Menu +

CRU - TRE 4:3 Sobotní soupeři prohráli, Třebíč v Chrudimi, Znojmo doma s Kadaní

Reportáže
T ř e b í č - Čytřikrát v řadě se Třebíčští radovali z tříbodových výher, v Chrudimi však odcházeli z ledu poraženi. Dvakrát dokázali hosté dotáhnout jednobrankové vedení Chrudimských brankami JANA KÁNI a Lukáše Nahodila. Ve druhé polovině druhé třetiny však domácí dvakrát skórovali a dvoubrankové vedení pak taktickou hrou udrželi až do konce. Hosté se nevzdali a třetí třetinu vyhráli 1:0 gólem z hole Jakuba Krätzera. Bohužel na zisk bodů to nestačilo.
Sdílejte článek
 
28.kolo, středa 9.12.2009
CRU CRU
4:32:1, 2:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Blažek (Procházka), 14. Kaut (Suchý, Bláha), 32. Šeda (Drtina, Evan), 35. Blažek (Radil) - 13. Káňa (Nahodil, Ostrčil), 24. Nahodil (Káňa, Krätzer), 58. Krätzer (Nahodil, Burian). Rozhodčí: Petružálek - Čížek, Padevět. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 580. Střely na branku: 36:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.
Sestavy
HC Chrudim: Landsman - Mocek P., Toužimský, Evan, Suchý, Malinský, Drtina, Poskočil, Charousek - Radil, Martinec, Blažek, Zadina, Procházka, Semorád, Žák, Kaut, Rákos, Šeda, Bláha, Klejna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Gula, Sláma, Ostrčil, Bulička, Koktan, Kadela, Laš, Dolníček, Burian V., Káňa, Nahodil, Krätzer, Přibyl, Zahradník, Čech, Kundela, Ostřížek, Fila.

Komentář k zápasu

Do chrudimského dresu se vrátil po zranění Petr Mocek a tak mohl tento nejproduktivnější hráč vypomoci svým kolegům. Svůj druhý start v první lize si odbyl také obránce Lukáš Poskočil. Chrudimští začali aktivně, ale jejich úvodní tlak zastavilo Žákovo vyloučení. Jenže poté, co se chrudimský útočník vrátil na led, mohla rychlá hra domácích pokračovat a vznikla z toho i první branka zápasu. Jan Šeda po průniku přihrával před branku a trefil brusli jednoho ze soupeřových obránců.

Od ní se puk dostal za brankovou čáru – 1:0. Chrudim hrála aktivně a kontrolovala utkání až do té doby, co hosté vyrovnali v přesilové hře. Výborně hrající Jan Káňa se rozhodl z mezikruží vystřelit a nakonec trefil levý růžek Landsmanovy branky – 1:1. Jenže na odpověď nemuseli domácí fanoušci čekat dlouho. Tomáš Kaut využil chyby třebíčské obrany a bezpečně prošel obrannou dvojicí a forhendovou kličkou zavěsil pod víko – 2:1. Z hostujících útočných řad zlobila pouze dvojice Káňa – Nahodil. Právě tato dvojice měla na hokejce vyrovnávací branku v dvojnásobné přesilovce, když prvně jmenovaný přihrál přes brankoviště na hůl Nahodila, jehož střelu zhatil mrštným zákrokem Filip Landsman. Další velkou šanci zahodil Dolníček, který v krátkém intervalu dvakrát netrefil téměř prázdnou branku. První třetina skončila výsledkem 2:1.

Druhá třetina začala aktivní hrou hostí, jenže úvodní šanci měli domácí. Marek Zadina uháněl sám na Lva, vyzkoušel střelu, kterou ale překrásným způsobem vytěsnil nad branku betonem.Skóre se ale měnilo na druhé straně. Slabší chvilku si vybral chrudimský gólman, který rozehrával za brankou a namazal přímo na hůl Lukáše Nahodila, který po objetí branky zakončil po zemi – 2:2. Poté se hra uklidnila a oba týmy hrály na to, aby nedělaly příliš chyb.

Přece jen trošku více ze hry měli domácí, ale postupem času se jejich tlak začínal zvyšovat. Ten vyvrcholil brankou v přesilové hře po faulu Koktana. Nejprve Jan Šeda dostal přesnou přihrávku od Daniela Rákose a střelou do růžku zvýšil na rozdíl dvou branek – 3:2. V jeho krocích pokračoval o chvíli později Tomáš Blažek, který poslal z první čtvrtý pozdrav hostujícímu gólmanovi – 4:2. Chrudim vedla po druhé části 4:2.

V úvodu třetí dvacetiminutovky bylo jasně znát, že Chrudimští měli na vědomí to, že vedou o dvě branky a mohou se soustředit předevšim na obranu. Ve 46. minutě pomohlo štěstí domácím i v obraně, když Krätzerovu střelu vyrazil Filip Landsman jen před sebe, ale nebylo nikoho jiného, který by doklepl volný puk do sítě. Další závar, který neskončil brankou, se konal o dvě minuty později, když téměř jasnému gólu dokázal zabránit skvělým a obětavým zákrokem chrudimský gólman.

Během dalších minut se hrálo ve středním pásmu a tak jediným probuzením byl perfektní bodyček Zdeňka Toužimského na Krätzera. Zdálo se rozhodnuto, jelikož domácí perfektně bránili. Jenže dvě minuty před koncem přece jen přišla snižující branka. Střelu Nahodila dorazil za Landsmanova záda Jakub Krätzer – 4:3. Více už ale hosté nestihli a tak Chrudimští získali tři body.





Ohlasy trenérů

Jiří Seidl, asistent trenéra HC Chrudim: Čekali jsme, že Třebíč bude kvalitní soupeř, což se ukázalo jako správný předpoklad. První třetina nebyla úplně podle našich představ, i když jsme ji vyhráli 2:1. Hodně jsme soupeře pouštěli do přečíslení a do tlaku a především přesilové hry byly velmi nebezpečnou zbraní soupeře. Od druhé třetiny se domnívám, že už jsme tolik nechybovali, především tedy ve středním pásmu jsme si soupeře hlídali, čili se soupeř nedostával do takových akcí, jako v té první třetině, a tak jsme to udrželi až do konce zápasu a vyhráli jsme zaslouženě.

Jaromír Šindel, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: Když to řeknu stručně, nechali jsme domácí vyhrát, protože naši hráči věděli, že Chrudim má zkušené borce, kteří budou trestat, přesto jsme hráli spíše na krásu. Dostali jsme dvě smolné branky po našich chybách. To utkání jsme prohráli, protože jsme už neměli dost času otočit a navíc Filip Landsman zachytal Chrudimi výborně.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024