Menu +

TRE - OLO 4:5 sn - Zápas krásných gólů a velkých chyb znovu rozhodovaly až nájezdy

Reportáže
T ř e b í č - Utkání, jež lze nazvat bojem o Moravu, přineslo krásné branky, ale také velké chyby a sporné momenty. Neuznaný třebíčský gól na samém konci první třetiny nahradil hned na začátku té druhé Petr Zahradník. Hrál se pohledný a rychlý hokej, ve kterém se obě mužstva střídala ve vedení. Zápas nakonec, jak již v Třebíči začíná být tradicí, dospěl opět až do samostatných nájezdů. V nich byli šťastnější hosté a bod navíc tak putuje za vítězství 4:5 po nájezdech na Hanou.
Sdílejte článek
 
11.kolo, sobota 17.10.2009
TRE TRE
4:5sn1:2, 3:1, 0:1 - 0:0
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Ostrčil (Bartoš, Laš), 22. Zahradník (Hrbáček), 23. Nahodil (Bartoš), 40. Dolníček (Ostrčil) - 12. Davídek, 12. Černý (Zbořil), 26. Davídek (Mikšan), 52. Černý (Brančík), 66. Polodna. Rozhodčí: Petružálek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1940. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (Míča) - Hrbáček, Koktan, Sedláček, Ostrčil, Sláma, Kania, Bulička, Kaláb - Laš, Dolníček, Bartoš, Látal, Zahradník, Čech - Burian V., Nahodil, Obdržálek, Přibyl, Kundela, Fila.
HC Olomouc: Žigárdy (Sedlář) - Bartoň, Janáček, Lhotský, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Paška, Vyrůbalík - Bordowski, Brančík, Davídek, Černý, Čuřík, Haluza, Korhoň, Kucharczyk, Mikšan, Ministr, Polodna, Zbořil.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání měla více ze hry Olomouc, která měla zpočátku tlak. Domácí ovšem hrozili především z rychlých brejků. Solidně zaplněná aréna se branky dočkala při první přesilové hře domácích. V čase 10:20 našel Marek Laš na modré čáře Radima Ostrčila, který bombou z voleje propálil Žigárdyho poprvé – 1:0. Vedení ovšem domácímu týmu nevydrželo příliš dlouho, neboť po necelé minutě bylo vyrovnáno, když se před Lvem prosadil Martin Davídek 1:1. Za 32 vteřin bylo domácím hráčům a divákům ještě hůř, protože podruhé v utkání překonal Jakuba Lva Michal Černý a hrstka hostujících fanoušků byla v euforii – 1:2. V samotném závěru první třetiny nastal velmi sporný moment, který jistě ovlivnil celé utkání. Domácí hráči měli výhodu přesilové hry a v čase 19:59 prostřelil Žigárdyho v Olomoucké brance Petr Obdržálek, ale rozhodčí po několika minutách dohadování branku neuznal a domácí hráči a fanoušci byli značně podráždění, není se čemu divit. Tato branka jak se v závěru ukázalo domácím hráčům scházela k dosažení prvního domácího vítězství. Po tomto verdiktu šli do kabin spokojenější hostující hráči.


Do druhé třetiny vstoupil hostitelský tým o poznání lépe, dohrávali přesilovou hru z třetiny předešlé a po 14 sekundách hry měli výhodu přesilové hry 5 na 3. S touto výhodou nenaložili ideálně a gólově se neprosadili. Diváci se dočkali branky až při hře 5 na 4, kdy z mezikruží mířil přesně Petr Zahradník a domácí v čase 21:51 srovnali účet zápasu – 2:2. Velká radost v Třebíčském táboru vypukla také ve 23. minutě, kdy se do přečíslení dvou proti jednomu dostali domácí Lukáš Nahodil a Martin Bartoš a prvně jmenovaný se po perfektní přihrávce od Martina Bartoše nemýlil a zakončil do prázdné branky – 3:2. Radost domácích trvala pouze do 26. minuty, kdy po hrubé chybě domácího útočníka dostal od Davida Mikšana ideální pas mezi kruhy Martin Davídek, který propáil domácího gólmana a třebíčský stadion rázem stichnul – 3:3. Domácí hráči v průběhu prostředního dějství nevyužili přesilovou hru 5 na 3, ale to je nemuselo až tolik mrzet, protože v závěru druhé části se po krásné střele do šibenice prosadil David Dolníček, který zúžitkoval přihrávku od Radima Ostrčila – 4:3.


Do posledního dějství vyměnili hostující hráči brankáře, kdy na místo Štefana Žigárdyho šel do branky Jakub Sedlář. Ve třetí třetině měli optickou převahu hráči Olomouce, kteří díky přesilovým hrám zle zatápěli před domácí brankou. Jakub Lev předvedl několik těžkých zákroků a domácí diváci trnuli především před mlýnicemi před brankou. Po té měli několik příležitostí také domácí borci, ale neprosadili se. Branky se hostitelský tým nedočkal ani v přesilové hře, kterou nevyužil. Hned po skončení početní výhody dostal perfektní pas za domácí obranu Michal Černý od Richarda Brančíka a svůj únik zakončil excelentně a domácí brankář kapituloval již po čtvrté a stav utkání byl rázem srovnaný – 4:4. Domácí tým zažíval velmi krušné chvíle v závěru třetiny, kdy musel ubránit oslabení. To se domácím hráčům povedlo a utkání poté dospělo do prodloužení.


