Menu +

TRE - ZNO 6:1 - Znojemský Orel sestřelen!

Reportáže
T ř e b í č - Ve 29. kole přiletěli do Třebíče Orli ze Znojma. Před rekordní prvoligovou návštěvou, 3740 diváků, nedala Horácká Slavia Znojmu sebemenší šanci, byla celý zápas lepší a zaslouženě vysoko zvítězila. Hattrickem se na výhře podílel Vladimír Stejskal.
Sdílejte článek
 
29.kolo, sobota 12.12.2009
TRE TRE
6:13:0, 2:1, 1:0
ZNO ZNO
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Káňa (Gula), 7. Stejskal (Rod), 15. Dolníček (Gula, Káňa), 30. Stejskal (Nahodil), 36. Stejskal (Kania, Sláma), 47. Nahodil (Stejskal) - 33. Protivný (Štach). Rozhodčí: Zubzanda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3740. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Gula, Sedláček, Sláma, Kania, Hrbáček, Koktan, Bulička - Laš, Dolníček, Káňa - Rod, Nahodil, Stejskal - Burian, Zahradník, Krätzer - Přibyl, Ostřížek, Čech.
Orli Znojmo: Horčička (47. Kameš) - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, David, Lattner - Havlík, Barus, Plášek - Beroun, Hradecký, Sedlák - Staněk, Meidl, Jarůšek - Vyletelka, Barták.

Komentář k zápasu

V Třebíči se odehrálo tradiční derby, kdy si to mezi sebou rozdali dva odvěcí rivalové. Horácká Slavia Třebíč svého soka doslova přejela a zaslouženě zvítězila po vynikající podívané. Po celou dobu utkání byla vynikající atmosféra a třešničkou na dortu byl nový divácký rekord první ligy.

První třetina nabídla velmi dobrou podívanou s mnoha ostrými souboji a krásnými góly. První šanci utkání měl domácí Jan Káňa, ale na Luboše Horčičku v soupeřově brance nevyzrál. Co se nepovedlo v 1. minutě, tak se podařilo v čase 2:53, kdy domácí Jan Káňa prostřelil hostujícího brankáře z mezikruží a o tyčku otevřel skóre utkání a v třebíčské aréně bylo rázem veselo – 1:0.

Vladimír Stejslak prožil skvělý večer. Nastřílel hattrick a přidal jednu asistenci

Po vstřelené brance byli aktivnějším mužstvem i nadále domácí, ale i hráči Znojma se několikrát dostali na dostřel Šťůralovi branky, ale domácí brankář byl pozorný. V 7. minutě se radovali domácí příznivci podruhé, když Tomáš Rod vyhrál buly přesně na hůl Vladimíra Stejskala, který se prudkou střelou trefil nad Horčičkovu lapačku - 2:0.

Třebíčští hráči v průběhu prvního dějství využili v čase 14:42 početní výhodu, kdy na trestné lavici seděl ex-třebíčský Aleš Staněk. Střelcem třetího gólu byl David Dolníček, který tečoval střelu Jiřího Guly přesně mezi betony hostujícího gólmana - 3:0.

Do konce prvního dějství bylo na ledě pouze jedno mužstvo a hráči Znojma nevěděli, kam mají dřív skočit. Po skončení úvodní třetiny odměnili domácí příznivci své hráče mohutným potleskem, který si domácí borci jistě zasloužili.

Druhá třetina začala z obou stran opatrně. To se změnilo po vyloučení domácího Nahodila a hráči Znojma měli k dispozici přesilovou hru, ale tu naštěstí pro domácí tým nevyužili. V závěru přesilové hry fauloval hostující Karel Plášek a hrálo se chvíli 4 na 4, a potom 5 na 4. V početní převaze domácích pálil velmi tvrdě Marcel Hrbáček, ale hostující brankář zasáhl výborně.

Skvělé utkání vidělo 3740 diváků, což je nový rekord tohoto ročníku soutěže

Poté se domácím hráčům naskytla možnost přesilové hry 4 na 3. V početní převaze pálil od modré čáry nebezpečně Marcel Hrbáček a hostující brankář vyrazil kotouč přímo na hůl Vladimíra Stejskala, který se nakonec nedokázal prosadit.

Branku viděli diváci až při hře 5 na 5. Lukáš Nahodil našel v čase 29:20 ideálním pasem Vladimíra Stejskala, který se z první nemýlil a prostřelil Luboše Horčičku pod vyrážečku - 4:0.

