Menu +

TRE - CRU 4:2 - První domácí vítězství za tři body!

Reportáže
T ř e b í č - V dnešním zápase si domácí hokejisté po zásluze připsali první výhru za vítězství v normální hrací době. V bojovném a vyrovnaném zápase sousedů v prvoligové tabulce mohly oba týmy v závěrečné desetiminutovce převážit jazýček vah na svou stranu. Nakonec se to podařilo domácím, když vítěznou branku vstítil Lukáš Nahodil. Chrudim se snažila vyrovnat, ale potřetí se jí to již nepodařilo.
Sdílejte článek
 
13.kolo, sobota 24.10.2009
TRE TRE
4:21:0, 1:1, 2:1
CRU CRU
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Laš (Sláma, Nahodil), 40. Zahradník (Sedláček), 54. Nahodil (Sláma, Odbržálek), 60. Laš (Obdržálek, Nahodil) - 36. Semorád (Rákos), 45. Zadina (Martinec). Rozhodčí: Vampola - Reich, Skopal. Vyloučení: 5:5, navíc Látal (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1730. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Sedláček, Ostrčil, Bulička, Kaláb, Sláma, Kania, Hrbáček, Koktan - Káňa, Dolníček, Bartoš - Burian, Vítek, Látal - Laš, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl.
HC Chrudim: Růžička - Toužimský, Malinský, Evan, Mocek D., Suchý, Šeda M., Mocek P., Charousek - Zadina, Martinek, Žák - Šeda J., Blažek, Bělohlávek - Klejna, Semorád, Rákos - Bláha, Jindřich, Procházka.

Komentář k zápasu

V úvodu první třetiny si několik slibných příležitostí vypracovala Dolníčkova formace, žádná po brance volající střela však nepřišla. Růžička musel navíc vyrážet maskou kotouč z hole Přibyla, který to zkoušel přes obránce.

V čase 5:10 byl vyloučen hostující Jindřich, o chvíli později se domácí poprvé radovali. Po pěti vteřinách výhody o jednoho hráče v poli totiž vystřelil Sláma, před brankářem tečoval puk Marek Laš a Třebíč vedla – 1:0.

Třebíčští i nadále tvořili hru, ojedinělá střela hostí v podání Žáka nemohla Lva v brance domácích ohrozit. Lepší rána letěla z hole Malinského na konci vlastního oslabení, Lev však vyrazil kotouč betonem.

Zkušený kádr Chrudimských ukázal svoji sílu až při vyloučení Laše, přímé ohrožení branky z toho však nebylo. Pěknou kombinační souhru naslepo předvedla dvojice Bláha – Jindřich, puk však třebíčskou branku minul.

S koncem třetiny pak pronikl podél mantinelu do útočného pásma Laš, Růžičku však překonat z úhlu nedokázal.

Úvod prostředního dějství přinesl řadu nepřesností na obou stranách. Po přihrávce Dolníčka se pak ale ocitl na konci třiadvacáté minuty tváří v tvář Růžičkovi Sedláček, střela mířená mezi nohy si cestičku do branky nenašla. Skóre nezměnil ani Látalův projektil. Lva nepřekonal pro změnu Bělohlávek. Třebíčský brankář si poradil i s kotoučem z hole Jana Šedy.

Třiatřicátá minuta přinesla vyloučení hostů, Obdržálek z mezikruží mířil ale doprostřed branky. Po polovině utkání tak přišlo vyrovnání – přes Kalába vystřelil Semorád a trefil se přesně k tyči – 1:1.

Patnáct vteřin před sirénou ale svítilo na ukazateli skóre 2:1. Nejprve předvedl sice Růžička zákrok snů, když se doslova akrobaticky „rozletěl“ za tečovaným kotoučem mířícím do horní poloviny branky, z dalšího útoku už ale kapituloval po střele Zahradníka, který vypálil přes obránce prudce a přesně – mezi lapačku a beton – 2:1.

Do třetí periody vstoupili zákonitě aktivněji hosté, Procházkovu střelu nebezpečně tečoval Jan Šeda. Bartoš poté předložil na brankovišti kotouč Káňovi, Růžička však zasáhl na brankové čáře betonem. Nebezpečně vystřelil i Žák na straně druhé.

V čase 44:41 už bylo znovu srovnáno, Lva prostřelil po buly Marek Zadina – 2:2. Odpovědět mohli Nahodil s Obdržálkem, neuspěli však. Bez brankového efektu zahrozil i Káňa.

V čase 53:56 Třebíč potřetí vedla. Od modré vystřelil Sláma a Nahodil dorazil přesně mezi Růžičkovy betony – 3:2. Nahodil mohl přidat i další branku po ideální přihrávce Obdržálka, se střelou však otálel příliš dlouho a po zemi pak už Růžičku na brankové čáře nepřekonal.

Jednadvacet vteřin před koncem pak pečetil vítězství svou druhou brankou v utkání Marek Laš, když zužitkoval perfektní přihrávku Obdržálka za obránce a tváří v tvář Růžičkovi se nemýlil – 4:2.

Třebíč tak prolomila sérii domácích utkání, které musely rozhodovat samostatné nájezdy.



Marek Laš po utkání Třebíč - Chrudim 4:2

Tiskovka po utkání Třebíč - Chrudim 4:2



Ohlasy trenérů

Martin Hosták – HC Chrudim: „Zápas jsme nezačali dobře, v první třetině jsme byli pořád o krůček pozadu. Soupeř dobře bruslil a zaslouženě vedl. My jsme pak zápas vyrovnali, škoda toho gólu před koncem druhé třetiny. Ten si myslím, byl hodně důležitý. Přesto se nám podařilo udělat ve třetí třetině tlak, na začátku vyrovnat. Pak jsme vytvořili hrubou chybu, na kterou hráče neustále upozorňuji. Soupeř dal po odrážce gól a tím vlastně rozhodl utkání . Soupeř na začátku třetí třetiny bránil výsledek a díky tomu jsme se my dostali do tempa a do tlaku.“


Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „Poprvé jsme odehráli první třetinu podle našich představ. Tedy devatenáct minut a padesát vteřin. Potom jsme zase soupeři nahráli na gól, který naštěstí Lev chytil. Ta první třetina ale byla hraná podle našich pokynů a představ. Takhle by to doma mělo vypadat, hrát důrazně a napadat po celé ploše. Nevím proč jsme se ve druhé třetině stáhli a přestali jsme hrát aktivně. Tím jsme soupeře pustili do hry, udělali jsme dva zbytečné fauly, což hru ovlivnilo. Do třetí třetiny jsme nastoupili s tím, že jsme čekali, že soupeř hru trošku otevře a my z brejku dáme gól. Před tím ale přišlo vyrovnání, kdy naši hráči byli dlouho na ledě a dvakrát po sobě udělali icing. Nakonec jsme výhru doslova a do písmene ubránili, protože jsme se báli toho, že tříbodové vítězství zase nebude. Nakonec se to povedlo. Za stavu 3:2 už jsem věřil, že vyhrajeme.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024