V prodloužení se hrálo nahoru dolů a oba týmy si vytvářeli brankové příležitosti. Stínem celého utkání jistě byl velmi slabý výkon hlavního rozhodčího, který mnohokrát rozproudil krev domácím hráčům a příznivcům. V závěru prodloužení mohl rozhodnout Lukáš Nahodil, ale svůj únik neproměnil, neboť mu nevyšla klička a následná střela šla mimo tři tyče a utkání se dostalo dospělo až do samostatných nájezdů.


Do této disciplíny vyměnili hostující trenéři opět brankáře a do branky putoval Žigárdy. Samostatné nájezdy začínali hosté, ale Michal Černý ten první neproměnil a domácí měli mírnou výhodu. Za domácí borce v první sérii proměnil krásným blafákem Martin Bartoš. Na druhé straně se nemýlil Milan Ministr a rázem bylo srovnáno. Ke druhému domácímu nájezdu se postavil miláček třebíčského publika Petr Obdržálek a svůj typický samostatný nájezd neproměnil. Třetí sérii začal hostující Polodna a střelou po ledě překonal domácího gólmana. Za domácí hráče jel David Dolníček a musel dát, jinak by domácí hráči prohráli. Tuto nelehkou situaci zvládl a bylo srovnáno. Po třetí sérii samostatných nájezdů přišla na řadu náhlá smrt a pořadí se otočilo. Za domácí hráče jel Martin Bartoš a svůj druhý nájezd bohužel neproměnil. Poté domácí trenér zkusil překvapivý tah, když do branky šel Pavel Míča. Jako první na Míču jel Milan Ministr, ale při kličce mu puk sjel z hole a nedal. Za domácí jel jako pátý v pořadí Tomáš Kaláb, ale střelu mezi betony si Žigárdy pohlídal. Poté se k puku postavil Petr Polodna a svůj druhý samostatný nájezd v utkání proměnil a hostující hráči se radovali z vítězství – 4:5.


Domácí hráči tak sérii zápasů, kdy se rozhoduje až v nájezdech neprolomili a doposud v normální hrací době na domácím ledě nevyhráli.

Martin Čech po zápase Třebíč - Olomouc 4:5 sn

Tiskovka po zápase Třebíč - Olomouc 4:5 sn



Ohlasy trenérů

Petr Vlk

Petr Vlk – HC Olomouc „Bylo to trošku divoké utkání. Nám se vstup do zápasu povedl, vytvořili jsme si šance, které jsme neproměnili. S tím se potýkáme od začátku sezóny. Třebíč hrála velmi dobře přesilové hry a tím se dostávala na koně. Druhá třetina byla z našeho pohledu katastrofická. V poslední třetině se to zase uklidnilo a zlepšilo. Jak dopadnou nájezdy, to už je loterie. Se dvěma body z Třebíče, která hraje velmi dobře, hrála velmi dobře už i v přípravě a má v tabulce spoustu bodů, jsme spokojeni. Po druhé třetině jsme vystřídali brankáře proto, že jsme chtěli zklidnit Štefana Žigárdyho, který odchytal několik vynikajících zápasů, ale dnes se nám nezdál v takové pohodě, jako by si i on sám představoval. Myslím si, že mu to prospělo, protože v penaltách už byl zase klidnější. Bylo to ku prospěchu týmu.“


Jaromír Šindel

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „Jestli Petr Vlk říkal divoké utkání, tak já říkám pro nás už skoro normální utkání, protože už jsme si zvykli, že takhle se u nás letos hraje. Doma pokračujeme v té bezstarostné jízdě, kdy hrajeme velice dobře dopředu, ale bohužel soupeři góly doslova darujeme. Nechci tím zpochybnit sílu Olomouce, protože hraje velice dobře a má velmi dobré mužstvo. Pro nás to, že jsme neprohráli, je úspěchem, získali jsme bod. Nájezdy jsou otázkou štěstí a momentální dispozice, ovšem pokud chceme být úspěšní, tak nesmíme selhávat v základních defenzivních činnostech. Tohle byl ideální soupeř pro výhru, přijel siný tým a naše motivace vyhrát byla velká. Jediným důvodem výměny brankáře v nájezdech, bylo rozhodit Ministra, aby musel zapřemýšlet, co udělá. To se povedlo, nakonec ale nájezdy vyhráli stejně hosté. Naši hráči strašně chtějí, možná až moc. Někdy mi to připadá, jako bychom se toho vítězství báli. Vidím to ale v té zodpovědnosti jednotlivých hráčů.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024