Menu +

MOS – TRE 0:5 – Severočeské město přenechalo Třebíči všechny tři body!

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia zajížděla do Mostu s cílem uhrát co nejlepší výsledek. Průběh utkání by ovšem čekal málokdo. Třebíč se ujala na konci druhé minuty vedení a postupně rozsvítila červené světlo za zády Sáblíka ještě čtyřikrát. Domácí se netrefili naopak ani jedinkrát a mohou tak zpytovat svědomí. Lví podíl měl na vítězství hostů Jakub Lev, jenž nepustil za svá záda jediný kotouč, a Lukáš Nahodil, který přihrál na druhou a třetí branku a v čase 57:22 pak upravil na konečných 5:0. Po třiačtyřiceti kolech je tak Třebíč na třináctém místě!
Sdílejte článek
 
43.kolo, sobota 17.1.2009
MOS MOS
0:50:2, 0:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Barus (Sláma, Bulička), 10. Stejskal (Nahodil, Burian V.), 26. Burian V. (Nahodil, Stejskal), 53. Obdržálek (Čech, Zahradník), 58. Nahodil (Sedláček, Kaláb). Rozhodčí: Lacina - Beneš, Štofa. Vyloučení: 12:10, navíc Pšurný (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 210. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 0:5.
Sestavy
HC Most: Sáblík - Charousek, Hlubuček, Poživil, Gýna, Černý, Schmidt - Šinkovič, Rindoš, Zíma - Havlůj, Nedrda, Urban - Vrtek, Bauer Jakub, Bauer Jan - Salač, Budínský, Mach.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian Vilém, Nahodil, Stejskal - Pšurný, Barus, Sojčík - Přibyl, Staněk, Vrba.

Komentář k zápasu

Očekávaný opatrný začátek zápasu vzal rychle za své. Lev se zahřál při střelách Bauerů. Poté si vzal puk do své péče Miroslav Barus, přejel útočnou modrou čáru a jeho nahození skončilo až v Sáblíkově síti – 0:1.
Most po inkasované brance přidal na aktivitě. Pokusy Jana Bauera pochytal Lev. A když domácím nepomohla ani první početní výhoda, udeřila Horácká Slavia podruhé. Nahodil využil chybu Sáblíka za svou brankou, přistrčil kotouč najetému Vladimíru Stejskalovi, jenž nekompromisně trestal – 0:2.
Třebíčští mohli navýšit svůj náskok při vyloučení Jana Bauera, ale nepodařilo se jim to. Ve 14. minutě se po hrubce obrany Mostu ocitnul v dobré příležitosti Stejskal, jenže nedal. Do konce první třetiny se nic důležitého neodehrálo. První dvacetiminutovku vyhrála Třebíč o dvě branky.


Úvod druhé třetiny se nesl ve znamení přesilových her domácích hokejistů. Třebíčští je přestáli bez úhony a naopak ve vlastní početní výhodě zvýšili svůj náskok. Hlubuček sledoval z lavice hanby, kterak putuje puk do Sáblíkovy svatyně z čepele Viléma Buriana, který zužitkoval přesnou nahrávku Nahodila – 0:3.
Při vyloučení Koktana se utrhla dvojice Nahodil – Staněk. Do jejich souhry se položil obránce Poživil, čímž Nahodilovu přihrávku odrazil mimo nebezpečí. Jakmile se Horácká Slavia ubránila, zle zatopil Nahodil před domácí brankou. Krátce po polovině zápasu se zjevil před Sáblíkem Přibyl, ale nedal. Díky trestu Havrana se domácí dostali do mírného tlaku. Zejména aktivní bratři Bauerové byli hodně vidět. Po levém křídle se protáhl Havlůj, jeho střela Lva nepřekvapila. Mostecký nápor otupil svým vyloučením Zíma. Konec třetiny si Třebíčští pohlídal a do posledních dvaceti minut hry nastupovali s tříbrankovým náskokem.


Horácká Slavia se v závěrečné periody zatáhla do obrany a čekala na chyby soupeře. Hře hostí pomáhala také nečistá hra Mostu. Ve 46. minutě chyboval Černý, ale Nahodil si se Sáblíkem neporadil. Po sérii vyloučení na obou stranách převzali aktivitu na své hole domácí. Lev si poradil se střelami Havlůje a Jakuba Bauera. Při vyloučení Buriana faulovali domácí a bylo nařízené trestné střílení, ale Nahodil si na Sáblíka nepřišel. Další minelu Mostu už Třebíč využila. Na konci kombinační akce stál Petr Obdržálek - 0:4.
Mostečtí se dostali do křeče a už se nedokázali vzchopit. Necelé tři minuty před koncem zatloukl poslední hřebík do rakve domácích Lukáš Nahodil, čímž uzavřel skóre – 0:5.


Horácká Slavia získala na Severu Čech veledůležité tři body v boji o postup do play-off.




Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka - HC Most: "Myslím, že utkání výrazně ovlivnili dvě laciné branky v 1. třetině. Navíc jsme během úvodních 40 minut nedokázali proměnit celou řadu šancí. Bohužel závěr utkání jsme nezvládli psychicky, začali jsme hrát hodně individuálně, byla tam celá řada zbytečných vyloučení. Tím jsem jenom pomohli Třebíči, aby ten zápas v poklidu dohrála."


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK HS Třebíč: "Byl to v této fázi sezóny obrovsky důležitý zápas, do kterého jsme dobře vstoupili. Ty dvě branky nás uklidnily, naopak domácí po nich znatelně znervózněli. Výsledek podle mého názoru neodpovídá předvedené hře. I domácí byli nebezpeční, ale zakončení svých akcí řešili zbrkle. Nás skvělým způsobem podržel brankář Lev, který domácí, co se týče skóre, nepustil vůbec do zápasu. Hráli jsme trpělivě a jak jsme navyšovali skóre, tím víc rostla nervozita domácích."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024