Za tohoto stavu se na ledě jiskřilo, kdy nejprve Jan Káňa vedl zajímavou diskuzi s Miroslavem Barusem, poté se o vzrušení postaral Václav Meidl, který nesmyslně a zákeřně atakoval Marka Laše a vysloužil si za to dva menší tresty.

Hned poté se poprvé a naposledy v utkání prosadili i hostující hráči, když se od modré čáry přesně k tyči trefil Tomáš Protivný a snížil tak na rozdíl tří branek – 4:1.

Ve 35. minutě byl vyloučen autor hostující branky a domácí měli výhodu přesilové hry. Tuto přesilovou hru využil v čase 35:17 střelec večera Vladimír Stejskal, který se trefil po krásné křižné přihrávce od Jakuba Kanii a dovršil tak hattrick – 5:1.

Do konce prostředního dějství bylo k vidění po jedné šanci na obou stranách, kdy nejprve David Dolníček střílel po přihrávce Marka Laše pouze do dobře postaveného Horčičky a na druhé straně prokázal svoji šikovnost Adam Havlík, ale domácí gólman byl proti a zabránil tak snížení před koncem druhé třetiny. Do kabin se šlo určitě lépe domácím hráčům, kteří ze zápasu udělali doslova exhibici.

Ve třetí třetině se hrál opět svižný hokej a domácí hráči s chutí útočili a branka visela ve vzduchu. Domácí kotel se mohl radovat ve 47. minutě, kdy Lukáš Nahodil vymetl střelou přes obránce levý horní roh hostující branky a vyhnal tak Luboše Horčičku na střídačku, jeho pozici zaujal Jaroslav Kameš – 6:1.

Domácí diváci se v dalším průběhu dožadovali sedmé branky, ale hostující gólman byl proti. Několik výborných zákroků předvedl i Tomáš Šťůrala, který nepřipustil snížení hostujících hráčů. V 59. minutě mohl čtvrtou branku vstřelit hráč večera Vladimír Stejskal, ale Kameš předvedl výborný zákrok, když se rychle přemístil.

V závěru zápasu si vysloužili domácí hráči skandovaný potlesk od vynikajícího publika a po skončení utkání následovala veliká děkovačka, při níž David Dolníček vylil na led jednu sklenici okurek na znamení vítězství.



Zdeněk Sedláček po utkání Třebíč - Znojmo 6:1

Vladimír Stejskal po utkání Třebíč - Znojmo 6:1

Tiskovka po utkání Třebíč - Znojmo 6:1



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že Znojmo má problémy, že nebude hrát na čtyři formace, proto jsme hru rozložili do čtyř formací. Obraz zápasu tomu odpovídal, byli jsme všude dřív a agresivnější. Příchody hráčů se nám povedli. Stejskal hrál s Nahodilem výborně a Tomáš Rod do týmu zapadnul jako bránící křídlo. Dnes vytvořili společný tým a teď se rozpadnou, protože kluci pojedou hrát za dvacítku. Musím ovšem vyzvednou Jakuba Kaniu, který byl vyřazen z juniorské reprezentace a dnes podal výborný výkon. Nejprve jsem si myslel, že derby pamatují Hrbáček s Čapkem, ale potom mě poopravili, že si ještě zápas pamatuje Pokorný a Sedláček. Většina hráčů tuto atmosféru nezažila a fanoušci byli opravdu výborní a hráči podle toho hráli. Tomáš Kaláb se dnešním dnem vrací. O Jakuba Krätzera máme zájem. Ondřej Látal projevil zájem zůstat ve Vrchlabí, domů se vracet nechce. O Vladimíra Stejskala jsme stáli už předtím. Až se uzdraví Obdržálek, tak budeme mít příjemné problémy. Zda-li tady zůstane Vladimír Stejskal i nadále je spíš otázka na pana Pokorného, ale já bych o něj určitě stál.


Jan Neliba – HC Znojemští Orli:Myslím si, že lze pouze pogratulovat domácím k vítězství. Bylo to ovlivněno začátkem, kdy se Třebíč dostala do vedení a my jsme potom měli krvavé oči. Atmosféra byla vynikající z obou stran. Akorát mě mrzí, že jsme neodehráli důstojnější roli. Domácím tam spadlo, na co šáhli a měli větší štěstí.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024