Menu +

TRE - MOS 5:0 - Důležité utkání zvládla Třebíč na výbornou

Reportáže
T ř e b í č - První polovinu utkání skupiny o udržení uzavřela Horácká Slavia Třebíč na svém ledě utkáním s Mostem. Třebíčští měli prakticky celý zápas otěže pevně v rukou a Mosteckým moc příležitostí ke skórování nedovolili. Ve druhé třetině vstřelil dvě branky Milan Přibyl. Nejprve se elegantně zbavil obránce na modré čáře a dal důležitý druhý gól. V polovině utkání nápalil přihrávku Staňka přesně do levého horního rohu mostecké svatyně. Hosté přidali na agresivitě, ale nebylo jim souzeno dosáhnout alespoň čestného úspěchu. Třebíč vyhrála naprosto zaslouženě.
Sdílejte článek
 
52.kolo, sobota 21.2.2009
TRE TRE
5:01:0, 3:0, 1:0
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Čech, 23. Přibyl, 29. Přibyl (Staněk, Sojčík), 34. Čech (Havran), 55. Sláma (Staněk, Sojčík). Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 6:7, navíc Zíma (MOS) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1520. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 5:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan, Kadela - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Stejskal - Přibyl, Staněk, Sojčík - Vrba, Vítek, Burian J.
HC Most: Závorka - Charousek, Hlubuček, Poživil, Chmelíř, Stříteský, Pospíšil, Panuška - Šinkovič, Budinský, Bauer Jan - Bednařík, Vrtek, Zíma - Postl, Bauer Jakub, Böhm - Mach, Salač.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. V. Burian bekhendem minul branku, Staněk se uvolnil po vhazování v útočném pásmu, ale Závorku nepřekonal. Ve třetí minutě se ujal puku Martin Čech. Objel obránce hostů, dostal se sám před Závorku a zavěsil kotouč přesně pod víko mostecké klece – 1:0.
Horácká Slavia nadále ohrožovala hostující branku. Po Burianově přihrávce pálil Nahodil do připraveného Závorky. V páté minutě dobře napadal v útočném pásmu Obdržálek, vybojoval puk, který přihrál přes šíři třetiny Čechovi. Ránu z voleje v podání třebíčského kapitána zachytil mostecký brankář do lapačky. Třebíčští měli v prvních deseti minutách více ze hry. Šance Stejskala, Sojčíka a Sedláčka po brance pouze volali. Most se dostal do své první velké šance ve třinácté minutě. Kaláb upadl v obranném pásmu, hosté se zmocnili volného puku a jejich kombinaci zakončoval Jakub Bauer, proti jehož střele parádně zasáhl Lev. Další brankové příležitosti si vypracovali Mostečtí před koncem první třetiny. Po ubránění oslabení míchali jedy před domácí brankou. Jan Bauer pálil vedle, další pokus z čepele Šinkoviče vytáhl Lev hřbetem lapačky nad horní tyčku své branky.


V úvodu prostřední dvacetiminutovky šel pykat hostující Vrtek za podražení. Sedláčkovu střelu tečoval Kaláb mimo. Hosté dostali kotouč do středního pásma. Tam se odrazil k Milanu Přibylovi, jenž obešel pěknou kličkou obránce na modré čáře a v brejku poslal z mezikruží touš mezi Závorkovými betony do sítě – 2:0.
Snížit mohl za okamžik Budínský, pálil dobře do protipohybu domácího brankáře, ale Lev zasáhl skvěle betonem. Domácí podnikli rychlý kontr, na jehož konci nedotáhl blafák do úspěšného konce Sedláček. Ve 29. minutě poslal puk Staněk od zadního mantinelu před branku, kde se do něj opřel Milan Přibyl a vymetl pavučiny v levém horním rohu hostující svatyně – 3:0.
V další minutě hosté zle zavařili Jakubu Lvovi. Domácí gólman se rozplácnul na brankové čáře, ale pokusy mosteckých útočníků nemířily mezi tři tyče. 34. minuta nabídla lahůdkovou akci v podání Horácké Slavie. Havran vyslal žabičkou do samostatného úniku Martina Čecha, který Závorku roztáhl na brankové čáře dlouhou kličkou a bekhendem zavěsil touš do víka – 4:0.
Zbytek druhé třetiny se nesl ve znamení vyloučení. Most přitvrdil a zvýšil důraz v osobních soubojích. Nicméně Třebíčští se stylu hry hostí ihned přizpůsobili. Obdržálek svůj důraz přehnal, ale jeho provinění hostující hokejisté nepotrestali. Během zmíněného trestu se obratně prosmýkl hřištěm Nahodil, ale neposedný kotouč v rozhodujícím okamžiku netrefil.


