Menu +

TRE - VRC 3:4 sn - S Vrchlabím bod za porážku v samostatných nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - Deváté kolo první hokejové ligy svedlo dohromady celky Třebíče a Vrchlabí. Horácká Slavia se ujala v utkání dvakrát dvoubrankového vedení, přičemž dvě z branek domácích vstřelil Dolníček, hosté ale pokaždé snížili, nakonec se jim podařilo i vyrovnat zasluhou Pácala. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, v nich byli o malinko úspěšnější hosté.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 10.10.2009
TRE TRE
3:4sn1:0, 2:2, 0:1 - 0:0
VRC VRC
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Nahodil (Obdržálek), 30. Dolníček (Bartoš, Káňa), 35. Dolníček (Bartoš, Káňa) - 34. Matějíček (Filip), 36. Kubeš (Filip), 50. Pácal (Filip, Kubeš), 65. Filip. Rozhodčí: Trombík - Goňa, Obadal. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1770. Střely na branku: 39:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Koktan, Bulička, Ostrčil, Sláma, Kania, Kaláb - Káňa, Dolníček, Bartoš - Laš, Zahradník, Čech - Burian V., Nahodil, Obdržálek - Látal, Přibyl, Kundela - Fila.
HC Vrchlabí: Biegl - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Flašar, Kubeš - Filip, Beck, Anders - Čaloun, Gengel, Tvrdek - Hubáček, Mikkšovský, Urban - Zima, Rusnák, Konečný.

Komentář k zápasu

Úvod utkání patřil domácím, hosté v úvodních minutách vyhazovali na zakázaná uvolnění. Vstřelit branku tak mohli Třebíčští. Bulička střílel od modré, Obdržálek zblízka Bieglův beton nepřehodil. Látal neprostřelil Biegla z mezikruží, Dolníček dorážel nad. Před hostujícího brankáře se tlačil i Káňa, leč neúspěšně. Na Biegla nevyzrál z úhlu ani Obdržálek. Do ojedinělé šance hostí se dostal Urban. Červené světlo nerozsvítil ani Káňa, který nebezpečně tečoval Slámovu střelu. V oslabení domácích pak ujela dvojice Nahodil – Obdržálek, dvakrát si vyměnili kotouč a prvně jmenovaný ho poslal pod Bieglem do branky – 1:0. Jakub Lev poté schoval puk po střele Pácala. V sedmnácté minutě vystřelil přes obránce Nahodil a Biegl jen se štěstím udržel kotouč v lapačce. Nebezpečně se poté prodíral třebíčským pásmem vrchlabský Hubáček, ke střele se však nedostal. Skórovat ale mohl Mikšovský, Lev jeho bekhendovou střelu vyrazil. S koncem třetiny střílel Dolníček mimo branku.

Do druhé periody vstoupili aktivněji hosté, Lev musel zasahovat po střelách Kubeše a Gengela. Biegl měl plné ruce práce s Nahodilem. V sedmadvacáté minutě ujela dvojice Laš – Čech, prvně jmenovaný volil střelu, Biegl udržel kotouč ve výstroji. Na druhé straně letělo nebezpečně Pácalovo nahození. V čase 29:26 vedla Horácká Slavia o dvě branky – Biegl se nestihl přemístit a Dolníček měl úlohu snadnou – 2:0. Perfektní souhra Třebíčských na sebe nenechala dlouho čekat. Přes celé kluziště dostal milimetrovou přihrávku na útočnou modrou Obdržálek, z jízdy vypálil, mezi tři tyče se však netrefil. Skóre se nezměnilo ani když vystřelil Burian a Nahodil dorážel. Hosté svoji výhodu situace dva na jednoho doslova zahodili, když to nesmyslně překombinovali. Beckovu střelu Lev podržel. Zblízka mohl dorážet i Gengel, trefil však jen Lvův dobře postavený beton. Na 1:2 z pohledu hostí snížil Matějíček, když vystřelil z kruhu nechytatelně do šibenice. Pěknou akcí se prezentovala dvojice Káňa – Bartoš, aby se poté zapojil do hry i Dolníček, který si položil Biegla a zasunul kotouč do prázdné branky – 3:1. Obdržálek našel poté v ideální palebné pozici Buličku, ten ale zlomil při střele hůl. Následně byla vyloučena Horácká Slavia za příliš mnoho hráčů na ledě – hosté ji využili za dvacet pět vteřin. Filip našel Kubeše, ten se z první trefil za záda Lva – 3:2. Následovalo další vyloučení domácích a obdobná kombinace hostí, přinesla střelu Filipa a úspěšný zákrok Lva.

