Menu +

UNL - TRE 2:1 sn - Třebíč vyválčila bod na horkém ústeckém ledě

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrté kolo první hokejové ligy poslalo třebíčskou Horáckou Slavii znovu na sever Čech, tentokrát na led Slovanu Ústí nad Labem. Zápas moc hokejové krásy nepřinesl, za to konec byl velice dramatický. Více než dvě tisícovky diváků čekaly na první branku až do poloviny zápasu, kdy domácí využili přesilovou hru. Na začátku třetí periody dostal více prostoru David Dolníček a poslal puk pod víko ústecké branky. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém mohly oba celky rozhodnout. Vrcholem utkání byly nájezdy - Třebíč v nich dvakrát vedla, ale nakonec se domácímu Slovanu podařilo rozhodnout až v 11. sérii! Horácká Slavia vyválčila během severočeské mise čtyři body.
Sdílejte článek
 
4.kolo, středa 23.9.2009
UNL UNL
2:1sn0:0, 1:0, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Pajič (Hovorka, Vobořil), rozhodující nájezd Mikulík - 42. Dolníček (Látal). Rozhodčí: Petružálek - Koskuba, Bertlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2150. Střely na branku: 45:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Vobořil, Gýna - Sklenička, Šagát, Mikulík - Dragoun, Janků, Alinč, Heřman, Hovorka, Pajič - Šaffer, M. Pšurný, Kloz - R. Pšurný.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Koktan, Sedláček, Kaláb, Sláma, Kania, Bulička, Ostrčil - Burian, Zahradník, Přibyl - Laš, Dolníček, Látal - Káňa, Nahodil, Obdržálek - Kundela, Burián, Fila.

Komentář k zápasu

Ústečtí vstoupili do utkání aktivně a od samého začátku zaměstnávali hostujícího brankáře Lva. Do úvodní šance se dostal Heřman, chvíli poté se v nadějné příležitosti ocitl Sklenička. Po čtyřech minutách hry se osmělili i hosté. Na výletě v útočném pásmu nejprve Orcta pozdravil střeleckým pokusem Kaláb. Hráčům Horácké Slavie se posléze pobyt v obranném pásmu Lvů evidentně zalíbil. Útočně naladěni vydrželi bezmála tři minuty. Nejprve obkroužil branku Obdržálek a domácí brankář se musel pracně natahovat. Hned po něm, po ose Látal – Laš – Káňa, třetí jmenovaný v otočce prověřil domácího strážce brankoviště. Do třetice znovu Káňa se protlačil až před Orcta, který však jeho pokus kryl. Po útočném nadšení Třebíče se ke slovu dostali i domácí. V 8.minutě po spolupráci Heřmana s Alinčem Janků v obrovské příležitosti trefil tyčku. O čtyři minuty později Heřman z blízka pálil do protipohybu třebíčského brankáře Lva. S plynoucím časem vzali režii utkání do svých rukou žlutomodří. Útočné geny ukázal střelou tahem z mezikruží Ondřej Kříž. Aktéři střetnutí nabídli první vyloučení až pět minut před koncem třetiny, poté co se provinil hostující Káňa. Lvi s početní výhodou nenaložili nejlépe. Kromě nebezpečné střely z hole Mikulíka z blízké vzdálenosti se k vážnějšímu ohrožení hostující branky nedostali. Dvě minuty před úvodní sirénou o sobě dali ještě vědět i hosté. Velmi aktivní Káňa v sympatické akci nabídl střeleckou příležitost Obdržálkovi, který však ve finální fázi nedal. Potom se do sóla hrnul Kundela. Úvodní třetina skončila šancí Lvů, Mikulík bekhendem neuspěl.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta předchozí. Ústečtí se chopili role favorita a dobývali třebíčskou branku. Hosté však Lvy organizovanou hrou k něčemu většímu nepustili. Slovan se do velké příležitosti protlačil až v polovině prostřední části. Do nadějné akce se dostal Dragoun, Mikulík dorážel a z druhé vlny pálil Kloz, jehož střelu třebíčská obrana zblokovala. Ústečtí si v této akci vysloužili přesilovou hru, kterou záhy využili. Rok Pajič totiž předvedl svůj důraz a dotlačil puk za betony Lva – 1:0. O chvilku později vyjádřili diváci nespokojenost s vyloučením Skleničky. Hosté s početní výhodou naložili prachbídně. Nevytvořili si prakticky jedinou příležitost a ani na delší čas se neusadili v útočném pásmu. Nic na tom nezměnil ani pokus Látala, který za brankou svými manévry Orcta nepřekvapil. V 16. minutě pálil ústecký Dragoun, třebíčský Lev jeho jedovatou ránu vytěsnil do ochranné sítě. Do zbytku třetiny se odehrával spíše boj ve středu hřiště bez větších příležitostí. Hostující hráči povětšinou naráželi na ústecký obranný val. Jejich útočné pokusy zpravidla končily ve středním pásmu.

