Menu +

TAB - TRE 5:2 Hořký konec jedné série

Reportáže
T ř e b í č - Devětkrát za sebou bodovali hokejisté Horácké Slavie. Desátý zápas s bodovým ziskem jim však nepovolil bývalými hráči Horácké Slavie posílený a již tak silný celek Tábora. První dvě branky Kohoutů vstřelili Květoň a Mertl a až do stavu 5:0 držel čisté konto plzeňský gólman Francouz v dresu Táboritů. Teprve potom se dostali ke slovu také Třebíčští, konkrétně Marek Laš, jenž dvěma góly snížil na konečných 5:2. Tým Tábora tak získal tři body, které nutně potřeboval k udržení kontaktu s ostatními mužstvy. Třebíčští mají do soboty, kdy hostí od 17:30 Chrudim, o čem přemýšlet. Doplněno hodnocení trenéra Jaromíra Šindela.
Sdílejte článek
 
12.kolo, středa 21.10.2009
TAB TAB
5:22:0, 3:0, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Květoň (Havran), 19. Mertl (Květoň, Vomela), 27. Šperger, 34. Mařík (Padělek I., Kudrna), 36. Kocar (Šperger) - 43. Laš (Nahodil, Obdržálek), 57. Laš (Obdržálek). Rozhodčí: Florián - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 910. Střely na branku: 45:23. Průběh utkání: 5:0, 5:2.
Sestavy
HC Tábor: Francouz - Kudrna, Černý, Kotaška, Poživil, Kanov, Lukáč, Vomela, Havran, Mařík, Padělek I., Štrba, Nedorost, Šperger, Kocar, Kuchejda, Červený, Mrkvička, Květoň, Mertl, Rod.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Koktan, Sedláček, Ostrčil, Sláma, Kania, Bulička, Kaláb, Laš, Dolníček, Bartoš, Látal, Zahradník, Čech, Burian, Nahodil, Obdržálek, Přibyl, Kundera, Fila.

Komentář k zápasu

Domácí vlétli na svého soupeře s velkou chutí a už na konci druhé minuty se ujali vedení. Havran předložil puk před branku Lukáši Květoňovi, a ten tváří v tvář třebíčskému gólmanu Lvovi nezaváhal. Tábor diktoval tempo hry celou první třetinu, hráči Horácké Slavie hrozili jen při přesilovkách. Když se v 19. minutě prosadil střelou z ostrého úhlu Tomáš Mertel, Jihočeši odcházeli poprvé do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Ten se jim povedlo po přestávce navýšit ještě výrazněji. Až ve 25. minutě byl vyloučen první třebíčský hráč, ale Čechův faul dokázali domácí potrestat. Chybu Jakuba Lva využil Zdeněk Šperger, který sebral puk hostujícímu brankáři z hole a dopravil jej do odkryté branky. V závěru 34. minuty pak využil Martin Mařík dorážkou z bezprostřední blízkosti přesilovku pět na tři a za necelé dvě minuty zvýšil už na 5:0 Jaroslav Kocar.

Hostům se pak už jen povedlo zkorigovat skóre. V závěrečné dvacetiminutovce se o to svými góly postaral Marek Laš, když se nejprve prosadil ve 42. minutě střelou z úhlu, tři minuty před koncem si pak obhodil ležícího táborského gólmana Francouze. Nic to ovšem nezměnilo na zisku tří bodů pro domácí, kteří se odpoutali od posledního místa.





Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Zápas velmi ovlivnily dva rychlé góly, které jsme inkasovali na jeho začátku. První dva byly po tečovaných střelách. Když jsme se nadechovali k nějakému tlaku, přišla chyba brankáře Lva, kdy promáchl puk za brankou a ani ne v polovině zápasu to bylo už 3:0. Dneska nám prostě nic nefungovalo a měli jsme velké problémy s pohybem na hřišti. Udělali jsme pak nějaké změny, některé hráče jsme nechali ve třetí třetině odpočívat. Pozitivem byl výkon Marka Laše a Petra Obdržálka, které jsme dali na třetí třetinu k sobě, a kteří zařídili oba naše góly a aspoň poslední třetinu jsme vyhráli 2:0. Celkově byl ale náš výkon dnes špatný. Vylučuji podcenění soupeře, protože jsme věděli, že mu dnes bude chytat Francouz z Plzně a také to, že Tábor má velmi zkušený tým. Pro dnešek se navíc posílil jedním útokem z Českých Budějovic a ten byl na ledě hrozně znát. Mertl a Květoň jsou hokejově úplně někde jinde. Možná jsme ten trest za naši bezstarostnost potřebovali a hráči si uvědomí některé věci."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024