Menu +

TRE - CHM 1:3 - Špatná koncovka připravila domácí o body

Reportáže
T ř e b í č - Domácí hráči vstoupili do zápasu aktivně a již v první minutě po gólu Martina Bartoše vedli. Poté si vypracovali ještě spoustu šancí, které se jim již bohužel zužitkovat nepodařilo. Zkušený tým Chomutova své šance naopak využit dokázal a na sever Čech si odvezl všechny body za výhru 1:3.
Sdílejte článek
 
15.kolo, středa 28.10.2009
TRE TRE
1:31:0, 0:2, 0:1
CHM CHM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Bartoš (Dolníček) - 31. Procházka (Duda, Mikšovic), 32. Hašek (Mikšovic, Jíra), 53. Jíra (Pavlas). Rozhodčí: Klimecký - Dřínovský, Svoboda Jar. Vyloučení: 10:12. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1870. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Sedláček, Koktan, Bulička, Kaláb, Kania, Sláma, Ostrčil - Káňa, Dolníček, Bartoš - Látal, Burian, Kundela - Laš, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl - Fila.
Piráti Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Bombic, Trefný, Pavlas, Malinský, Grof, Všetečka, Révay - Procházka, Kraft, Duda - Skořepa, Mikšovic, Jíra - Eiselt, Fiala, Jeslínek - Hašek, Domin, Míka.

Komentář k zápasu

Utkání začalo velmi divoce, hned v úvodní minutě se domácí dostali do vedení, když Dolníčkovu střelu švihem tečoval mimo dosah Hanuljaka Martin Bartoš 1:0. Poté si připsali domácí hráči několik slibných šancí, ale diváci se branky nedočkali. Hosté hrozili především z rychlých brejků, ale proti stál vynikající Šťůrala. Prvním vyloučeným hráčem utkání byl domácí Ondřej Látal.
Vilém Burian před Hanuljakem
Chomutovští hráči zle zatápěli, ale bez gólového efektu. Na druhé straně si výborné šance vytvořila elitní formace, ale Dolníček s Káňou a poté Koktan na hostujícího brankáře nevyzráli. O několik minut později se Hunuljak vyznamenal proti střele Obdržálka. Během první třetiny se několikrát přiostřilo a rozhodčí měli plné ruce práce. V samotném závěru třetiny měli domácí hráči početní výhodu, kterou nevyužili, a proto se dohrávala v druhém dějství. První třetina skončila překvapivým výsledkem 1:0.


V úvodu druhé části domácí dohrávali přesilovou hru, ale nic v ní nevymysleli. O několik minut později se domácím hráčům naskytla možnost přesilové hry 5 na 3. Domácí si v této dlouhé výhodě vypracovali několik šancí, ale do úspěšného konce je nedotáhli. Ve 28. minutě měli výhodu jednoho muže v poli hosté a Bombicova střela skončila na tyčce domácí branky. Ve 30. minutě poslal rozhodčí Klimecký domácí hráče po sporném vyloučení Laše do tří a hosté s touto výhodou naložili lépe než domácí. Vypracovali si několik gólových příležitostí, ale branka padla až při hře 5 na 4, když do prázdné branky zakončoval Milan Procházka po ideální přihrávce Radka Dudy – 1:1. Hned na to se z dorážky prosadil Jaroslav Hašek a hosté otočili průběh utkání – 1:2. Domácí hráči měli v pokračujícím průběhu třetiny nejprve výhodu přesilové hry 5 na 4, ale tu nevyužili. O několik minut později se jim naskytla další početní příležitost a po chvíli dokonce přesilová hra 5 na 3, ale domácí tuto příležitost opět nevyužili. Do konce třetiny se již skóre neměnilo.


Kania blokuje Mikšovice
Závěrečná třetina probíhala v režii hostujících hráčů, kteří měli opticky více ze hry a před domácí brankou byli velmi nebezpeční. Domácí gólman Šťůrala předvedl několik vynikajících zákroků, kdy si na něm vylámal zuby Skořepa s Jírou. Na druhé straně hostitelský tým nevyužil zmatku v Chomutovském brankovišti, kdy Obdržálek s Nahodilem nedotlačili kotouč za Hanuljakova záda. Potom měli dvě přesilové hry hostující hráči. Tu první nevyužili a tu druhou také ne, ale během ní rozjeli kombinaci, kterou zakončili dvě vteřiny po návratu domácího hráče. Střelcem branky byl Petr Jíra, který se z úhlu nemýlil a využil tak přesnou přihrávku od Pavlase – 1:3. V závěru utkání si vypracovali domácí slibné příležitosti, ale ztroskotali na hostujícím gólmanovi. V samotném závěru byl vyloučen Radek Duda, který se po celý zápas prezentoval velmi tvrdou zákeřnou hrou. Domácí hráči po bojovném výkonu podlehli favoritu soutěže z Chomutova a od domácích příznivců si vysloužili potlesk za předvedený výkon. Šanci na reparát budou mít domácí borci již tuto sobotu v prestižním derby proti Dukle Jihlava, proto neváhejte a přijďte podpořit domácí hráče i Vy!

Tiskovka po utkání Třebíč - Chomutov 1:3

Martin Bartoš po utkání Třebíč - Chomutov 1:3



Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka – HC Chomutov: „Úvod zápasu pro nás nebyl dobrý. Potřebovali jsme vyhrát, ale hned v úvodu jsme inkasovali. Domácí byli v první třetině lepším týmem, měli hodně šancí a pro nás bylo štěstí, že jsme v první třetině inkasovali jen jednou. Do druhé třetiny naše mužstvo nastoupilo velmi dobře, dokázali jsme dvakrát ubránit přesilovou hru pět na tři. To nás nabudilo, dali jsme dvě branky a to bylo pro vývoj utkání rozhodující. Třetí třetina byla z anší strany vynikající, dá se říct, že jsme domácím nic nedovolili a zaslouženě jsme dneska vyhráli.“

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „Věděli jsme, že soupeř je těžký, že přijede mužstvo, které má vysoké ambice na postup do extraligy. Když se podíváte na kádr Chomutova, tak je velice silný. Pro nás jediná cesta byla hrát co nejdéle v rovnovážném stavu a co nejdéle na čtyři útoky. To se nám bohužel povedlo jen v první třetině. Druhá třetina už nebyla taková díky oboustranně úzkostlivému výkonu rozhodčího, který do hry vstoupil. Věděli jsme, že pokud budeme hrát oslabení, nebo přesilovky, tak že soupeř je natolik zkušený, že nás to bude stát vítězství a to se potvrdilo. Naše hráče musím pochválit, protože hráli na maximu svých sil a možností a fanouškům předvedli velmi dobrý výkon. O to víc mě i za ty hráče mrzí, že se najdou takoví, kteří tady na ně pískají.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024