl branku na hokejce Sojčík, ale Barusovu ideální přihrávku nevyužil. Po této příležitosti měli mírný tlak hráči Berouna, ale ten utnul domácí Zahradník, který po Hrbáčkově přihrávce ujížděl s Čechem pouze na jednoho obránce hostí, tuto situaci vyřešil Zahradník výtečně a po forhendové kličce zavěsil pod břevno za bezmocného Altrichtera a domácí měli uklidňující náskok – 3:1.

O malou chvíli později se po zbytečném faulu poroučel za katr Sedláček a hosté měli výhodu jednoho hráče v poli. Z přesilové hry ovšem nic nevytěžili a domácí se s přehledem ubránili. Do konce třetiny ještě nebezpečně pálil Nedvěd a jeden z hostujících hráčů jeho střelu tečoval na tyčku domácí branky. Závěr utkání domácí s přehledem dohráli a získali tři body, které mají cenu zlata.



Tiskovka po zápase Třebíč - Beroun 3:1

Petr Zahradník po zápase Třebíč - Beroun 3:1



Ohlasy trenérů

Karel Najman

Karel Najman – Berounští Medvědi Beroun: „Myslím, že to bylo vyrovnané utkání dvou mančaftů, které se bojí jeden druhého, nebo i sami sebe, protože jsou v té situaci, ve které jsou. My jsme to zase nezvládli jenom proto, že to bylo vyrovnané utkání a domácí byli důraznější a šli víc do brány. My hrajeme za stavu 2:1 po dvou třetinách a naši útočníci za třetí třetinu vystřelili dva puky na branku, celkově jsme za celou třetinu měli šest střel, z toho čtyři měl Jarda Nedvěd z beka, útočníci vystřelili dvakrát. To se ten zápas dá těžko otáčet. Je to náš problém, máme s tím problém i v tréninku, protože to do hráčů perem, ale efekt je nulový.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Souhlasím s tím, že to byl hodně nervózní zápas. I když se snažíte hráče od toho nějakým způsobem oprostit, tak oni ví, o co hrají. I když jsme dali rychlý gól, tak nás vůbec neuklidnil, vyrobili jsme dnes spoustu nepřesností a chyb. Naštěstí soupeř taky. Bylo vidět, že hrají mužstva ze spodku tabulky a že oba dva týmy si jsou vědomi důležitosti utkání. Jen kolik nám dneska spadlo hráčů a nebylo to tím, že by měli tupé brusle. To je nervozita a já jsem byl hrozně rád, že po kontaktním gólu na 1:1 jsme tu třetinu dohráli s tím, že jsme vedli 2:1. Pak ten pěkný gól Zahradníka, dá se říct, že zápas rozhodl, ale dneska to nebylo o tom, abychom hráli nějaký pěkný hokej, ale o tom, aby se nám povedlo vyhrát, nic víc se k tomu říct nedá. Pro nás je teď klíčový každý zápas, i ten v Benátkách, kde jsme prohráli, ale věděli jsme, že kdybychom dnes prohráli, asi to už nebudeme mít ve svých rukou. Takhle jsme vyhráli, Most prohrál a jedeme si to s ním v sobotu rozdat na férovku, takže dokud to půjde, budeme o dvanáctku bojovat. Jsme si vědomi, že do této situace jsme se dostali sami, protože bodů jsme poztráceli opravdu hodně a teď se snažíme, protože ti mladí hráči v sezóně už přece jen zkušenosti nasbírali, dohnat to bodové manko. S Kometou jsme hráli krásný zápas, prohráli jsme ho a celý stadion tleskal. Dnes to možná na potlesk nebylo, ale máme tři body.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024