Menu +

TRE - CRU 7:2 - Domácí vybojovali zaslouženě vysokou výhru

Reportáže
T ř e b í č - V posledním kole nástavby první ligy mužů nastoupila Horácká Slavia proti celku HC Chrudim. Do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří se dostali do vedení v deváté minutě díky Lukáši Slámovi. Další branka přišla až tři minuty po začátku druhé třetiny, tentokrát ale hosté dokázali snížit. Ve třicáté minutě přidal další branku Čech, ale i tentokrát Chrudim dokázala téměř okamžitě odpovědět. Hned v další minutě si ale domácí proměnili kluziště ve střelnici a soupeři nasázeli hned čtyři další branky. V poslední třetině již žádná branka nepadla a Třebíč tak zaslouženě zvítězila v poměru 7:2. Hned na čtyřech brankách se podílel vynikající Miroslav Barus, který mohl tento zápas pojmout jako krásné rozloučení s třebíčským celkem.
Sdílejte článek
 
46.kolo, středa 28.1.2009
TRE TRE
7:21:0, 6:2, 0:0
CRU CRU
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Sláma L. (Barus), 23. Pšurný (Sojčík, Barus), 30. Čech (Hrbáček, Obdržálek), 33. Sojčík (Barus , Pšurný), 34. Přibyl (Staněk), 39. Nahodil, 40. Sláma L. (Barus) - 24. Semorád (Zadina, Šeda), 32. Stavenský (Zadina). Rozhodčí: Smitka - Podražil, Žídek. Vyloučení: 5:9, navíc Klejna, Zadina (oba CRU) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1180. Střely na branku: 44:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 7:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Vrba - Burian V., Nahodil, Stejskal - Pšurný, Barus, Sojčík - Přibyl, Staněk, Obdržálek - Vítek.
HC Chrudim: Šrámek - Toužimský, Lojek, Vyskočil, m. šeda, Suchý, Šafařík, Zukal, - Zadina, Semorád, J. Šeda, - Žák, Králů Valko - Stavenský, Beránek, Bělohlávek - Stoklasa, Radil, Klejna.

Komentář k zápasu

Utkání začalo zvolna. Ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Větší aktivitu předváděli hráči domácích, když se již ve 30. vteřině snažil na pomezí brankoviště protlačit kotouč do sítě kapitán domácích Čech. Hosté se dostali také do nebezpečné situace. V 7. minutě se před brankou v dobrém postavení ocitl Valko. Jeho pokus musel brankář Lev likvidovat pohotovým zákrokem lapačkou. O dvě minuty později nabil Miroslav Barus do ideální střelecké pozice Lukáši Slámovi, který se trefil nad beton hostujícího brankáře. Ve 13. minutě vystřelil na domácí bránu, Třebíčským hodně známý, Michal Kleina. Střela se sporně odrazila od brankové konstrukce. Rozhodčí rozpažil, ovšem temperamentní Kleina dal najevo důrazně svůj nesouhlas, za což si vykoledoval osobní trest. V 19. minutě mohl domácí kapitán Čech skóre navýšit, ovšem z dobré pozice mezi kruhy netrefil branku.

Ve 23. minutě začaly brankové hody. Vše začala trojice domácích, Barus, Sojčík, Pšurný. Všichni hráči si pře celou šíři útočného pásma vyměnili kotouč, brankovým střelcem do prázdné branky se stal Roman Pšurný. Na druhou branku Třebíče dokázali chrudimští hokejisté poměrně rychle odpovědět..Domácího gólmana překonal střelou k tyčce Jan Semorád. Ve 30. minutě byl vyloučen, střelec první chrudimské branky, Semorád. Horácká Slavia opět vstřelila branku jako z učebnice. Obránce Marcel Hrbáček našel přes celou šíři kluziště volného Martina Čecha, ten nedal střelou z první brankáři žádnou šanci. I tentokráte dokázali hosté snížit opět na nejtěsnější rozdíl. Ve 32. minutě hráli hosté v šesti, při signalizované výhodě a Lva překonal Stanislav Stavenský. Hlavní rozhodčí branku uznal i přes to, že se domácí evidentně dotkli kotouče a tudíž měla být přerušená hra. Ze snížení se Chrudim znovu neradovala příliš dlouho. Ve 33. minutě adresoval před branku přesnou nahrávku Barus a Peter Sojčík překonal Štrámka střelou mezi betony. Minutu poté sehráli Horáci další krásnou útočnou akci. Aleš Staněk nahrál a Milan Přibyl pálil do odkryté klece. Ve 39. minutě se Zahradník šikovně dostal za obránce a mířil osamocený na hostujícího gólmana. Třebíčský forvard byl na poslední chvíli nedovoleně zastaven a hlavní rozhodčí okamžitě nařídil trestné střílení. Kdo jiný, než fantom samostatných nájezdů si postavil kotouč do středového kruhu. Ano, Lukáš Nahodil. Elegantní kličkou dovezl kotouč takřka až do branky. Třetinu bohatou na góly ještě ve 40. minutě podtrhla dvojice Barus, Sláma. Oba dva si těsně před brankářem vyměnili kotouč a Lukáš Sláma si připsal druhou branku utkání.

