Menu +

TRE - BER 1:3 - Druhý zápas play-out se domácím příliš nevydařil

Reportáže
T ř e b í č - Ve druhém kole play-out přivítala Horácká Slavia na svém ledě celek Berouna. Již od prvních vteřin utkání byli na ledě lepším týmem domácí, kteří si dokázali vytvořit několik zajímavých akcí. Jednu z nich zužitkoval v čase 9:03 Aleš Padělek, čímž poslal Horáckou Slavii do vedení. Hosté ohrožovali domácí branku pouze zřídka, i tak ale dokázali v osmnácté minutě ve vlastním oslabení vyrovnat. I ve druhé třetině si více šancí vypracovali Třebíčští, gólově se ale neprosadil ani jeden z týmů. Hosté se dokázali dostat do vedení hned v první minutě třetí třetiny a na tuto branku již domácí jen marně hledali odpověď. Na konečných 1:3 upravili Berounští při závěrečné power-play domácích.
Sdílejte článek
 
48.kolo, sobota 7.2.2009
TRE TRE
1:31:1, 0:0, 0:2
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Padělek (Stejskal, Nahodil) - 18. Švagrovský (Besonov), 41. Novotný (Šinágl, Slížek), 60. Šinágl (Slížek). Rozhodčí: Zubzanda, Petružálek - Brejcha, Šmíd. Vyloučení: 7:11, navíc Altrichter (BER) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1440. Střely na branku: 59:26. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Hrabáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Padělek - Burian V. Nahodil, Stejskal - Pšurný R., Staněk, Sojčík - Přibyl, Vrba, Obdržálek.
Medvědi Beroun 1933: Altrichter - Gudas, Braniš, Vojta, Mazanec, Nedvěd, Martinec, Malý, Vejvoda - Horčička, Slížek, Tvrzník - Mrňa, Šinágl, Novotný - Kupec, Švagrovský, Vlček - Zykin, Besonov, Pavel.

Komentář k zápasu

Úvodní buly vyhrál Petr Zahradník, který tímto předznamenal průběh první třetiny. Několik úspěšných zákroků si připsal v prvních minutách hostující Altrichter. Nejprve pálil po buly Stejskal, berounský brankář kotouč vyrazil. Poté zavezl před branku hostí puk Sláma, ke střele se dostal Vrba, Altrichter opět vyrazil. Neuspěl ani Vilém Burian, který se prokličkoval před branku a zakončil. Při přesilové hře domácích přihrál do ohně Sojčík, co spálil Pšurný před ležícím Altrichterem, bylo až do nebe volající – stačilo ho jen lehce přehodit… Další přesilová hra už ale změnila skóre. Akce na jeden dotek poslala Třebíč do vedení. Po ose Nahodil – Stejskal putoval puk do středu k Padělkovi, který vystřelil z kruhu z první a mířil přesně k tyči – Altrichter byl bezmocný – 1:0. Další výhoda o jednoho hráče v poli nic nepřinesla. Blízko brance byla na počátku patnácté minuty trojice třebíčských mladíků Stejskal – Nahodil – Burian, úspěšným výpadem zakročil Altrichter. K zakončení se pěkným průnikem v pásmu dostal Zahradník, do střely padající obránce jeho plány překazil. Čtvrtá výhoda o jednoho hráče v poli změnila brankové skóre, paradoxně se radovali hosté. V oslabení totiž obral o puk Třebíčské Švagrovský a přesnou střelou vyrovnal – 1:1. Ve dvacáté minutě poslal Sojčík puk na teč Staňkovi, černou pryž zastavila ochranná síť, první dvacetiminutovka tak skončila nerozhodně.

Blízko ke vstřelené brance byl hned v první minutě druhé třetiny Zahradník, včasný výpad Altrichtera mu nedovolil zakončit lépe, puk tak branku ke smůle domácích minul. Možnost přesilové hry se naskytla poté poprvé v zápase i hostům, Vlček z kruhu branku netrefil – více už Berounští nevymysleli. Ve dvacáté deváté minutě zahrozili domácí v oslabení, Marcel Hrbáček v těžké pozici z otočky při výpadu dva na jednoho branku minul. Těžký zákrok si připsal poté Růžička po tvrdé střele Šinágla. Brankou neskončil ani pěkný průnik Padělka. Ve druhé třetině notně přiostřilo, přibylo osobních soubojů, bojovalo se o každý metr ledu. I hosté zle zatápěli – především tečovaná střela z hole Gudase letěla zajímavě. Zblízka se poté netrefil mezi tři tyče po pěkné příhře zpoza branky a elegantním zpracování Martin Čech, po dvou třetinách tak svítilo na kostce nad ledem nezměněné skóre.

