Menu +

TRE - JIH 5:2 - V derby dominovala Horácká Slavia

Reportáže
T ř e b í č - Šestnácté kolo první ligy přiválo na třebíčský zimní stadion derby mezi Třebíčí a Jihlavou. Horácká Slavia na svého soupeře v první třetině vlétla, nasázela mu 4 branky a bylo rozhodnuto. Hattrickem se na výhře podílel útočník David Dolníček. Ve zbytku zápasu si Třebíč výhru pohlídala.
Sdílejte článek
 
16.kolo, sobota 31.10.2009
TRE TRE
5:24:1, 1:0, 0:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Dolníček (Káňa, Bartoš), 9. Burian (Ostrčil), 18. Dolníček (Ostrčil), 20. Dolníček (Bartoš, Káňa), 29. Obdržálek (Nahodil, Laš) - 9. Čachotský (Dobrovolný, Bakus), 42. Krupka (Rytnauer, Hanzal). Rozhodčí: Lacina - Padevět, Prchal. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3560. Střely na branku: 42:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Hrbáček, Koktan, Bulička, Ostrčil, Kania, Sláma, Sedláček, Kaláb - Káňa, Dolníček, Bartoš, Kundela, Burian, Fila - Laš, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl.
HC Dukla Jihlava: Řehoř (21. Benda) - Dobrovolný, Malena, Ficenc, Takáč, Martinka, Staněk, Kašpar, Novák - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Hanzal, Krupka - Fiedler, Bezděk, Man - Hrbatý, Minčák, Suk.

Komentář k zápasu

Na začátku utkání si soupeři vyměnili pozdravy. Řehoře vyzkoušel Bartoš, Štůrala si poradil s pokusem Fiedlera. Horácká Slavia se brzy ujala vedení. Bartošovu střelu dokázal ještě jihlavský brankář vyrazit, ale na pohotovou dorážku Davida Dolníčka byl krátký – 1:0.

V páté minutě si najel do dobré střelecké pozice Nahodil, jehož jedovku Řehoř zpacifikoval. Na druhé straně kontroval ránou z levého kruhu Bakus. Nebezpečí z jihlavské strany obvykle reprezentuje Bakusova formace a nebylo tomu jinak. V 9. minutě vydoloval puk ze zmatku před třebíčskou brankou Tomáš Čachotský, objel ležícího Štůralu a pohodlně vyrovnal – 1:1.

První gólová radost Davida Dolníčka

Ovšem Dukle vydržela radost z vyrovnání pouhých 24 vteřin. Obrovský závar před Řehořem způsobil útok Viléma Buriana a sám jeho vedoucí dotlačil puk za brankovou čáru – 2:1. Příznivci hostů neunesli rychlou odpověď Třebíče a polili radující se domácí hráče pivem.

Horácká Slavia byla nadále velice nebezpečná. Přibyl pálil po vhazování těsně vedle. Za chvíli se Řehoř hodně zapotil proti ráně Káni a dorážce Bartoše. Ve 14. minutě si dva křídla Dolníčkovy lajny role vyměnila a Káňova dorážka nemířila mezi tyče jihlavské svatyně. V 16. minutě hrála Jihlava v početní výhodě a Štůralovi v třebíčské brance zle zatopila pětka v čele s Bakusem. Jakmile domácí ubránili přesilovku Dukly, vydal se na útočný výlet obránce Ostrčil. Jeho těžkou střelu mezi betony Řehoř vyrazil před sebe a dojíždějící David Dolníček poslal touš pod horní tyč – 3:1.

Na konci 19. minuty putoval na lavici hanby Ficenc za hákování. Horácká Slavia dokázala využit přesilovku v čase 19:56. Bartoš našel zpoza branky zcela volného Davida Dolníčka, po jehož střele se puk zatřepetal v pravém horním rohu jihlavské branky a první centr Horácké Slavie dokonal hattrick – 4:1.

Pětkrát se takhle mohli radovat třebíčští fans

Do druhé periody nastoupil do branky hostů Marek Benda a hned se mu předvedla Dolníčkova řada. Na konci pohledné kombinace měl před sebou prázdnou branku Jan Káňa, jenže puk mu v rozhodující chvíli sklouznul z čepele. Štůralovi se zase připomněla Bakusova lajna. Ve 23. minutě motal hlavy třebíčským bekům druhý útok Jihlavy. Finální přihrávku na Krupku překazil Ostrčil. Dukla hýřila aktivitou a chtěla se vrátit do zápasu. Domácí gólman zlikvidoval pokusy Dobrovolného, Takáče a Hodka. Ve 29. minutě padla nejkrásnější branka zápasu. Nahodilův útok rozebral obranu hostů do poslední šroubku. Petr Obdržálek zavěsil do prázdné branky – 5:1.

Jihlava se nevzdávala. Do konce druhé třetiny ještě Štůrala zmařil těžké střely Rytnauera a Bakuse.

Ve 42. minutě podcenili domácí přístup hráčů ve vlastním pásmu, Rytnauer našel mezi kruhy neobsazeného Lukáše Krupku, který ránou z voleje nad lapačku Štůraly kosmeticky upravil výsledek – 5:2.

Ve zbytku derby si Třebíč hlídala náskok. Spolehlivě odrážela jihlavské výpady, a co prošlo, pochytal jistý Tomáš Štůrala. V 50. minutě prchnul obraně hostů Nahodil, ale s jeho kličkou po ruce si Benda poradil.

Horácká Slavia zápas rozhodla drtivým náporem v první třetině a zaslouženě vyhrála.



Tiskovka po zápase Třebíč - Jihlava 5:2

David Doníček po zápase Třebíč - Jihlava 5:2



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: Já si myslím, že ta první třetina se dá nazvat třetinou snů, protože mužstvo hrálo fantasticky. Druhá byla vyrovnanější a ve třetí jsme se trochu klepali. Za stavu 5:1 jsme udělali pár nesmyslných rozehrávek, které Jihlava využila. Od 15. minuty druhé třetiny nás začali trochu trápit. Výsledek je pro nás velice pozitivní v tom, že i když jsme v Jihlavě nebyli tak špatným mužstvem, dneska jsme dokázali vyhrát. Myslím si, že lidé se dobře bavili a viděli oboustranně dobrý hokej.


Josef Augusta – HC Dukla Jihlava: Myslím si, že to bylo dobré derby. Kdyby byl výsledek lepší, byl bych spokojenější. My jsme propadli v první třetině a ta byla rozhodující pro vývoj zápasu. Za to, co jsme předvedli v první třetině, jsme si nezasloužili vyhrát.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024