Ve 45. minutě hráli hosté přesilovou hru pěti proti třem. Horáci se však bez větších problémů ubránili a několikrát dokonce ohrozili chrudimskou klec. V závěrečné třetině jsme na obou stranách viděli několik vyloučení. Přesilové hry se na jedné, ani na druhé straně neujaly. Jedinou vážnější akci se po chybě podařilo domácímu obránci zlikvidovat již v zárodku, poté, co hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho, předvedl dobrý obranný zákrok Kaláb. Horácká Slavia porazila Chrudim konečným výsledkem 7:2 a připsala si do tabulky důležité body do bojů play out.

Na konci utkání se ještě s třebíčskými fanoušky rozloučil Miroslav Barus, který se vrací zpět do Brna. Poděkování od fanoušků mu patřilo právem, nýbrž za celé působení v Třebíči předváděl dobrou hru a Horácké Slavii výrazně pomohl.

Tiskovka po utkání Třebíč - Chrudim 7:2

Miroslav Barus po zápase Třebíč - Chrudim 7:2

Marcel Hrbáček po zápase Třebíč - Chrudim 7:2



Ohlasy trenérů

Martin Hosták

Martin Hosták – HC Chrudim: „Tenhle zápas se hodnotí velice jednoduše. Vyhrál ten, kdo chtěl víc vyhrát. Třebíč jasně ukázala vůli po vítězství a na našem výkonu bych těžko hledal nějaká pozitiva. Nebruslili jsme, nešli jsme do soubojů, nebyl to dobrý zápas. Jediné pozitivní snad je, že se nám nerozmnožila marodka. Třebíč si dnes zasloužila vyhrát, o tom není pochyb, takže gratulujeme soupeři k vítězství a přejeme ať se mu daří v bojích o záchranu. Rozhodně to dnes pro nás nebyla vzpruha před play-off. Doufám, že to byl jen úlet směrem dolů. Dokážeme hrát daleko lepší hokej, ale dnes byl výkon z naší strany velice špatný."


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Mně bylo jasné, že Chrudim postoupila do play-off a koncentrace jejich hráčů nebude taková, mají před sebou vrchol sezóny a nechtěli se zranit. Proto jsme naše hráče nabádal, aby bojovali, aby se snažili a motivace z nich dnes musela sama vyjít. A nebylo to jednoduché, jsme zklamaní po zápase v Jihlavě, a i proto jsme se dnes dlouho hledali, i když jsme vedli. Ta série čtyř gólů během pár minut nám definitivně zvedla náladu a zápas jsme pak v poklidu dohráli. Chrudim bude v play-off černým koněm a já jsem rád, že jsme vyhráli za tři body. Motivace dnes na naší straně byla určitě větší, ale zápas to do jeho poloviny nebyl jednoduchý. Jsem rád, že jsme dali hezké branky, potěšili jsme diváky a i Míra Barus se rozloučil dobrým výkonem. Každé vítězstvím vzpruhou, ale do play-out zbývá ještě týden a ty zápasy budou mít úplně jiné grády. Na druhé straně bude stát soupeř, který taky bude hrát o všechno. Dnes to trošku jinak postavené. Některé věci byly pozitivní, některé špatné. My si to musíme říct tak, aby to hráči zvládali i bez zbytečných chyb. Tak jak jsme byli domluveni, tak se stane, Mira Barus byl u nás do 31. ledna. Chci mu poděkovat za práci, kterou tady odvedl. Škoda, že byl ty čtyři zápasy zraněný, ale takový je sport. Jeho návrat byl výborný. Dlouho nás za pomoci spoluhráčů držel ve hře o play-off a i dnes dokázal, že je to výborný hokejista. Zatím nemohu prozradit žádná jména případných posil. Stále jednáme, telefonujeme, nemohu zatím říct nic konkrétního. Až to bude možné, určitě dám okamžitě informaci. Jediné, co mohu potvrdit, je, že Peter Sojčík a Aleš Staněk zůstávají do konce sezóny v Třebíči. U Romana Pšurného záleží na tom, jak moc ho bude vytěžovat Mladá Boleslav, protože mu do vyčerpání limitu chybí tři, nebo čtyři zápasy. Máme teď sice sedmibodový náskok, ale o tříbodovém systému to nic neznamená. My musíme hned vtom prvním zápase s Porubou bodovat, dívat se na sebe, hrát zápas od zápasu a pravidelně bodovat.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024