Menu +

MBL-TRE 2:0: Třebíči chybělo necelých šest minut

Reportáže
M l a d á B o l e s l a v - Vynikající hokej, který ovšem Třebíči body nepřinesl. Tak můžeme charakterizovat nešťastný zápas 19. kola, který Horácká Slavia sehrála v Mladé Boleslavi. Nejlepší výkon odvedla první řada, stejně jako dvě zbylé se však brankově neprosadila. Ve druhé třetině jel ve vlastním oslabení sám na gólmana Jiří Oliva, ale blafák do bekhendu gólem neskončil. Ve třetí třetině získali hosté velký tlak, ale Neruda dlouho odolával. V 56. minutě však po chybě v rozehrávce rozhodl obránce Táborský.
Sdílejte článek
 
19.kolo, středa 20.11.2002
MBL MBL
2:00:0, 0:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 55. Táborský (Žák, Domin), 60. Pazdera (L. Král, J. Kadlec). Rozhodčí: Vlach - Neťuka, Podrazil. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 1950. Střely na branku: 34:22
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Toužimský, Nosek, Pazdera, Meňhart, Vyskočil, Táborský - Postl, Oliverius, Metlička - Slanec, Král, Kadlec - Žák, Domin, Kristek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Mocek, Kříž, Hrbáček, Klimeš, Fryauf, Sedláček, Polívka, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Dubec, Oliva, Mikulík - Vítek, Zahradník, Tokoš.

Komentář k zápasu

Třebíč přijela do Mladé Boleslavi zdravě nabuzená, s aktivní obranou a bylo od začátku patrné, že v tomto souboji chce uspět. Do velké šance se dostal obránce Klimeš, ovšem výborným zákrokem se prezentoval gólman Šindelář. Domácí měli v první třetině více střel, ovšem Stanislav Neruda, který je po návratu Suchana do Jihlavy jasnou jedničkou, chytal fantasticky. Zlikvidoval nájezd Zdeňka Žáka, bombu Meňharta i kombinaci druhé řady Boleslavi.

Druhá třetina byla rovněž velmi vyrovnaná. Největší šanci hostů v celém utkání nevyužil při vyloučení Tomáše Klimeše Jiří Oliva, který v oslabení jel sám na Šindeláře, zkusil blafák do bekhendu, ovšem byl zezadu trochu tísněn obráncem a jeho pokus skončil těsně vedle. Na druhé straně měl podobnou šanci kolínský odchovanec Lukáš Král, ovšem ani on nedal. V závěru druhé části hrála Třebíč dvě přesilovky, nejblíže ke gólu v nich měla asi střela Pavla Kříže, ale diváci museli na první branku čekat až do závěrečné třetiny. Stínem druhé třetiny bylo zranění Martina Fryaufa, který spadl na soupeřovu brusli a přivodil si tržné zranění na hlavě. To spravily až dva stehy.

Teprve ve třetí třetině si domácí tým vypracoval znatelnou převahu, ovšem skvělý Neruda dlouho držel Třebíč nad vodu. Při Postlově akci sehráli třbíčsští obránci roli solných sloupů, ale naštěstí zakončení nebylo příliš zdařilé. Po Slancově střele měl na hokejce gól Jiří Kadlec, ovšem do poloodkryté branky puk nedopravil. I Třebíč však mohla vyhrát, ovšem Robert Holý nezvládl finální fázi. V 55. minutě nadšení několika nejvěrnějších třebíčských fanoušků notně opadlo. Po rozehrávce v rohu kluziště ztratila třetí třebíčská pětka puk, Zdeněk Žák našel Pavla Táborského, který si najel mezi kruhy a rozhodl zápas - 1:0. Třebíč pak vrhla všechny síly do útoku a začala hrát vabank. 57 vteřin před koncem pak při přesilovce pečetil výhru po špatné rozehrávce Třebíče další obránce Aleš Pazdera - 2:0.



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (asistent trenéra Třebíče): Myslím, že diváci viděli výborné utkání. Naše mužstvo podalo dobrý výkon, dvě třetiny hrálo s Mladou Boleslaví vyrovnaný zápas. Pak mužstvo dlouho držel výborný Stanislav Neruda, ale bohužel jsme inkasovali. Škoda neproměněného sóla Jiřího Olivy ve druhé třetině.
Josef Horešovský (trenér Mladé Boleslavi): Sehráli jsme jedno z nejlepších, zároveň i ale jedno z nejtěžších utkání. Začátek z naší strany nebyl dobrý, soupeř měl daleko lepší pohyb. Byl jsem proto velmi rád, že první třetina skončila 0:0. Přiznám se, že o přestávce padala v kabině i sprostá slova. Poté se hra zlepšila. Samozřejmě průběh ale byl neustále vyrovnaný. V závěrečné části bylo jasné, že kdo dá první gól, vyhraje. Štěstí nakonec přálo nám. Byly tam ale minuty, kdy jsem měl veliký strach. Nedávali jsme totiž šance, které jsme si vypracovali. Potom zpravidla přichází trest v podobě inkasované branky. Soupeř gól naštěstí nedal a my v závěru vítězství dovršili. Znovu ale musím zopakovat – do posledního momentu to bylo velmi vyrovnané utkání a byla to jen otázka, na kterou stranu se štěstí přikloní.
Ohlasy trenéra hostů převzaty z oficálních stránek Mladé Boleslavi www.hokejmb.cz.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024