V úvodu třetí třetiny nejen ústecké příznivce ochladila studená sprcha v podobě vyrovnávacího gólu. Třebíčský David Dolníček projevil své individuální schopnosti a prostřelil Orcta – 1:1. Ústečtí Lvi chtěli ještě něco s výsledkem udělat. V 7.minutě hosty podrobili pořádnému tlaku. Vypracovali si několik příležitostí, za zmínku stojí i Němečkova bomba, která řádně vyprášila vyrážečku třebíčského brankáře. O čtyři minuty později zajímavě pálil Gýna a k dorážce se drápal Kloz. O největší tutovku třetí třetiny se postaral Mikulík. Po vyhraném buly v obranném pásmu sebral kotouč a v úniku se řítil k hostující brance. Výsledek jeho snažení však nepotěšil, skóre se neměnilo. Čtyři minuty před koncem mohl vedení Lvů strhnout Dragoun. S přibývajícím časem se zvětšovala nespokojenost domácích fanoušků a ani jindy živý kotel působil ospale. Třebíč se do útoku mnohokrát nepodívala. Gólman Orct se častokrát musel nudit a jen přihlížel nepovedeným ofenzivním počínáním jeho spoluhráčů. V samém závěru třetiny si Třebíč vyžádala oddechový čas. Co hráčům kouč Šindel poradil, nevíme, ale naprosto nečekaného bodu se už třebíčtí hráči dočkali…

Nastavení nabídlo stejný scénář jako celý zápas. Ústečtí nepřesně tvořili, Třebíč pozorně bránila. V úvodu prodloužení byl blízko rozhodnutí Hovorka, ale v krkolomné pozici minul. Dvacet sekund před koncem přesčasu se před Orctem zjevil Dolníček, moc nechybělo, aby rozhodl, Orct však vytáhl povedený zákrok. Pár vteřin na to se v ještě větší šanci objevil Dragoun. Samostatné sólo však neproměnil. Zní to neuvěřitelně, ale vzhledem k tomu, že ústečtí se ze střelecké letargie neprobudili, následovala trestná střílení.

Hráčům v obou táborech se nedařilo ani při nájezdech. Prvních branek jsme se dočkali až v páté sérii. Hovorka jel třikrát. Slovan měl dvakrát namále po proměněných nájezdech Zahradníka a Laše, poprvé přežili v páté sérii, pak dorovnával Milan Mikulík v desáté. A byl to on, který rozhodl. Svým druhým úspěšným nájezdem tak v jedenácté sérii připsal na konto Lvům druhý prémiový bod.





Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Za vše dnes hovoří výsledek, se kterým jsme spokojeni. Získali jsme bod, ale mohli jsme získat i víc jak jeden. Hráli jsme velmi dobře v defenzivě a udělali jsme minimum chyb. Vlastně jsme domácí za celé utkání nepustili do nějakého trvalého tlaku, nebo velkých gólových šancí. Odehráli jsme zde velmi vyrovnaný zápas. Nájezdy jsou už specifická disciplina, my jsme v nich dvakrát vedli, ale domácí na konec vytáhli Mikulíka, který udělal dvakrát stejnou kličku a byl úspěšný. Pro nás už ale nájezdy byly spíš takovou zábavou na konec."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024