Třetí dějství začalo dohrávanou přesilovou hrou Třebíče, z mezikruží střílel Obdržálek, Biegl kotouč udržel. Pasivní přístup domácích znamenal vyrovnání. Lev sice nejprve Pácalovu střelu vyrazil, na dorážku už byl ale v poloze ležícího bezmocný – 3:3. O chvíli později navíc zazvonila tyč po střele Chaloupky. Lev si musel poté poradit i s Tvrdkem, který na něj zle dorážel u tyče. Při hře čtyř proti čtyřem vystřelil od modré Ostrčil, Biegl kotouč udržel ve výstroji. Dvakrát vypálil od modré i Sláma, v obou případech vyrazil vrchlabský brankář betonem.

V šedesáté minutě byli vyloučeni dva hráči Vrchlabí, prodloužení tedy začalo přesilovou hrou domácích v poměru pěti proti třem. Biegl udržel v úvodu kotouč po střele Káni. Nejblíže brance byl ale Obdržálek, který trefil po ideální přihrávce Nahodila břevno. Lev poté vychytal tváří v tvář Filipa. Neskórovala ani dvojice Dolníček – Laš, kotouč z hole Laše zastavil Biegl na brankové čáře. Dolníček poté přestřelil, Biegl vyrazil i nebezpečnou střelu Slámy.

V Třebíči tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jako první se rozjel hostující Filip, položil si Lva a trefil se pod břevno. Zahradník branku netrefil. Neuspěl ani Čaloun. Obdržálek poté vymetl svým typickým způsobem Bieglovy pavučiny. Lva pak prostřelil Chaloupka. Od tyčky se trefil perfektně i Bartoš. Ve čtvrté sérii zlomil při střele Obdržálek hůl, rozhodl tak Filip, který si přišel v dovedností soutěži na Lva i napodruhé – trefil se mezi betony. Vrchlabí tak v Třebíči zvítězilo na samostatné nájezdy.

Tiskovka po utkání Třebíč - Vrchlabí 3:4 sn

D. Dolníček po utkání Třebíč - Vrchlabí 3:4 sn



Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek

Vladimír Jeřábek – HC Vrchlabí: „Věděli jsme, že Třebíč hraje hodně v pohybu, že hodně bruslí a v první třetině na nás také vlítla, čímž se to potvrdilo. V první třetině jsme měli nějaké menší šance a byli jsme rádi, že skončila nakonec jen 1:0 brankou, kterou jsme dostali v naší přesilovce. Ale to už tak v hokeji bývá. Před druhou třetinou jsme si něco řekli, zredukovali jsme sestavu na tři lajny a udělali jsme na soupeře tlak. Bohužel jsme dostali gól na 2:0, ale rychle jsme snížili na 2:1. To, co nás srazilo, byl gól na 3:1, kdy jsme zase museli dotahovat. Jsem hrozně rád, že jsme tady uhráli aspoň bod. Nájezdy, to už je sázka do loterie. V dnešním zápase jsme měli mnohem větší pohyb a důraz, než ve středu v utkání doma a získali jsme dva body.“


Jaromír Šindel

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „Viděli jsme zápas, který byl velice rychlý a obě mužstva hrála více útočně. Co se týče naší hry, tak to byl náš nejlepší domácí zápas, ale bohužel se nám nepovedlo dotáhnout ho do vítězného konce. Soupeře jsme do zápasu vrátili vlastně sami. Při prvním a třetím gólu jsme měli puk pod kontrolou, měli jsme ho zvládnout, ale nezvládli jsme jej. Na druhou stranu naše mužstvo v útočné fázi hraje velice dobře, jen nedává góly z přesilovek. To nás zabíjí. Šance na konci utkání a v prodloužení přesilovka pět na tři tak dlouhá, to prostě musí být gól. Nenašel se ale nikdo, kdo by to vzal na sebe, kdo by do té koncovky šel.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024