O osudu utkání tak měla rozhodnout třetí dvacetiminutovka. Tu začali lépe Berounští. V čase 40:28 už totiž vedli. Po ose Slížek – Šinágl putoval puk k Novotnému, který stál osamocen mezi kruhy – střelou pod břevno nedal Růžičkovi šanci – 1:2. Při přesilové hře domácích nepřekonal Altrichtera z mezikruží Zahradník, z brankoviště poslal puk do bezpečí hostující obránce. Vyrovnat mohl Nahodil, neměl ale u tyčky dostatek prostoru. Obdržálkovu střelu z kruhu Altrichter vyrazil. Vyrovnat nedokázal ani Padělek střelou přes obránce, ani Staněk, jenž to zkoušel z kruhu. Poslat hosty do dvougólového vedení mohl Švagrovský, poslal však kotouč podél brankové čáry. Při přesilové hře hostů schoval kotouč v pravou chvíli do lapačky Růžička. Další výhoda o jednoho hráče v poli přinesla čistý průstřel z hole Nedvěda, předcházel tomu ale faul na třebíčského brankáře. Hosté putovali poté dokonce do tří. Třebíč tak získala důležitou výhodu, hra vysokou holí ji ale po dvaceti vteřinách zhatila. Šinágl Růžičku neprostřelil, neuspěli ani domácí - Kaláb branku v palebné pozici minul, Altrichtera pak neprostřelil ani Burian zblízka. Tři vteřiny před koncem při power-play domácích pečetil na konečných 1:3 Šinágl.

Berounští tak v Třebíči uhráli to, co potřebovali, a odvezli si tři body za vítězství o dvě branky.

Aleš Padělek po utkání Třebíč - Beroun 1-3

Tiskovka po utkání Třebíč - Beroun 1:3



Ohlasy trenérů

jindřich Setikovský

Jindřich Setikovský – HC Berounští Medvědi Beroun: „My jsme sem jeli s tím, že máme nůž na krku. Po špatném zápase doma s Mostem nám bylo jasné, že tady musíme bodovat. Byl to jasný barážový zápas, oproti základní části se přitvrdilo, bylo zde obrovské nasazení z obou dvou stran. Nám výborně zachytal Altrichter a skvělý výkon podali Vlček a Slížek. Pochopitelně ale musíme pochválit celé mužstvo, protože všichni hráli na doraz. Bylo jasné, že to tady bude těžké, Třebíč v posledních zápasech podává dobré výkony. Neměli jsme to jednoduché, zápas se pro nás nevyvíjel zpočátku dobře. První třetinu jsme měli pět vyloučených a je třeba říct, že z toho tři byli po právu, protože jsme hráli defenzivně, netakticky, moc jsme bránili a vůbec jsme nevystrkovali růžky. Od druhé třetiny jsme hru stáhli na tři pětky, hra se zlepšila a dostali jsme se do ofenzivy, kde jsme provětrávali soupeřovy obránce. Bylo to dnes o srdci a o bojovnosti. Co se týče rozhodčích, každý z hlavních měl jiný metr a myslím, že kdyby nic jiného, tak určitě nepřispěli k hladkému průběhu zápasu. Bylo to zbytečně přerušované a bylo tam zbytečně moc vyloučených.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný SK Horácká Slavia Třebíč: „Na naší straně je zklamání, protože jsme hráli doma a chtěli jsme vyhrát. K tomu ale musíme střílet branky a my jsme dnes se šancemi naložili strašně špatně a když už se nám zakončení povedlo, tak v brance byl výborný Altrichter, který držel hosty nad vodou, protože v první třetině chytil dvě, nebo tři jasné tutovky za stavu 1.0. My jsme pak z ojedinělého útoku dostali gól na 1:1. Od té doby byl ten zápas bojovný s obrovským nasazením z obou stran. Hrálo se hodně do těla a nebylo jednoduché mít klid na koncovku. I když jsme se snažili soupeře zatlačit a hodně střílet, tak ty šance jsme nedali a na jeden gól jsme nevyhráli. V přesilovce jsme dostali gól, asi je to podcenění situace, jeden hráč je na puku a naši tři ho jen stínují, místo aby do něj šli aktivně a agresivně a nenechali ho vystřelit. Tu situaci podle mě podcenil i gólman a dostali jsme gól v nepříhodnou dobu. Myslím si, že Aleše Padělka už mít k dispozici nebudeme, protože má v extralize odehraných 24 zápasů a ve středu se hraje extraliga, takže dnes to asi byla jeho derniéra v Třebíči. U Martina Růžičky je to na dohodě, uvidíme.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024