V poslední periodě se Horácká Slavia soustředila na obranu s výpady do otevřené hry hostů. Vítek střílel kolem nohou obránce nad branku, vychýlenou mušku měl také Obdržálek. Ve 45. minutě nebezpečně pálil Přibyl, jenže Závorka si s tímto pokusem poradil a neuspěl ani dorážející Sojčík. Při vyloučení Zahradníka pálil tvrdě po ledě Charousek. Most se vytrvale snažil dosáhnout alespoň čestného úspěchu, jenže všechny střelecké pokusy svěřenců trenéra Neliby končily na jistém Jakubu Lvovi v třebíčské brance. V 55. minutě vybojovali kotouč u mantinelu Staněk se Sojčíkem, Lukáš Sláma si najel do střelecké pozice a zamířil přesně k tyči – 5:0.
Horácká Slavia si závěr zápasu s přehledem pohlídala a užila si společně s věrnými diváky jasné vítězství.

Tiskovka po zápas Třebíč - Most 5:0

Martin Čech po zápas Třebíč - Most 5:0



Ohlasy trenérů

Jan Neliba – HC Most: „Myslím, že domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Byli lepší, dali góly po našich chybách a ovládli zápas. Hráli v pohybu a s nasazením, což nám v některých okamžicích scházelo. V první třetině jsme měli jednu, dvě šance, kdy jsme se mohli dostat do zápasu, ale to se nestalo. Nezbývá mi, než domácím pogratulovat. Zřejmě si už dnes zajistili účast v této soutěži. Máme mladé mužstvo, kterému nejvíc chybí zodpovědnost a větší zkušenost ve hře dozadu. Lukáš Sáblík toho měl poslední dobou hodně, proto nám v posledních zápasech nebyl k dispozici. Myslím, že v brankáři to dnes nebylo, brankář byl náš nejlepší hráč."


Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme hráli tři zápasy venku, odkud jsme přivezli nějaké body. Chtěli jsme, aby ty body získaly na ceně, a proto jsme potřebovali dnešní utkání zvládnout. Nikdo netušil, co takovýhle zápas s hráči udělá, proto jsme se snažili mužstvo uklidnit. Chtěl jsem po hráčích hlavně jednoduchost a dobrý pohyb, což oni zvládli. V první třetině jsme měli ještě nějaký gól přidat, proto jsme v kabině o přestávce hráčům řekli, aby byli před bránou pozornější a aby častěji stříleli. I to hráči ve druhé třetině do puntíku splnili, ty góly byly krásné, což nás hodně psychicky nakoplo. Ve třetí třetině jsme už ten zápas kontrolovali, nechtěli jsme dostat zbytečný gól, který by dostal soupeře do hry. Hodně si cením té nuly, protože Most je velice dobrý tým v útoku a dneska nedal ani gól. Za to patří dík obranné fázi, ale i gólmanu Lvovi, který se koncentroval pocelý zápas. Hrbáček i Kaláb vynechali zápas s Berounem, dnes ale ten zápas odehráli, zvládli celých šedesát minut, takže zase mají nějaký čas k tomu, aby svá zranění doléčili. Dnes jsme se semkli jako tým a za to musím mužstvu poděkovat. Určitě děkuji i divákům, kteří nás přišli podpořit, protože jsou chytří, věděli, o co se dnes hraje. Já nemám rád prognózy v rozehrané soutěži. Účast v první lize jsme si podle mě ještě nezajistili, potřebujeme dál hrát, čeká nás teď zápas s Porubou. Až budeme mít tolik bodů, že to bude stačit na záchranu, tak to můžeme říct, ale momentálně jsme udělali jen jeden důležitý krok a ve středu nás čeká další.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024